Win twee kaartjes voor YALFest!

Geplaatst op 27 februari 2019 door Emmy in Evenement, Winactie / 32 Comments

Nog iets minder dan twee maanden en dan is het weer zover; hét Young Adult evenement van de Lage Landen. Diverse uitgeverijen slaan de handen ineen om voor ons een fantastisch festival neer te zetten waarin je elke minuut van de dag wat tofs kunt doen en een aantal internationale auteurs kunt ontmoeten. YALFest wordt dit jaar alweer voor de vierde keer georganiseerd en dit feestje wil je absoluut niet missen.

Wie

Er komen dit jaar zes internationale auteurs en een aantal nationale auteurs. Allereerst komt Benjamin Alire Sáenz naar Nederland. Hem kan je onder andere kennen van het prachtige Aristoteles en Dante ontdekken de geheimen van het universum. Ook Nic Stone is van de partij. Zij schreef Zij en ik en het onlangs verschenen Wat zou Martin doen? Heb je die kaften al gezien? PRETTY! De derde auteur is Kristen Ciccarelli, de auteur van Iskari. Ik hou enorm van deze boeken én de auteur is heel erg gezellig. De vierde naam? Karen McManus, die je kent van Een van ons liegt. Nummer vijf is Samira Ahmed, wiens intrigerende boek Ingesloten binnenkort bij Blossom Books zal verschijnen. Wist je dat zij ook Love, hate and other filters schreef? De hekkensluiter is Teri Terry, van de Gewist trilogie. Ik denk dat deze boeken het goed gaan doen in Nederland!

Daarnaast komen er ook een aantal Nederlandse auteurs naar het Hebban Café en geven er een aantal een masterclass.

Wanneer en hoe

YALFest 2019 is op eerste Paasdag, dus 21 april. Er zijn dan heeeeeel veel mensen vrij en het beruchte paasontbijt kan natuurlijk ook op 2e Paasdag. Of nog leuker; vier Pasen met je boekige besties!

Dit jaar is het op een andere locatie, namelijk in EXPO HOEVELAKEN. Dit is in de buurt van Amersfoort. Voordeel; het parkeren is gratis, de snelweg is naast de deur en er ligt een station naast. Makkelijker dan Aalsmeer, dus! Natuurlijk is het even reizen, maar in de trein kan je heel veel boeken lezen (of alvast samen reizen met je maatjes of nieuwe boekenvrienden maken). Of misschien scoor je wel een tof hotelletje/B&B/hostel in de buurt.

Daarnaast is het eens niet tegelijk met Elfia, wat natuurlijk een fijne bijkomstigheid is.

Wat te doen

Tijdens YALFest hoef je je geen seconde te vervelen. Naast dat het natuurlijk super gezellig is om met andere boekenliefhebbers af te spreken, heeft de organisatie van YALFest enorm z’n best gedaan om een heleboek doe-dingen neer te zetten.

Programma

10.30 Inloop
11.00 – 12.00 Plenair programma
12.00 -13.15 Lunch
13.30 – 14.45 Signeerronde 1 (75 min)
15.30 – 17.15 Signeerronde 2 (135 min)

Er zijn ook vier rondes met masterclasses die je kunt volgen (check de socials voor het overzicht), er is weer een avondprogramma en naast de vele kraampjes zijn er ook weer heel wat activiteiten om te doen.

Zo kan je jezelf weer laten illustreren door Anouk en Caroline, een zeefdruk laten maken en een potje Dungeons & Dragons spelen om het spel te leren kennen. Ja ja, mijn man en een vriendin staan voor je klaar! Zelf hoop ik ook een extra activiteit bij mijn kraam te kunnen aanbieden en ik weet zeker dat er nog meer bij gaat komen. Zo leuk!

Daarnaast krijg je ook weer een goedgevulde goodiebag mee naar huis. De waarde van die goodiebag ligt vaak hoger dan je kaartje, dus eigenlijk ga je met alleen maar winst naar huis. Allereerst een supergezellig dag met fantastische ervaringen én sowieso een aantal boeken. Win win win!Win

Er zijn natuurlijk nog kaarten te koop, maar ik mag namens de organisatie van YALFest twee kaarten weggeven voor YALFest 2019. SUPERTOF! Zo kunnen jij en een vriend/vriendin/oma/moeder/tante/vader/zus/broer etc. toch komen genieten van dit festival.

