Win | Sleutels van chaos

Geplaatst op 23 december 2015 door Emmy in Boeken Adventskalender 2015, Winactie / 29 Comments

BAK2015_banner

Ik vind het super leuk om door middel van de Boeken Adventskalender lezers extra kennis te laten maken met wat onbekendere boeken. Met name boeken van iets kleinere uitgevers, maar die wel de aandacht verdienen. Na Schimmenschuw en de lanthagon boeken, is het nu de beurt aan Sleutels van chaos. Dit boek is geschreven door Hati Bell en zij heeft dit boek ook voor jullie gesponsord. Heerlijk, wanneer auteurs zo leuk met de promotie van hun boek omgaan!

Sieb, de snelste dief van Tara, had het prima voor elkaar, totdat ze uit haar huis werd gezet door haar rivaal en haar beste vriend geronseld werd voor het leger. Sindsdien zit alles haar tegen. Wanneer ze op een dag ontvoerd wordt door een groep mysterieuze vreemdelingen begint haar leven pas echt gevaar te lopen.

Ceara heeft haar leven doorgebracht in een prachtige vallei die tevens haar gevangenis was. Getraind door een legendarische krijger vloeit de magie rijkelijk door haar lichaam. Wanneer op een dag de barrière van haar thuis wordt doorbroken trekt ze de wijde wereld in op zoek naar de krijger die de sleutel vormt tot haar schimmige verleden.
Ze belandt in het Elementalen Toernooi en de oorlog van de Vijf Koninkrijken tegen de Fomori en hun meedogenloze keizer.

Beide jonge vrouwen kunnen een Sleutel zijn en de oplossing bieden voor de chaos, maar het pad van elk is bezaaid met gevaar en bedrog. Wat zal er gebeuren als die paden elkaar kruisen?

In het boek speelt elementaire magie een grote rol, wat ook zichtbaar is op de cover. De vraag die je dan ook moet beantwoorden in een reactie is: Welk element zou jij besturen, als je dat kon?

Uiteraard geldt weer; hoe creatiever, hoe meer kans. Meedoen kan tot en met 30 december. Heel veel succes!

Tags: ,

Divider

29 responses to “Win | Sleutels van chaos

 1. e

  Water het lijkt me heel erg cool om de onderwater wereld te kunnen ondekken. Het is een plaats waarvan we nog niet zoveel weten en elke dag iets bij leren. Het is er gevaarlijk maar als ik het water kon besturen zou het meteen een stuk veiliger zijn. Daarnaast is het ook wel fijn dat je de regen kan besturen zodat je weer niet nat wordt.

 2. Hmmm, ik denk toch dat ik water het vetste element vind! Vuur vind ik te gevaarlijk, aarde behoorlijk saai (sorry) en lucht vind ik dan toch wat minder spannend ofzo. Ik ben vanaf kinds af aan al gek op water. Mijn oma heeft altijd een zwembad gehad (waar les gegeven werd – echt een zwembad, zwembad – en wij dan gratis mochten zwemmen, uiteraard) en daar brachten wij vroeger heel veel tijd door. Ik vind water echt fascinerend. Zo mysterieus, deinend, glanzend en soms echt zo mooi helder! Hoe je onder water gewoon kunt zitten en je haar om je heen zwiert, alles stil en vredig is.. Gewichtsloos. Heerlijk! Ik vind de oceaan ook zo mooi: sterk en soepel tegelijk. Duss.. dit klinkt bijna als een liefdesverklaring ;’). Anyways: water is absoluut mijn element!

 3. sabrina wannet

  ik denk dat ik voor het element aarde zou gaan, aarde op zich zelf vindt ik erg rustgevend en in balans. Zonder aarde zou er niks bestaan, geen water want dat ligt op aarde, geen wind want zonder aarde is er niks om te waaien en in de ruimte is er geen wind en geen vuur want aarde zorgt voor de brandstof voor het vuur. Maar aarde is ook nodig voor het leven, het geeft leven en kracht aan de planten waardoor dieren en wij mensen kunnen wonen,eten en leven. Ik vindt dat aarde een goed element is en erg nuttig kan zijn voor de samenleving terwijl het tegelijk ook erg verwoestend kan zijn (aardbevingen). Daarom zou ik zeggen aarde is mijn element (en het past ook bij mijn sterrenbeeld stier).

