Dagboek: Op naar Elfia!

Geplaatst op 15 april 2019 door Emmy in Persoonlijk / 5 Comments

Als ik deze blogpost afmaak is het vrijdagochtend. De ervaring leert namelijk dat ik zondagavond na een evenement als Elfia – waar we het hele weekend staan – geen puf meer heb. Op maandag moet ik altijd bijkomen en heb ik ook weer wat afspraken staan. Zodoende! Lees je mee wat ik deze week allemaal gedaan heb?

Maandag

De dag waarop ik al tijden wacht en waar ik aan de ene kant veel zin in had en aan de andere kant doodsbang voor was. Ik moest eerst naar het ziekenhuis in Den Bosch, waar we zouden horen of we mochten beginnen met het proces, of niet. JA! Ik kon wel janken van opluchting. Dus dat deed ik ook een beetje.

Daarna moest ik door naar Rotterdam, want er stond wéér een emotionele afspraak op de planning: de laatste PCOS bijeenkomst. Zo bizar dat er een jaar voorbij is. Ik ga de meiden missen, maar ik spreek ze vast nog vaak! Volgende week hebben we nog een evaluatie. En dan is het klaar.

Thuis kan ik bijna meteen aanschuiven bij D&D. We hebben een chaotische seabattle. Heel tof, uiteraard.

Dinsdag

De werkweek begint weer! Na werk ga ik als een dolle aan de slag, want mijn blikjes zijn eindelijk binnen. Ik maak de hele avond kaarsen.

Woensdag

Vandaag geen goede dag. Ik ga er weinig woorden aan vuilmaken.

Donderdag

Op donderdag voel ik me een stuk beter. Vandaag ga ik met de auto naar het werk, die ik gisteren van mama heb geleend, zodat ik daarna meteen boodschappen kan doen. Het is best druk in de bieb: veel leerlingen (vooral eindexamenkandidaten) komen hun boeken inleveren. Ik hoop dat ik binnenkort ook te horen krijg hoeveel uur er volgend jaar voor me is! Ik hoop natuurlijk dat ik 4 dagen kan blijven werken!

Na werk doe ik even boodschappen voor het weekend. Daarna snel koken (noodles met garnalen en groente, yum) en dan de fiets op voor de leesclub. We bespreken Truth or dance en Chinouk is er ook bij. Ik vind Chinouk zo ontzettend leuk! En ik heb de hele trilogie al mogen proeflezen, dus ik moet veel mijn mond houden. Chinouk heeft ook mijn boek proefgelezen en ze wil ook de nieuwe versie lezen. Vet lief.

Vrijdag

Vandaag is het onderwijsontwikkeldag op mijn werk en dat betekent dat ik mijn focus even elders op kan gooien. Ik geef een uurtje bijles en daarna gaan we naar Haarzuilens om op te bouwen. Hoe de dag precies gaat lopen weet ik dus nog niet, want ik maak dit van te voren. Vanavond ga ik ook weer zwaardvechten. Zin in!

Zaterdag & Zonda

Dit weekend staan we op Elfia. Ik hoop dat het heel gezellig word en dat het droog blijft. We gaan nu in ieder geval beter voorbereid met onze schapenvelletjes.

Gelezen

Op maandag begon ik in H@ck, de nieuwste Miriam Mous, deze las ik dinsdag uit. Op woensdag begin ik in De terugkeer van de koningin. Dit boek heeft me meteen in zijn greep! Wauw, dit is helemaal mijn ding. Toch denk ik niet dat ik hem helemaal uit ga krijgen deze week. Het andere boek dat ik lees, Penryn and the world after, krijg ik wel uit.

Nieuw

Op maandag koop ik een interessant tijdschrift over de Vikingen. 9 euro vind ik best duur voor een tijdschrift, maar er staat zo veel info in!

Op donderdag ontvang ik twee boeken: De strijd om Aera – Verraad en het tweede deel Verlangen van Sanne de Bock. Bedankt Palmslag! Grappig is dat ik een aantal jaar terug naar een YA avond ben geweest in Arnhem en dat deze auteur daar ook was.

Volgende week is het toetsweek op mijn werk, waardoor het een stuk rustiger zal zijn. Mooi, want ik zit volop in de voorbereidingen van YALFest!

Tags:

Divider

5 responses to “Dagboek: Op naar Elfia!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.