Hoe doe je mee?

Laat in een reactie achter wie je mee zou nemen en hoe jullie ideale YALFest dag er uit ziet! Deelnemen kan tot 6 maart. SUCCES & may the odds be ever in your favor!

Niet gewonnen? Scoor dan hier je kaartjes.

Tags: ,

Divider

32 responses to “Win twee kaartjes voor YALFest!

 1. Priscilla

  Wat een gave actie zeg! Ik heb mijn kaartje al lang geleden gekocht, dus ik doe hier niet aan mee 😉
  Succes voor de andere mensen 🙂

  • Desirée

   Ik denk dat ik Nathalie mee ga nemen. Allebei fervent lezers en allebei als mama wel toe aan een boekig uitstapje ! Dat zou echt helemaal geweldig zijn ! Op stap naar mensen die gewoon weten hoe het is om liefde te hebben voor boeken ❤ ja ik denk dat we allebei de hele dag zoet zijn met de masterclassen en met de schrijvers. Zou super tof zijn om Karen McManus te ontmoeten… dus samen op pad, de hele dag alle stalletjes afgaan en als klap op de vuurpijl geweldige auteurs zien en misschien op de foto. En dan eindigen met sushi natuurlijk …

   • Sigrid

    Ikzelf heb mijn kaartje al, maar mijn vriendin en mijn moeder nog niet! Ik wil dus een gokje voor hen wagen❤
    Onze ideale dag zou zijn; beginnen met een goed sterk (met voorkeur Engels!!) ontbijt en dan opweg naar YALfest met Disney muziek op in de auto!!
    Dan zijn we gearriveerd en holy crappie, niet gelijk alle kraampjes leegkopen? We willen graag masterclasses volgen (weten nog niet welke!) en dan onze boeken laten signeren door onze favoriete auteurs!!! Dat is natuurlijk het leukste deel? En dan gezellig kletsen, en het leukste om met andere boekenwurmen te kletsen want vorig jaar was dat zo gezellig. Mijn moeder is nog niet geweest en die is super excited, dus dit zou ik haar (en mijn vriendin, Priscilla) erg graag cadeau willen doen!!❤
    (En dan sluiten we de avond af met de auteurs en lekker swingen!!)

   • Mireille

    Ik zou het ontzettend tof vinden om te winnen en dan gezellig met mijn nichtje Robin een al echte boekaholic daar naartoe af reizen en een dagje genieten. Lijkt me een super gezellig dagje uit voor tante en nichtje! En voor haar even een dagje vrij van studeren en lekker genieten van boeken. Bijkomend voordeel haha misschien met de goodie bag dat ze wat minder mijn boekenkast plundert om te lezen lol

 2. Rika

  Ik zou hier heel graag met Jelle heen willen gaan, bij wie ik altijd kan rondhangen en gewoon lekker lezen en die mijn liefde voor boeken fascinerend vindt. Als ik hem laat zien hoe geweldig de YA gemeenschap is zal ik hem vast meekrijgen in mijn leesmodus haha 🙂

  • Lisa

   Ik zou mijn vriendin Hymke meenemen! Zij heeft me geïntroduceerd in de wereld van bookstagram (ik las daarvoor wel al) en daar ben ik haar zo dankbaar voor ?. We zijn vorig jaar samen geweest en het was echt een droom. Mijn perfecte Yalfest zou gewoon precies dat weer zijn ?. Te gekke auteurs je boeken laten signeren, 28382277 items shoppen en eigenaren ontmoeten (ik liep echt met 6 tassen aan mn armen, het was zo erg dat zélfs de boekenwurmen me gingen judgen hahaha), leuke activiteiten… yes! Ik heb nu geen kaartje gekocht omdat ik het te duur vond, maar het deed me toch pijn…

