Yay, eindelijk meer formaten!

Geplaatst op 5 mei 2018 door Emmy in Zon en Maan Illustraties / 1 Comment

Al sinds ik 1,5 jaar geleden met Letters & Lights begon, wilde ik meerdere varianten van kaarsen maken. Verschillende thema’s, maar ook verschillende formaten. Helaas bleek dit prijstechnisch altijd een behoorlijk uitdaging te zijn; ik wilde namelijk voornamelijk samenwerken met leveranciers uit Nederland.

Ik vond mijn blikjes en daar deed ik het mee. Lekkere grote formaten en – zeker met alle boekige kaarsenmakers die er nu in Nederland actief zijn – een van de weinige die zich enkel focust op blikken (ik heb bewust gekozen voor het niet-gebruiken van glazen potjes).

Onlangs begon het toch weer te kriebelen om ook kleinere blikjes aan te kunnen bieden; ik wil Letters & Lights immers blijven uitbreiden met de tofste producten. En dat is gelukt!

Ik besloot mijn magic kaars – mijn allereerste kaars ooit – opnieuw te maken, in het klein. En wat ben ik er blij mee! Ik hoop dat ik heel wat kaarsen nu in twee formaten aan kan gaan bieden, maar dat kost natuurlijk tijd (en geld). Dus dat zal ik op een rustig tempo gaan doen. Ik heb immers nog heel wat boxen voor te bereiden.

Waar de grote kaarsen zo’n 100ml zijn, zijn deze blikjes rond de 40 ml. Kleiner, maar net zo mooi! Ze zullen te koop zijn voor €3,50. De kleine magic kaars kan je hier vinden.

Ik wilde middels deze blogpost niet alleen aankondigen dat ik een nieuwe formaat kaarsen heb geintroduceerd, maar ik wilde ook een klein kijkje in de keuken geven wat er nu bij het maken van kaarsen komt kijken.

Voor ik kan beginnen, heb ik natuurlijk grondstoffen nodig, maar ook andere materialen, als pannetjes om de was te kunnen smelten, en lucifers of wasknijpers om de lontjes op hun plek te houden. Ook gebruik ik maatbekers en pipetjes.

Maar wat zijn die grondstoffen dan? Vooral de was natuurlijk, maar ook lonten, kleurstoffen, geurstoffen (bij voorkeur zo natuurlijk mogelijk, want ik kan niet tegen chemische geuren) en – niet geheel onbelangrijk – de tin containers. Hier heb ik een tal van verschillende leveranciers voor en ik ben altijd op zoek naar nieuwe mogelijkheden. Dat vind ik namelijk enorm leuk om te doen!

Het samenstellen van de geuren en kleuren vind ik altijd een enorme uitdaging; ik probeer het altijd zo goed mogelijk met het thema af te stemmen. Hierbij maak ik gebruik van de informatie uit het desbetreffende boek, maar ook van symboliek. Heerlijk vind ik dat om te doen.

Vervolgens ontwerp ik de labels, welke ik altijd op tijd naar de drukker moet sturen.

Er komt dus heel wat bij het maken van kaarsen kijken, maar ik vind het zo’n leuke klus! Mocht je er ooit vragen over hebben, stel ze dan gerust.

En mocht je nog toffe tips hebben? Laat dan je idee hier in het formulier achter en onder alle inzendingen verloot ik een tof Letters & Lights pakket!

Deze blogpost is tot stand gekomen dmv een samenwerking.

Tags:

Divider

One response to “Yay, eindelijk meer formaten!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.