Your Bookish Identity – tag

Geplaatst op 5 augustus 2014 door Emmy in TAG / 14 Comments

Op the bookmarkers kwam ik een hele leuke tag tegen, de Your Bookish Identity – tag. In deze tag worden er een aantal keuzes voorgelegd uit bekende YA/fantasy series. Nou, dat leek me dus de ideale tag voor mij!

1. In welke fantasy/dystopische wereld zou je wel willen leven?

Ik zou echt wel graag in de wereld van Harry Potter willen leven. Ik denk dat ik heel goed zou passen tussen de magische gemeenschap. Stiekem wacht ik nog steeds op mijn brief voor Hogwarts.

2. Wie zou je β€œcompanion”  zijn?

Companion als in reismaatje? Of geliefde? Of ja.. Metgezel. Dat kan ook alle kanten op natuurlijk. Ik zou heel graag bevriend willen zijn met Puck (The Iron Fey) of Simon (The Mortal Instruments). Maar optrekken met Wolf (The Lunar Chronicles) lijkt me ook totaaaaaal geen straf!

3. Wie zou je goddelijke ouder zijn? (Uit de Percy Jackson serie)

Alleen de Grieke goden natuurlijk? Het is jammer dat Artemis kinderloos is (tot waar ik gelezen heb dan he), want ik heb de maangodin altijd erg bijzonder gevonden. Maar ik zou dan kiezen voor Athena, omdat ik heus wel slim kan zijn. En haar symbool is de uil, en jullie weten dat ik van uilen hou!

4. Zou je liever een Downworlder of een Nephilim zijn? (Uit The Mortal Instruments)

Dit vind ik serieus een hele moeilijke vraag, want ik vind zowel engelen als weerwolven echt heel erg gaaf. Ik ben echter niet zo heel erg moedig, dus ik weet niet of ik een goede Shadowhunter zou zijn… Kan ik geen mix zijn? Zoals Luke was? Eerst Shadowhunter, later weerwolf?

5. In welk huis zou je zitten? (Uit de Harry Potter serie)

 

Slytherin and Proud since 1999. Ik heb mezelf als klein meisje al ingedeeld in Slytherin en dat is zo gebleven. Al zou ik ook een goede Huffelpuffer zijn, want ik ben ontzettend loyaal en trouw. Maar van Slytherin heb ik altijd de ambitie en hun doorzettingsvermogen gewaardeerd. Dat iedereen ze ziet als de bad guys vind ik aan de ene kant jammer, maar aan de andere kant heel logisch, omdat het natuurlijk verteld wordt uit het perspectief van rivalen Griffindor. Ikzelf vind doorzettingsvermogen een hele goede kwaliteit, die ieder mens nodig heeft wil hij of zij iets bereiken in het leven.

6. In welke factie zou je zitten? (Uit Inwijding)

Dit vind ik ook een hele moeilijke vraag, want ik weet het gewoon niet! Ik denk vriendschap, ondanks het feit dat ik geen sociaal musje ben. Ik denk dat mijn soms te lieve karakter me daar naar toe zou sturen. Maar eigenlijk weet ik het niet zo goed.. Wat vinden jullie?

7. Wat zou je daemon zijn? (Uit De Noorderlicht-trilogie)

Een uil, hoop ik! Uilen staan voor wijsheid, magie en mystiek.. Daar hou ik wel van! Ik ben helemaal gek op uilen, dus ik zou het heerlijk vinden als een uil me elke dag en op elk moment zou volgen!

Wat een leuke tag was dit zeg! Ik wil hem graag doorgeven aan drie personen waarvan ik weet dat ze houden van fandoms, dus tikkie voor Joost, Lieke en voor Daan!

Tags: ,

Divider

14 responses to “Your Bookish Identity – tag

  1. Oh wat leuk!
    Oh help, de vraag van Harry Potter weet ik niet, want ik heb Harry Potter niet gelezen. Niet helemaal, Alleen deel 1 en 2, maar dat is zo lang geleden dat ik ze ben vergeten. :p
    Ik ga ‘m binnenkort invullen! πŸ˜€

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.