 4. Omdat ik Avatar the last Airbender heb gekeken, heb ik over deze vraag uiterst veel nagedacht. Het duurde eigenlijk niet lang tot ik tot de conclusie kwam dat water waarschijnlijk het slimste is voor mij. Wind lijkt me niet erg handig, want ik heb hoogtevrees dus ik zou er niet mee kunnen vliegen (wat toch rottig is). Ik ben als de dood voor vuur en denk altijd dat ik mezelf ga verbranden, als ik iets sta te koken al, dus dat lijkt me nou ook niet al te best. En water is gewoon fudging baas, dus water wint van aarde :P. Ik zou echt wel de nieuwe Katara willen zijn, wow. Ik vond haar zo stoer altijd! Toph ook, maar, tja, dan moet ik blind zijn en dat is ook weer rottig. DUS. WATER, WOEHOEH!

 5. Marjolein (Nijntjuh88)

  Ik heb altijd een aantrekkingskracht gehad met water. Toen ik vroeger van school naar huis fietste stopte ik altijd bij een meer om daar tot rust te komen. En ja het grootste gedeelte van deze wereld bestaat uit water dus ik zou er heel veel mee kunnen. Geen zorgen ik zou mijn krachten voor het goede gebruiken.

 6. Saskia

  Ik denk dat ik eens eigenwijs ga zijn, en kies voor het vijfde (eigenlijk het eerste) element. Ether! Ether is onderdeel van alle andere elementen, omnipresent en grenzeloos. Ether wordt gedefinieerd door wat het niet is, ipv wat het wel is. Ether zorgt voor bezieling van dingen en is verbonden aan de sterren en planeten.

 7. Saskia

  Water, ik denk dat water uiteindelijk het sterkste is. Als je water kan sturen heeft de lucht daar geen invloed meer op. Het kan het vuur blussen en de aarde splitsen. Als je hoofd onderwater zit kan het je gedachten ordenen, of juist paniek brengen. Het kan doden maar geeft ook heel veel leven. Water kan verwoesten maar ook schoonspoelen. Vandaar dat ik kies voor water.

 8. Ans Stier

  Water, ik ben kreeft van sterrebeeld dus water past daar het beste bij, denk dat ik dat dus het beste onder controle kan houden.

 9. Water, alle leven op aarde bestaat voor het grootste deel uit water. Daarom lijkt mij dit erg handig. Als dan iemand valt, kun je bijvoorbeeld de val stoppen, omdat je het water in zijn of haar lichaam onder controle kunt houden

 10. ‘Aarde, Water, vuur, lucht.
  Lang geleden leefden de vier naties in vrede samen. Maar alles veranderde toen de vuurnatie aanviel. Alleen de Avatar, meester van alle vier de elementen kon ze stoppen.’

  Dit kwam als eerste bij me in gedachte toen ik je vraag las. Te veel Avatar xD

  Ik zou het element water beheersen. Waarom?
  Ik ben gek op zwemmen, en vindt water iets moois hebben. Maar weet dat het ook heel sterk kan zijn. Het geeft rust en ontspanning. Voor mens en natuur/dieren. Het kan laten groeien en leven. Maar kan ook heel verwoestend zijn.
  Het is prachtig dat zo’n element 2 kanten kan hebben. Ik zelf zou het dan voor het goede gebruiken. Mens,dier, natuur helpen.

  Het lijkt me een leuk, spannend boek. Ik maak graag kans 😉

 11. Cristel Prins

  Ik zou het element vuur willen besturen, vuur staat voor kracht en felheid, maar vuur staat ook voor warmte en liefde. Dat zijn krachten die samen, wanneer je ze goed gebruikt niet te verslaan zijn! Daarnaast, als het vuur in iemand gedoofd is is het niet best met die persoon, iedereen heeft een vuurtje in zich en ik zou het geweldig vinden om een krachtige vuurmagier te zijn!

