WIN | Seeker

Geplaatst op 25 mei 2015 door Emmy in Winactie / 48 Comments

seeker

Het is bijna zo ver.. Het boek waar ik echt al maanden naar uitkijk verschijnt aankomende vrijdag bij Best of YA. En zoals jullie in de titel al kunnen lezen; in samenwerking met uitgeverij van Goor mag ik een van jullie blij gaan maken met een exemplaar.

9789000329939_download

Het schijnt echt een fantastisch boek te zijn wat de ene hitlijst naar de andere overtreft. Ik was echt meteen nieuwsgierig en kan zelf ook niet wachten om te kunnen beginnen.

Quin, Shinobu en John ondergaan in Schotland al jaren een intensieve training om een Zoeker te worden.

In tegenstelling tot John ronden Quin en Shinobu die succesvol af. Wanneer de twee echter de eed hebben afgelegd die hen tot een echte Zoeker maakt, komen ze erachter dat het nobele doel dat ze dachten na te streven, niet meer bestaat. Quin en Shinobu besluiten te vluchten om hun lot te ontlopen en kiezen allebei hun eigen pad. John is echter op zoek naar hen en de waardevolle athame die de Zoekers gebruiken, om recht te zetten wat er in het verleden met zijn familie is gebeurd. De allesbeslissende strijd om gerechtigheid barst los en Quin zal haar pad voor de toekomst moeten kiezen.

Om kans te maken op dit fantastische boek hoef je alleen maar een reactie achter te laten waarin je verteld waar je denkt dat de Zoekers naar op zoek zijn. Laat je fantasie de vrije loop en overtuig mij met je meest creatieve antwoord!

Natuurlijk zou ik het ook heel tof vinden als je me zou gaan volgen via bloglovin’ of de mail en deze actie deelt via social media.

Meedoen kan tot en met 5 juni.

Heel erg veel succes!

Tags:

Divider

48 responses to “WIN | Seeker

 1. Laura

  Ze zoeken naar oude waardevolle dingen die eigenlijk niet bestaan maar waar iedereen helemaal gek van word om ze te hebben.

 2. Amy

  Quin, Shinobu en John zijn op zoek naar de echte waarheid wat er is gebeurd in het verleden, om zo hun zelf te kunnen vinden en wat hun doel zal zijn in het leven. Dit gaat gepaard met een zoektocht naar het zwaard wat op de cover staat!

 3. Dit boek maakt me zó nieuwsgierig! Ik doe zeker mee.
  Ik denk dat de Zoekers op zoek zijn naar de Gouden Snaai. Want ja, daar ben je toch Zoeker voor?

 4. Ik denk dat ze op zoek zijn naar magische gebeurtenissen in het gewone dagelijks leven. Zij moeten er dan voor zorgen dat niemand erachter komt dat er echte magie bestaat.

 5. Sanne

  Ik denk eerst dat ze zoeken naar de waarheid. Maar dat John uiteindelijk zoekt naar een geheim, zwaard of een bepaalde steen..

 6. Ik denk dat de zoekers eerst natuurlijk moeten trainen om de wereld te verbeteren. Als ze zoekers zijn gaan ze op zoek naar de oplossing om de wereld te verbeteren, maar dat is moeilijker dan ze hadden gedacht. (denk ik… 😛 )

  Ik volg je via de mail, facebook, twitter, bloglovin en youtube. Ik heb ook overal gedeeld.

 7. Shivika

  De zoekers zoeken naar antwoorden natuurlijk. Ze komen erachter dat de rest en hun familie is vermoord en ze willen weten die de dader is om wraak te nemen. Vooral nu ze erachter komen dat ze van zoekers vragen, andere mensen te vermoorden. Ze slaan op de vlucht. Er barst een strijd los en de enige optie is leven of dood…

 8. Marjo Grimmius

  Ze zijn op zoek naar een heel oud boekwerk wat eeuwenlang verborgen is gehouden vanwege de enorme impact die het kan hebben op de mensheid… In het boek staat namelijk hoe je kunt tijdreizen, en daarmee het eeuwige leven kunt krijgen. Het klinkt allemaal prachtig, John kan hierdoor bijvoorbeeld rechtzetten wat er met zijn familie is gebeurt, maar de toekomst of het verleden veranderen gaat nooit zonder gevolgen.
  En die gevolgen zijn niet te overzien, zeker als het boek in verkeerde handen komt en om verkeerde redenen gebruikt wordt!