 3. Roos

  Ik zou een van mijn leesmaatjes Iris meenemen. Ik heb bijna anderhalf jaar in het buitenland gewoond en kom begin April weer terug naar Nederland. Dit zou dus een super gelegenheid zijn om weer uitgebreid bij te kletsen, onze liefde voor boeken te delen en internationele auteurs te ontmoeten zoals Kristen Ciccarelli en Nic Stone.
  (Bedankt voor het organiseren van deze toffe actie Emmy)

  • Faye

   Als eerste, dankjewel voor deze toffe winactie!
   Als ik iemand mocht meenemen naar Yalfest dan zou het mijn beste vriendin zijn, ze heeft een hele zware periode achter de rug, met haar studie, thuis en in haar relatie en het zit haar allemaal nou net even tegen. Ze is dol op boeken en is groot fan van Saenz dus ik zou haar de rij insleuren, haar op de foto zetten met Benjamin en elke andere auteur want ze vindt ze, net zoals ik, helemaal fantastisch. Ik denk dat ik haar zeker mee naar alle merchandise kraampjes trek zodat ze niet steeds als ik niet oplet meer mijn spullen hoeft te lenen. En ik zou haar zeer zeker even langs Letters & Lights brengen want elke kaars die ik van L&L aanschaf gaat naar haar. En ik zou met haar samen masterclasses doen. Ze kon vorig jaar niet en daar baalde ze toen enorm van. Als ik haar nu in zo’n rotperiode een leuke dag zou kunnen bezorgen zoals Yalfest weet ik vrijwel zeker dat ze er dan weer even tegenop kan en iets heeft om naar uit te kijken aangezien Yalfest gewoon één groot feest is.

 4. Ik zou mijn vriend meenemen! Hij is de laatste tijd steeds meer aan het lezen en dat vind ik stiekem heel erg leuk! Ik denk dat mijn vriend graag Benjamin Alire Sáenz zou willen zien en ik zou wel bij een aantal masterclasses willen zijn! Verder vinden we het natuurlijk hartstikke gezellie om over boeken te kletsen en onze liefde voor elkaar en voor boeken te delen die dag <3

 5. Sanne

  Ik zou heel graag met mijn beste vriendin gaan! We zijn al eens eerder geweest en het was echt top!! Ik zou het super vinden om lekker van alles te kopen en rond te snuffelen tussen de boeken. Daarnaast is het ook heel leuk om dan nog even met je favo auteur te kunnen kletsen!!

 6. Lisanne

  Ik zou graag samen met 1 van mijn lieve vriendinnetjes gaan. Zij heeft wat minder te besteden en dit is de reden dat zij niet mee zou kunnen. Natuurlijk zou ik haar graag meenemen naar dit event en daarom doe ik graag mee met de win-actie.

 7. Annika

  Mijn moeder! Ze houdt ook super veel van lezen dus zijn ik mijn dag super graag met haar willen besteden, dat zou dan ook gelijk mijn ideale Yalfest dag zijn! Ik hou van boeken en van mijn moeder dus wat klinkt beter dan die twee gecombineerd?

 8. Marjolijn

  Als ik win neem ik mijn dochter Dionne mee. Het is zo leuk om met elkaar (mijn zoon leest ook graag) over gelezen boeken te praten. Samen zo’n evenement bezoeken lijkt me erg gezellig. Ik ben nog nooit naar YALFest geweest maar hoop dat ik dan niet de alleroudste ben, haha.

  • Daniëlle

   Ik zou met mijn broertje gaan! Als ik hem zeg dat hij iets moet lezen, kijken or luisteren dan doet hij dat ook altijd, omdat hij precies hetzelfde leuk vindt als ik. Ik sleep hem altijd mee naar conventies en dat vindt hij ook geweldig, dus ik denk dat hij Yalfest ook erg leuk zal vinden. Ik denk dat we gewoon zo veel mogelijk zouden doen (vooral shoppen) zonder al te veel vooraf te plannen en proberen wat nieuwe vrienden te maken!

 9. Anouk Loots

  Een ideale dag zal er gewoon uitzien als veel nieuwe boeken die we nog niet gelezen hebben te ontdekken. En gewoon te genieten ?