 12. Isabelle

  WoW ik zie een hoop water als antwoord voorbij komen, nu kan ik amper onder water zwemmen dus dat lijkt me niet zo geschikt, ook vuur is niet echt mijn ding want ik kan amper met een aansteker omgaan haha. Ik denk dat lucht mijn element zou zijn. Vliegen klinkt heerlijk en ik zou mezelf soms wel onzichtbaar willen maken, zoals Vanessa in de Engelsfors trilogie 🙂

 13. A. Nijmeijer

  Lucht! Of toch vuur…. Of… Aghhh! Ze zouden allemaal super zijn. Of misschien toch niet. Ik hou van mijn simpele leven, die krachten zouden het alleen maar lastig maken. Doe maar gewoon een lekkere stoel met een goed boek

 14. Raaf

  Het element water. Want daarmee heb je misschien wel het sterkste en machtigste element in handen. De aarde zou bijvoorbeeld niet kunnen bestaan zonder water. En als je water bestuurt, kan je kiezen uit verschillende variaties om mee te werken: Vloeibaar water, ijs en waterdamp, dus je verveelt je niet zo snel. Daarbij moet je niet vergeten dat water steen slijt, vuur blust en aarde in modder veranderd ( waardoor je automatisch ook modder kan sturen). Kort gezegd: water kan leven geven en leven nemen.

 15. Manon van Keulen

  Auw…auw! Nee niet daar! Nee hierheen! Hierheen zeg ik je! Mijn boeken zijn niet lekker! Af! Terwijl ik in de vlammen staar en een dansje maak zodat ze mijn tenen niet roosteren vraag ik me af wat me ooit bezield heeft. Waarom kon ik niet gewoon voor water gaan? Heerlijk rustige golven…Of lucht, daar zouden mijn longen blij mee zijn geweest. Of aarde… Maar nee, vuur…vuur werd het. Omdat ik dacht dat als ik de vlammen tenminste kon temmen, datzelfde voor mijn angst zou gelden. Ik vergat alleen een klein dingetje. Vuur valt niet te temmen. Auw! Nee, niet mijn jurk, die heb ik nog nodig!

 16. Nakita

  Ik zou graag water willen besturen, omdat het voor mij iets tastbaars is en het is vertrouwd. Ik ben dol op water en het heeft een eigen leven, een eigen wil en dat heb ik ook dus we zouden een goed team zijn!

 17. Oeeeeeh Joost was hier destijds zo enthousiast over! Ik ben er ook heel benieuwd naar!

  Zo te lezen gaan veel mensen voor water, maar aangezien de aarde voornamelijk uit water bestaat, kan ik er ook nog wel bij! Naast dat ik best bang ben om te verdrinken, voel ik mij verder helemaal op mijn plaats in het water. En het lijkt me dan ook heerlijk om gewoon hele vloedgolven te creëeren. Of gewoon klein te beginnen met water uit een glas te ’tillen’.

 18. Astrid

  Lucht! Mijn sterrenbeeld is ook een lucht teken en het lijkt mij ook heerlijk om te kunnen vliegen! Bovendien zit je haar dan altijd goed, want je hebt de wind onder controle (ahum) zodat die het niet in de war kan sturen, wat wil je als meisje met lange haren nog meer?

 19. Demi

  Dat is een moeilijke vraag elk element heeft wel iets handigst.
  Water staat vaak voor rust, dus water zou iets voor mij kunnen zijn, maar ik houd er niet echt van om nat te worden het is dan vaak koud.
  Lucht lijkt me wel handig, je ziet het niet aankomen want het is onzichtbaar.
  Vuur is niet echt iets voor mij, want ik ben best verlegen en erg rustig.
  Aarde ik houd heel erg van de natuur, planten, dieren ik vind het heel erg fijn, maar ik houd niet zo heel erg van modder en vies worden.

  Ik vind het een moeilijke keuze maar dan ga ik denk ik toch voor Aarde de natuur kan rustgevend zijn en ik houd van planten en dieren.

 20. Sylvia

  Weer een leuke vraag. Voor mij is het Aarde, ik sta met beide benen op de grond (zou soms best wat losser mogen zijn), kan tegen een stootje, ben betrouwbaar en trouw, als je mij voor je gewonnen hebt dan ga ik voor je door het vuur, ook is mijn sterrenbeeld een aarde teken, ben ik eigenwijs, leergierig en rustig. Het lijkt mij fantastisch om het element Aarde te kunnen beheersen, zeker als dit inhoud dat je ook planten kunt laten groeien en kunt genezen. Dus Aarde!

 21. Marcella

  Lucht!
  Ik ben altijd zo verkouden en benauwd, dan kan ik mijzelf wat lucht toewapperen. Hetzelfde voor mijn vriendin met astma. Zo even: pssss doen en Hupsakee geen benauwdheid meer!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.