 9. Oooooh 🙁 ik weeeet wat de atname is want dat stond in een recensie die ik vorige week toevallig vond :-(. (De naam van de schrijver interesseerde mij nogal) Niemand raad dat zonder valsspelen dus als ik dat hier zet dan is dat een mega spoiler want het is niet vanzelfsprekend..

  Dus ik gok lekker niet mee naar wat het is maar wat zou ik zoeken in het korte stukje (korte inhoud).. hmmm..

  Er worden mensen speciaal opgeleid om “hem” te vinden dus een heel krachtig iets.

  John zijn familie heeft er zo hard onder geleden dat hij de zoekers achterna gaat en zelfs bij hen wil intreden om dicht bij hen te staan. Dus is het iets dat mensen kan schaden..

  Als ze ontdekken dat die niet meer bestaat moeten ze vluchten voor het lot dus iets met negatieve gevolgen als het in anderen hun handen valt..

  De laatste vredesduif! Om vrede te brengen over de wereld moeten twee naties verenigd worden en dit kan enkel wanneer de koning van Shinobu en Quin een duif als huwelijksgeschenk kan geven aan de koningin van de vijandige natie. Tijdens de zoektocht komen ze John zijn vader tegen die het beestje aan het opeten is. Hierdoor is vrede nooit meer mogelijk en zal de oorlog uitbreken. Johns familie wordt gelyncht tot de laatste man en hij wil wraak op de twee die hem verraden hebben..

  Even bizar en toch helemaal anders 😀

 10. Marjo Grimmius

  Oh en het boek lijkt me echt supergaaf! En ik volg je al op bloglovin en op twitter en op Facebook. Ik heb je tweet over deze winactie geretweet en zal het ook nog op Facebook delen, echt een geweldige actie! 🙂

 11. Freya

  Ik denk dat ze op zoek gaan naar de Heilige Graal uit de Arthurlegendes. Het speelt zich af in Schotland, dat is dichtbij genoeg om in Engeland ook te zoeken. Het zwaard op de cover zou Excalibur kunnen zijn. En Arthurlegendes zijn een favoriet onderwerp om terug te halen in boeken. Dus ik ga voor de Heilige Graal!

 12. Marjolein

  Leuke winactie! Ik ben benieuwd. Ze zijn natuurlijk opzoek naar Avalon waar hun familie lang geleden van verbannen is voor het uitoefenen van zwarte magie.

 13. Kim Mulder

  De gouden snaai zal het vast niet zijn (?) xd
  Dus in dat geval heb ik het gevoel dat ze op zoek moeten naar het verleden, misschien wel iets om te kunnen tijdreizen. In Schotland is immers alles mogelijk.

 14. Ik denk dat ze gaan zoeken naar het gene wat iedereen zoekt, geluk en liefde. De eeuwige zoektocht…..
  Ik ben zo benieuwd naar dit boek, ik vond zo jammer dat ik niet kon meedoen met de sleepover want dan mocht je dit boek al hebben. Hij staat al een tijd op mijn lijstje..

 15. Tu My Lam

  I denk dat ze opzoek zijn naar atlantis en als ze het vinden het zwaard op de cover daar verborgen zal liggen :), ik doe graag mee leuke win actie

 16. eline

  Ik denk dat ze opzoek zijn naar een manier om hun eigen lot te bepalen en daar dat zwaard voor nodig hebben dus zoeken ze dat.

