Joan of Arcadia

Geplaatst op 7 september 2012 door Emmy in TV serie / 6 Comments

Met het schaamrood op mijn wangen moet ik bekennen dat ik vroeger amper series of films keek, maar er was een serie die ik braaf elke week volgde! Het werd uitgezonden op rtl4 op zondagavond en helaas is er nooit een dvd box van verschenen… Zonde, want het was een prachtserie.
            Pas geleden, nog in het atelier, hadden we het erover, en pas besloot ik de serie opnieuw te downloaden zodat ik hem kan gaan herkijken. Want, ondanks de slechts twee seizoenen, vond ik de serie super tof. Over welke serie ik het dan heb? Joan of Arcadia
Joan of Arcadia is lichtelijk gebaseerd op de verhalen van Joan of Arc, een meisje dat de stem van god zou horen. Nu gaat Joan of Arcadia ook een beetje daarover. We volgen het tienermeisje Joan, die overal een beetje buiten valt. En wat nou zo bijzonder aan haar is? God verschijnt aan haar, gewoon als mens. Als de buurman, een klein meisje in het park, de oma van de achterbuurman. Iedereen kan God zijn. En God geeft Joan opdrachten.
Dat klinkt misschien heel zweverig, maar de serie zit leuk in elkaar en Joan is lekker apart. Haar familie en vriendje doen veel met kunst, waardoor de serie mij misschien zo erg trok. Joan is geen modepopje maar lekker zichzelf en leert op een wel heel bijzondere manier omgaan met de maatschappij.
Nu vind ik het best lastig om flink te vertellen over deze serie, want als ik dit schrijf, ben ik nog niet begonnen met herkijken en moet ik alles uit mijn herinnering doen. Ik hoop in ieder geval dat ik net zo veel ga genieten van deze serie als vroeger en stiekem hoop ik nog dat deze serie ooit nog op de markt komt op regio 2 dvd.
Kende jullie deze serie?

 

Bewaren

Tags: , , ,

Divider

6 responses to “Joan of Arcadia

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.