Wist je dat… #1

Geplaatst op 2 oktober 2018 door Emmy in Boeken, Nieuwtjes / 6 Comments

Afgelopen vrijdag mocht ik samen met andere bloggers, booktubers en bookstagrammers langskomen bij uitgeverij Blossom Books, waarbij we alles te horen kregen over de boeken die dit najaar en komend voorjaar bij deze uitgeverij zullen verschijnen. Het leek mij leuk om deze weetjes om te zetten in een wist je dat…, zodat jullie ook op de hoogte zijn van alles wat er binnenkort gaat verschijnen.

Het was een hele leuke avond, waarbij we lekker thee dronken, pizza aten en vooral heel veel informatie kregen. Ik zal niet alles herkauwen, maar me vooral focussen op de weetjes waar ik zelf heel enthousiast van werd. Blossom Books heeft die week – voornamelijk voor de boekenweek voor jongeren – openhuis gehouden, waardoor jij als lezers bij hen kon komen kijken op kantoor. Om boeken te scoren, hun spread the booklove lijn te bewonderen of om tips achter te laten op de tipmuur. Denk aan titels, auteurs voor yalfest, nieuwe klassiekers, complimenten en nieuwe kaften. Ik hoop dat ze dit vaker gaan doen!

Wist je dat…

… Blossom Books meerdere klassiekers gaat uitgeven en nu druk bezig is met Frankenstein? Wederom zal Sophie Pluim hem illustreren (zij zal alle boeken in deze lijn illustreren) en dit keer is het Maria Postema die het boek schrijft.

… Elke klassieker zal door een andere auteur geschreven worden. Ik ben zo benieuwd naar wat ze nog meer gaan doen! (Ik hoop op Mariken van Nieumeghen!)

… In Evermore,  het vervolg op Everless, kunnen we allerlei toffe dingen verwachten, zoals meer over Liam, een zekere kostschool en meer van Sempera zien.

… Eerst zal de hardcover verschijnen (rechts), later een paperback (links)!

 

… Vooral in april komen er heel veel boeken uit. Dat wordt sparen!

… Er ook veel non-fictie aankomt. Van autisme tot planten, van gedichten tot een boek over feminisme. 

… Het boek over feminisme heb je misschien al eens langs zien komen op instagram; vele auteurs, acteurs en andere influencers schrijven er namelijk aan mee. Denk bijvoorbeeld aan Zoe Sugg en Emma Watson! MUST HAVE!

… Er komt ook weer een toffe fantasy aan.. Maar wat, dat weten we nog niet. SPANNEND!

… In 2020 verschijnt er een boek over heksen op een kostschool. IK HEB HET NODIG! Zou het Hex hall zijn? Of misschien School of good and evil? Ik ben benieuwd!

… Blossom Books gaat ook een wat ouder boek van Jason Renolds vertalen. Namelijk All American Boys. Dit boek is relevanter dan ooit en gaat vast hoge ogen gooien!

… Er komt ook meer YA van Nederlandse bodem! Zo kun je een soort Pretty Little Liars achtige thriller verwachten waarin vriendschap, eenzaamheid en zelfmoord een grote rol speelt. Ik ben zo benieuwd!

… En er verschijnt een YA boek (een raamvertelling) over de bombardementen in Nijmegen tijdens de tweede Wereld Oorlog. Voor ieder was wils, dus!

… We kunnen ook Aartsrivalen, Lichtjaren en het nieuwe boek van Tahereh Mafi verwachten, inclusief deel vijf van de Touching Julliete serie.

… Blossoms nieuwste item, een emaille pin, is waarschijnlijk vanaf komende week verkrijgbaar in hun webshop en gaat 8,95 kosten.
… De thee die ze hebben is echt superlekker.
… Er komen hele toffe acties in samenwerking met de aanwezige bloggers, booktubers en bookstagrammers. Denk aan winacties, exclusieve content en blogtours.
… De gedichten die ik eerder noemde komen in een tof doosje met daarin 20 gedichten op kaarten die je kunt versturen. Echte post is leuk!
… Er komt ook weer een stripboek aan… Ik ga alleen verklappen dat het hysterisch grappig gaat worden en super herkenbaar.

Ben jij een uitgeverij of auteur en heb jij ook leuke weetjes om te delen? Neem dan vooral contact met mij op!

Van welk nieuwtje word jij blij?

Tags: ,

Divider

6 responses to “Wist je dat… #1

  1. Marjolijn

    Telt het feit dat mijn tweede ebook, genaamd Bijzonder Nieuw, op 15 oktober uitkomt bij The Black Sheep Indie als weetje? Voor mij telt het wel, maar ja, ik heb het geschreven 😛
    Het is wel meer NA dan YA, trouwens..

  2. Andrea

    Oeh, Evermore en een boek over heksen. Me likey! 😀 Ik hoop ook dat ze zoiets vaker gaan organiseren. Ik had vrijdagmiddag naar het YA mini festival willen gaan, maar er kwam iets tussen. Zo jammer 🙁

  3. Ik ben erg benieuwd naar Frankenstein (ergens vind ik het jammer dat die niet deze maand uitkomt, zou perfect zijn geweest), de nieuwe fantasy, de comic en de heksen op kostschool. Allemaal leuke dingen dus.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.