7 x Young Adults voor gamers

Geplaatst op 7 december 2017 door Emmy in Boeken / 14 Comments

Een van de grootste hobby’s onder jongeren is gamen. Minecraft, shooters, fifa18… Volgens mij is er over vanalles wel een game gemaakt. Zelf speel ik eigenlijk alleen de Sims en heel soms een Assassin’s Creed spel. Oké, en als ik in een heel rebelse bui ben speel ik met mijn man mee met Diablo.  Ik ben niet zo’n gamer, omdat ik nog 1001 andere dingen heb die ik wil doen.

Maar games zijn ook geliefd als onderwerp binnen het young adult genre, zoals deze lijst zal bewijzen. Ik heb namelijk een aantal boeken uitgezocht die prima zouden passen op de wishlist van een gamer!

Warcross – Marie Lu

Het onlangs verschenen Warcross is vooral een ode aan vrouwelijke gamers. Supernerd en hacker Emika hackt het superberoemde spel Warcross waardoor zij mee moet gaan spelen om een kwaadaardige hacker te stoppen. Warcross speelt enorm met VR en AR, waarbij er een virtuele laag over de echte wereld wordt gelegd. Ideaal voor iedereen die er van droomt om zelf in een gamewereld te zitten.

Ready player one & Armada – Ernest Cline
Hou je van retro games? Dan zijn deze twee boeken van Ernest Cline een aanrader. Hij weet het gamen zo in te zetten dat de jongeren uit zijn boeken al gamend de wereld moeten redden en dat smaakt echt naar meer. Kom je uit de jaren 80? Dan is Ready player one een feest van herkenning.

Otherworld – Kirsten Miller & Jason Segel

How I Met Your Mother acteur Jason Segel schreef samen met Kirsten Miller zijn eerste young adult, welke begin november uitkwam in het Engels (nog niet vertaald). Ook hier duiken zijn hoofdpersonen in een virtuele gamewereld, zij het dat het leven van een aantal spelers gruwelijk gevaar loopt.

Erebos – Ursula Poznanski

Ursula Poznanski schrijft bloedstollend spannende thrillers met een mysterieus tintje voor jongeren. Erebos is het tweede boek wat ik van haar las en is gericht op gamen. Jongeren raken helemaal in de ban van een game en worden daarbij gedwongen om bepaalde opdrachten te vervullen. In dit boek vervaagt de grens tussen game en werkelijkheid enorm. Aan de ene kant zou je dolgraag ook zo’n spel willen spelen, aan de andere kant weet je dat er zo veel mis gaat. Heerlijk spannend!

Assassin’s creed – Oliver Bowden

Oliver Bowden heeft van vrijwel elke Assassin’s Creed game een boek geschreven. Veelal volgen de boeken (zij het wat uitgebreider) het spel, maar in sommige gevallen vullen de boeken de verhaallijnen ook aan vanuit bijvoorbeeld een ander perspectief. Ik heb zelf nog niet alle boeken gelezen, maar degene die ik las vond ik wel echt heel tof. (Ik heb de boeken gelezen bij de games die ik tot nu toe heb gespeeld). Het zit vol geschiedenis, actie en avontuur en de boeken zijn ook in het Nederlands verschenen, waar ze genadeloos populair zijn.

The Witcher – Andrzej Sapkowski

Vele uren heeft mijn man besteed aan de enorme game van The Witcher. En eerlijk is eerlijk; het ziet er ook super uit. Wist je dat er ook boeken van zijn? Een hele reeks, geschreven door de Pool Andrzej Sapkowski. Ik heb de boeken niet gelezen, maar als je de game hebt gespeeld is dit waarschijnlijk wel een aanrader.

Heb jij nog een leuke aanrader voor gamende jongeren? Laat je tip dan achter in de reacties.

Tags: , ,

Divider

14 responses to “7 x Young Adults voor gamers

 1. Nice blogpost Emmy!
  I am wondering how ‘Warcross’ is written. Being a student in a mixture of Information Technology, Software Engineering and Computer Science makes me wonder how realistic or full of imagination it is written. Have you experienced Virtual Reality or Augmented Reality?

  Greetings by Sophie

  • I have some experience with AR en VR and I think Warcross really describes it nicely, without being too technical. Some parts are not that realistic, but overall it is. For example; in one point of the story, Emika visit Tokyo, and in the game see sees all kind of commercials on the buildings, without the game, there are none.
   It asks some kind of imagination from the reading, but it wasn’t a problem for me.

 2. Kim Claesen

  Mooi lijstje! De boeken van Assassin’s Creed heb ik op een paar na allemaal gelezen! Super leuk, vooral in combinatie met de games. Dat is zowat mijn grootste game verslaving ha ha 😀

  De andere boeken ga ik zeker ook eens bekijken, lijken erg leuk!

 3. Ik heb al zo zitten twijfelen aan Warcross, maar ik ben nu over stag. Al jaar en dag ben ik gamer, van MMORPG’s tot puzzelen tot zombiespellen. Er komt van alles voorbij. Toch lijkt het nog steeds een soort taboe over zich te hebben, dat je dat doet als vrouw en zeker van mijn leeftijd.

 4. Dionne

  Ik was altijd wel een gamer maar die 1001 dingen herken ik wel, andere dingen gaan gewoon voor. Dan maak ik daar liever tijd voor of voor lezen, maar vind het nog steeds leuk om te doen. Warcross en Otherworld lijken me inderdaad erg leuk, otherworld stiekem omdat het ook van Jason Segel van How I met your mother is. Had trouwens geen idee dan Assasin’s Creed van een boek was, heb de games wel gespeeld, maar een boek daarvan lijkt me nou weer niks.

 5. Jennifer

  Ik ben nog steeds heel benieuwd naar Warcross. Hoor er heel veel goeds over, maar op één of andere reden houd iets me toch tegen.

 6. Ik ben niet echt een gamer, maar ik vind boeken over het onderwerp wel heel erg interessant. Toch heb ik van deze lijst alleen nog maar ‘Ready player one’ gelezen. De nieuwe Marie Lu ligt gelukkig wel al klaar om gelezen te worden dankzij de goede Sint. Ik kan nauwelijks wachten 🙂

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.