WIN | Valavond

Geplaatst op 26 maart 2015 door Emmy in Winactie / 21 Comments

De derde dag alweer van de winweek hier op Zon en Maan, waar je van maandag tot en met vrijdag kans maakt op de Nederlandse genomineerde voor de DLP! Met dank aan CPNB mag ik elke dag iemand blij maken met een boek! Zo wordt Literatour alleen maar leuker toch?!

Vandaag maak je kans op Valavond, een boek wat ik -wederom – nog niet heb gelezen.

ValavondOp Pinksteravond 1935 leert de zestienjarige Mona in café De Londres de knepen van het vak: met drankjes knoeien en mannen geld aftroggelen. Ze wordt stapelverliefd op bakker Stan, maar die wil Marieke. En Marieke kan niet kiezen tussen Stan en zijn neef. Mona speelt een gevaarlijk spel als ze haar beste klant, een sluwe Jodenjager, uithoort.
In volle oorlogstijd neemt ze een eigenzinnig besluit dat het leven van haar vrienden voorgoed overhoop gooit. Maar mag ze wel rommelen met mensen zoals ze foefelt met drankjes?

Valavond is gebaseerd op mondelinge getuigenissen over liefde en leven in Mariaburg (bij Antwerpen), destijds beroemd om de ‘warme cafés’ die tot leven kwamen als de avond viel

Wat ik zo leuk vind aan deze boeken die ik weg mag geven, is dat het op het eerste oog geen boeken zijn die ik zelf zou uitkiezen, en jullie waarschijnlijk ook niet. Maar soms doet verandering van spijs smaken! Dus beproef vooral je geluk en wie weet win jij binnenkort dit bijzondere boek. Meedoen kan tot en met 2 april.

a Rafflecopter giveaway

Stem ook op je favoriete boek deze week!

Tags: ,

Divider

21 responses to “WIN | Valavond

 1. Miranda Nikolaas-Boschma

  Ik doe heel erg graag mee aan deze giveaway ik verslind boeken waarin de thema tweede wereld oorlog centraal staat. Daar zou dit boek niet in mogen missen. Lijkt mij een pakkend verhaal.

 2. Femke

  Over een maandje ga ik naar Berlijn voor school en wij gaan veel dingen doen met de WO II. En daarom vind ik dit boek best wel geschikt om dat te lezen tijdens de reis.

 3. kruidje

  Zowel historische verhalen als psychologische boeken vind ik zeer fijn om te lezen. Dit lijkt me dan ook een ’te lezen’ boek.

 4. Silvia

  Ik zou graag meedoen. Het onderwerp spreekt me wel aan…zeker omdat het ook over deTweede WO gaat. Ben zeer geïnteresseerd!

 5. Sylvia

  Lijkt mij een mooi historisch verhaal! Ik ben benieuwd hoe het afloopt met Mona en haar gerommel met mensen of dat het een goede afloop heeft of een realistische afloop ten tijden van oorlog?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.