 10. Brechtje

  Als ik win zou ik mijn lieve vriendin Sascha meenemen! We zijn allebei nog nooit op YALfest geweest omdat een van ons elk jaar pech had, maar dit jaar zouden we dan eindelijk samen naar ons droomfestival kunnen. Het zou zo gaaf zijn om haar met tickets te kunnen verrassen! Fingers crossed! 🙂

  • Desiree van Dam

   Ik zou graag mijn vriendin, Sabrina, mee willen nemen. De dag begin ik door lekker te ontbijten (een Marokkaans ontbijtje: eieren in olijfolie met Marokkaans brood en Marokkaanse thee), dan mijn kind bij haar vader brengen en de auto in. De hele weg keihard mee zingen met al onze lievelingsliedjes en daarna heerlijk genieten van Yalfest, alle leuke boekenmensjes zien en lekker shoppen bij alle leuke kraampjes en boeken laten signeren. Na Yalfest lekker nog uit eten en daarna weer hardzingend naar mijn kind die ik dan toch wel heb gemist.

 11. Ik zou suuuper graag willen gaan met een van mijn beste vriendinnen. Heleen. Ze heeft heel Ari & Dante aan me voorgelezen. Het boek is een stukje van onze ziel geworden. Ik lees het boek nu aan mijn moeder voor en binnenkort aan mijn vriend dus het lijkt ons super tof om Benjamin te ontmoeten! En natuurlijk alles van yalfest lijkt ons super gaaf. Ik wil al jaren een keer d&d spelen. De perfecte kans!??♥️

 12. Feikje

  Om heel eerlijk te zijn, heb ik geen idee hoe voor mij de perfecte Yalfest dag eruit zou zien. Ik ben er namelijk nog nooit geweest, maar het lijkt me superleuk! 😀 Ik ben echt een boekenverslindster. Als ik het ene boek uit heb (wat dan jammer is, want ik zit nog helemaal in het verhaal..), ben ik al weer superblij, omdat ik in een nieuw boek kan beginnen! Als ik win, zou ik mijn beste vriendin mee nemen, zij is ook groot boekenfan. We lezen allebei wel andere boeken, maar kunnen zo eens uit onze comfortzone stappen en eens een totaal nieuw boek lezen, wat dan ook een pareltje blijkt te zijn! 😀
  Ik ben heel benieuwd naar het Yalfest, wie weet ga ik dit jaar? 🙂

 13. Renate

  Ik zou mijn schoonzus meenemen omdat zij lezen recent heeft herontdekt en het daarom een leuk uitje zou zijn om haar nog verder de wereld van ya in the nemen

 14. Ik vind het zo jammer dat het dit jaar niet in België is, want ik had er stiekem op gehoopt, omdat het best een eindje rijden is naar YALfestNL. Maar als ik deze kaartjes win heb ik een excuus om een weekendje in Nederland door te brengen met mijn familie en een leuke vriendin. Zaterdag zou ik onderweg in een leuke Nederlandse stad stoppen, zoals Utrecht en een geweldige tijd hebben met mijn familie (en boekenwinkels bezoeken) en zondag is het dan tijd voor YALfest. Ik zou eindelijk weer veel mensen terugzien uit de boeken/blogwereld, want het is echt alweer veel te lang geleden dat ik naar Nederland ben gereisd voor een event. Samen met mijn vrienden fangirlen over boeken, de auteurs en eindelijk nog een bijkletsen: hemels. Plus en dat zou het beste aan de hele dag zijn: zondag gelukkig thuiskomen met heel veel nieuwe (gesigneerde) boeken en weer veel verhalen om te vertellen.

 15. Janita

  Wat een gave winactie! Mocht ik winnen, dan neem ik mijn vriendin Nina mee! We hebben momenteel allebei wat minder te besteden, dus het zou erg leuk zijn als wij kaartjes zouden winnen voor YALfest! Een dagje heerlijk bijkletsen (ook met andere boekenwormen), boeken kopen, lopen te watertanden over alle merchandise die er te koop is en natuurlijk onze favoriete auteurs ontmoeten en onze boeken laten signeren!