 17. Het zwaard blijkt te kunnen helpen met de zoektocht naar eeuwige vrede, maar dat is natuurlijk niet zonder gevaar. Op de loer liggen de immens grote onzichtbate wezens, die rapets worden genoemd door de eeuwenoude gele bomen die de zoekers verwelkomen. Ze bieden magisch water aan uit hun eigen stam. De nieuwsgierige bomen, die nooit stil zijn en hun verhaal smullend aan horen, schudden heen en weer met hun takken van enthousiasme, wat niet onopgemerkt voorbij gaat aan de sluwe rapets die hele andere plannen hebben met het zwaard

 18. Roos van Lunsen

  Ik denk dat de Seekers zoeken naar het verleden. Ze zoeken antwoorden omdat ze willen weten waar ze precies vandaan komen, waarom ze bestaan, etc. Daarom zoeken ze naar antwoorden in het verleden. Ik denk dat je niet zomaar Seeker kan worden, dat je een speciaal talent ervoor moet hebben of dat je er voor moet worden uitgekozen. Dan moet je een heel proces doorgaan, lessen en trainingen, omdat de wereld waarin ze leven erg gevaarlijk kan zijn. Maar het zal ongetwijfeld zo zijn dat de mensen die worden opgeleid tot Seeker dénken dat ze zoeken naar die antwoorden, de antwoorden van hun bestaan, maar dat ze in werkelijkheid zoeken naar iets veel gevaarlijkers, misschien een dodelijk wapen, een magisch voorwerp of iets dergelijks? 🙂

  • Roos van Lunsen

   O wauw… ik lees net pas het stukje wat verteld wat zich in het boek afspeelt xD serieus pas nádat ik dit geschreven had… ik kom best dichtbij xD
   maar ik vertel wel veel van wat daar al vermeld staat hahaha
   oke ik doe het eventjes anders..

   ik denk dat de Seekers zoeken naar vrede en dat ze bescherming bieden tegenover de wezens die zich in het land bevinden en die zogenaamd moordlustig zijn, ja, zogenaamd, want in werkelijkheid blijken ze alleen gevaarlijk wanneer je hen kwaad maakt of kwaad doet. Echter is dit dus wat men denkt te gaan doen wanneer ze een opleiding: het beschermen van mensen en het zoeken naar de vrede tussen alle landen en dorpen en steden, etc. maar in werkelijkheid moeten ze de wezens vangen en doen ze experimenten, om de zieken beter te maken, dat is tenminste hoe het voorgedaan word: “om de zieken beter te maken,” “om te zoeken naar medicijnen om iedereen een volledig mens en ziekteloos door het leven te laten gaan.” In werkelijkheid nemen ze natuurlijk gewoon gif af om te zorgen dat ze een steeds machtiger wordende stad/land kunnen gelijkmaken met de grond. Ze willen het dan laten lijken alsof er een ziekte is uitgebroken, zodat honderden, wellicht duizenden mensen sterven.

 19. Hanna Lindhout

  Ik denk dat ze op zoek zijn naar een wapen dat de leider van de zoekers de macht geeft over het verleden. Iets magisch, misschien het zwaard dat op de cover staat? Er wordt ze echter voorgehouden dat ze op zoek zijn naar dat zwaard omdat het gevaarlijk is en dus moet worden bewaakt.

 20. Charlot Stensen

  De zoekers zijn opzoek naar de wijsheden die weten wat er in het verleden is gebeurt, en wat er in de toekomst zal gebeuren. Wijsheden niet alleen in de vorm van mensen maar ook in de vorm van geesten, voorwerpen, en verhalen. Hoe meer wijsheden je weet, des te meer macht en invloed heb je wat er in de toekomst gaat gebeuren. Mensen die de wijsheden wouden misbruiken voor hun kwaadaardige doeleinden hebben alles wat ze konden vinden gebruikt en vernietigd. De hoofdpersonen gaan opzoek naar de overgebleven wijsheden om de balans recht te zetten, terwijl de misbruikers opzoek zijn naar de hoofdpersonen worden ze niet alleen machtiger, ze worden ook wijzer over hoe het verleden kan worden verandert, een wijsheid die al eonen lang verdwenen werd geacht.

 21. Naomi Bruins

  Ik geloof niet dat ze naar het zwaard op zoek gaan, maar ik denk wel dat het boek daar iets mee te maken heeft. Misschuen is het een symbool voor iets wat ze moeten zoeken. Bijvoorbeeld strijd. Misschien zijn ze wel een soort ridders en zoeken ze dus naar een vijand, die met het zwaard.

