Writing Habits Tag

Geplaatst op 3 december 2013 door Emmy in Schrijven, TAG / 4 Comments

Op Craving Pages verscheen pas wel een heel erg leuke tag, waavan ik meteen wist dat ik hem – ondanks de drukte van de kalender – wel wilde invullen. Want he, ik heb net Nano voltooid en in mijn dromen noem ik mezelf illustrator én schrijfster.

1. Getypt of geschreven?

Ik vind zowel typen als schrijver fijn, al gaat het schrijver met de hand zo veel langzamer! Wel vind ik het heerlijk om notities te maken in mijn notitieboekjes, want mijn laptop heb ik op een of andere manier nooit bij de hand als ik op een geniaal idee kom. Serieus, volgens mij moet ik maar een muur van de douche gebruiken om met watervaste inkt mijn ideeen op te knallen. Want altijd als ik net onder dat heerlijke warme water sta krijg ik ideeen voor een verhaal/illustratie/paper/verslag en andere dingen.

2. Cursief of blokletters?

Mijn handschrift is verschrikkelijk. Vind ik. Soms is het wel mooi, maar het wisselt om de 5 zinnen zo extreem. En bij het typen vind ik cursief toch wat vriendelijker DAN EEN DIKKE VETTE CAPSLOCK.

3. Laat je favoriete pen zien…

Oke. Ik beken. Ik ben een dief. Als mijn vriend een pen laat slingeren, dan pik ik hem en stop ik hem in mijn etui. Want voor school maak ik zo veel aantekeningen dat de pennen er doorheen vliegen. Pas maakte ik nog een grapje over de tekst op mijn vorige gestolen pen, maar die is een beetje grof. Die pen is ondertussen leeg, dus pikte ik een oranje ballpoint in. Sorry Rob!

4. Waar schrijf je het liefst?

Als het aan mijn inspiratie lag onder de douche of als ik net in bed lig, maar anders eigenlijk overal. Ik heb altijd heel wat nanowoorden die ik dubbelgevouwen in de trein weet te typen. Maar thuis zit ik het liefst in een stoel, op de bank of aan de eettafel. Alleen die stoelen zitten daar niet zo ergologisch verantwoord.

5. Welke vijf auteurs bewonder je het meest?

Vijf. Mag ik er serieus maar vijf noemen? Laten we beginnen met iedereen die een boek heeft uitgegeven. En iedereen die een boek wil uitgeven.. En.. OK.. echte namen.

1. J.K. Rowling, die me magie gaf.
2. Tolkien (want hij gaf ons fantasy)
3. George Martin, die ons leert dat elk personage dood mag.
4. Maria V Snyder.
5. Maggie Stiefvater
6. 100’en anderen.

6. Wat zijn je 3 favoriete boeken over schrijven?

Heb ik niet gelezen. Schandalig he? Misschien moet ik maar eens een tekstboek openslaan om mijn Nederlandse taalvaardigheid te verbeteren.

7. Heb je wel eens meegedaan aan NaNoWriMo?

Ja! Ik heb net het vierde jaar achter de rug, waarvan ik er 3 heb gewonnen!

8. Heb je Nanowrimo wel eens gewonnen?

Ja, drie keer… Maar afgelopen november vond ik het extra speciaal, omdat ik het zo belachelijk druk had en toch wist vol te houden. Ook ben ik trots op het verhaal en wil ik het zeker afronden. Op naar de editface.

9. Zijn je schrijfstels ooit gepubliseerd?

Tellen de wedstrijdverslagen die ik vroeger schreef voor korfbal ook? Nee? Oh.. Dan in mijn dromen. Ooit, jongens. Ooit, dan heb ik mijn eigen boek in mijn handen.

10. Aan welke projecten werk je op het moment?

Het erge is dat mijn verhaal nog geen uiteindelijke titel heeft, maar mijn NaNo verhaal, wat ik voor het gemak even Monica zal noemen. En verder heb ik natuurlijk nog wel honderdduizend ideeen en half opgezette verhalen liggen.

11. Heb je nog vreemde schrijfgewoonten?

Geen idee. Wat is vreemd? Misschien dat ik soms tegen mezelf praat, maar dat doe ik niet alleen tijdens het schrijven.

12. Do you have a writing pump-up song?

Nee. Wat ben ik saai zeg. Ik luister niet altijd muziek tijdens het schrijven. En als ik dat wel doe, dan zet ik mijn iPod gewoon op shuffle en dan krijg ik de meest vreemde en random dingen door elkaar.

En, hebben jullie nog bijzondere schrijfgewoontes?

Tags:

Divider

4 responses to “Writing Habits Tag

  1. Wahaha! Je krijgt je ideeën onder de douche? Lol, daar heb ik nog nooit van gehoord! =D Dat is best wel vet. Dat noem ik ook wel een rare schrijfgewoonte, eigenlijk. ^.^ En very novelish. But to novel novelish, you have to be novelish. (Oké wacht. Dat komt er zo uit druppelen. Vind ik best wel tof al zeg ik het zelf. xD)

    En mijn rare schrijfgewoonten? Euhm… Dat ik gewoon dingetjes op papiertjes kalk als er geen aantekeningenboekje bij de hand is. Het stomme is dat ik die papiertjes ook weleens kwijt raak of vergeet waar ik ze heb in gestopt of neergelegd. De ene keer is dat mijn broekzak, de andere keer mijn jaszak. En laatst had ik er één op de lage kast op stage gelegd. Dat is de kast waarop we de agenda leggen en dan dingen in noteren. Mijn collega stond voor die kast en zij praat – nog vaker dan ik – altijd hardop. Ze zei opeens: “Tape tegen het raam om gevoelens uit te drukken – waar is dit van?” Tsjá…

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.