 16. Dit is zo’n gave winactie! Ik ben nog nooit naar YALfest geweest, dus deze kans grijp ik graag met beide handen aan!
  Ik zou mijn zusje meenemen naar deze geweldige dag. Het is immers haar “schuld” (haha) dat ik nu gek ben op YA boeken. Zij vond het drie jaar geleden namelijk een goed idee om mij een YA boek cadeau te geven voor mijn verjaardag. Sindsdien verslind ik deze boeken!
  Onze perfecte dag zou er zo uit zien. ‘s Ochtends zet ik heel vroeg de wekker zodat ik op tijd bij het station ben. We hebben tassen bij ons vol boeken die op deze perfecte dag gesigneerd worden. Eenmaal aangekomen op de locatie wrijven we nog eens in onze ogen, want het lijkt wel een droom dat we daar zijn! We gaan van de ene auteur naar de andere auteur om onze boeken te laten signeren. Als het kan, maken we ook een foto met de auteurs. We nemen verder deel aan de leuke masterclasses en ontmoeten vele andere boekenwurmen. Aan het einde van de dag ploffen we vermoeid op de stoelen in de trein en kijken we met een glimlach terug op deze geweldige dag.

 17. XW

  Oh my goodness! Wat een supertoffe winactie! Ik zou graag mijn beste vriendin willen meenemen naar het YALFest. We zijn allebei gek op boeken en we hebben elkaar ook al zo lang niet meer gezien! 🙁 Ze is eind april jarig dus ik zou haar graag willen verrassen met kaartjes voor het YALFest! Ik weet zeker dat ze het geweldig zal vinden, aangezien we allebei boekenliefhebbers zijn en we elkaar superlang niet meer hebben gezien. Op mijn ideale YALFest dag onmoeten we de geweldige auteur Benjamin Alire Sáenz! Ik heb al zijn boeken thuis liggen en ik wil ze enorm graag laten signeren. Ook wil ik ontzettend graag met hem op de foto!! Verder hoop ik veel te kunnen leren bij de Masterclass! Mijn ideale YALFest dag eindigt met eten bij een italiaans restaurant, want mijn beste vriendin en ik zijn verlieeeeefd op Italiaans eten!

 18. Tof, ik doe graag mee. Helaas dit jaar zelf geen geld voor een kaartje dus vandaar dat ik graag zou winnen. Ik zou een vriendin van me meenemen die nog nooit is geweest. Haar laten zien hoe leuk de YA community is.

 19. Anne

  Ik zou graag mijn vriendin Helene meenemen, omdat ze de enige in mijn omgeving is die mijn passie voor ya boeken deelt. Vorig jaar ben ik alleen naar yalfest geweest, omdat zij dit soort evenementen te duur vindt en daarom wil ik haar hier graag mee verrassen zodat ze ziet dat het het geld helemaal waard is. Ik denk dat onze ideale yalfest dag eerder een weekend logeren wordt waarna we gezellig met de trein naar Hoevelaken gaan. Hier gaan we na het plenaire programma natuurlijk onze boeken laten signeren, zeker bij Karen M. McMagnus, maar we gaan natuurlijk ook een masterclass volgen en leren hoe d&d werkt. Kortom een superleuke dag beleven!

 20. Sanne de Waard

  Ik wil mijn dochter meenemen. Ze is 10 en houd net als haar moeder van leuke verhalen, boekenleggers, kaarsjes en andere mooie spulletjes. Door haar dyslexie is het lezen voor haar een grote uitdaging, daarom is het juist zo leuk om te zien wat er allemaal nog meer is op boekengebied.

 21. Manuela Snoek

  Ik zou graag een keer naar Yalfest gaan. Ik ben zelf nog nooit geweest en wil het ook een keer meemaken hoe het is en wat er gebeurd op zo’n dag.

  Ik zou een van mijn nieuwe boekige vriendinnen meenemen♡ want gun het hun ook zo erg♡♡♡♡

 22. Maud

  Hi Emmy,
  Graag zou ik mijn vriend meenemen naar YALfest. Momenteel zit ik een beetje in een rot periode en mijn vriend is mijn steun en toeverlaat. Dit zou echt een super fijn cadeau zijn om hem te bedanken. ?

  Liefs Maud van de boekenclub ?

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.