 22. Nancy

  Ze zijn op zoek naar nieuwe toekomstige Zoekers!
  Elke generatie zoekt de volgende 🙂
  Ik volg je op Bloglovin en Facebook en ga dit bericht zeker delen!

 23. Elke

  Ik denk dat het ding waar ze naar zoeken niet echt een ‘ding’ is, maar een soort waarde. Ze zoeken naar gerechtigheid en waarheid, zou je kunnen zeggen denk ik. Ik zou ze zien als een soort van ‘waarheid’ politie (als dat een ding kan worden ^^).

 24. Joy Verbakel

  Ik denk dat ze opzoek zijn naar de Legendes van Schotland. Ik bedoel maar, wie zou er nou niet willen weten of het eiland Loch Langavat echt bestaat? Of Glamis Castle, Ardvreck Castle, het eiland Beinn Fa Faoghla, Carbisdale Castle, Dunvegan Castle, Edinburgh Castle, Fyvie Castle, het meer Mellon Udrigle, de Wine Tower en natuurlijk alle meren met de mythische wezen. En aangezien het klinkt als een boek met een randje fantasie kan het goed zijn dat al deze dingen gevonden zijn of worden. Het lijkt me een fantastisch boek, en ik zou het heeeeeeeeeel fijn vinden als ik hem zou winnen. Dan zou ik er zelf achter kunnen komen wat ze zoeken.

 25. nakita

  Ik denk dat ze opzoek gaan naar de geschiedenis, maar komen erachter dat het verleden niet is wat het blijkt te zijn. Uiteindelijk word hun nieuwsgierig te erg en moet het universum op magische wijze tussenbeide komen om de waarheid te verbergen!

 26. Emile

  Ze zijn natuurlijk opzoek naar het voorverwarmende koffiekopje en het ontroerende koffielepeltje om zo het sterke en magische wakkerwater te kunnen produceren. Zodat ze daarmee een tegenaanval kunnen verrichten tegen Klaas Vaak, de slaapgoeroe. Welke in sommige contreien ook wel de zandman wordt genoemd. Een kwaadaardig kereltje die de vijand is van alle mensen die ’s nacht door willen blijven lezen. Hun zoektocht leidt hen onder andere naar Mevrouwtje Theelepel. Eén van de weinige mensen die verstand heeft van toverkrachtige roerselen, aangezien zij al in het bezit is van een magische theelepel. Ook een bezoekje aan de gekke hoedenmaker is een pre. Dit in verband met zijn kennis van schenk servies. Al met al dus een waardig avonturen… en hoogstwaarschijnlijk niet de zoektocht die in het boek Seeker naar voren wordt gebracht. Maar tja, ik ga mezelf (en jullie) mogelijke leeservaring van te voren natuurlijk niet verpesten met enige kennis vooraf.

 27. Whoe, gave winactie!

  Als ik naar de kaft kijk, heb ik zo’n vermoeden dat ze zichzelf kunnen veranderen in hun eigen sterrenbeeld. Als ram is het ook wat gemakkelijker om bergen te beklimmen natuurlijk. En laat dat zwaard nou op het topje van de berg liggen. Maar helaas hebben ze zo’n honger, dat ze het super belangrijke zwaard gewoon op eten D: En komen ze terug met helemaal niks. Dan wordt het tijd om voor hen te ontdekken wie ze nou werkelijk zijn – dus gaan ze op zoek naar zichzelf.

 28. De Seekers zoeken een amulet. Deze is echter 80 jaar geleden al gevonden door de familie van John. Het geheim dat geopenbaard werd was echter verschrikkelijk. De hele familie en nog vele komende generaties van John´s familie is vervloekt. Natuurlijk willen Quin en Shinobu niet betrokken worden bij deze vloek. Ze zijn bang dat dit overslaat naar hun familie’s. John gaat achter Wuin en Shinobu aan omdat zij de enigen zijn die de spreuk kunnen ontbinden.

 29. Ik denk dat ze op zoek zijn naar een wapen. Een wapen zo machtig dat ze terug in de tijd kunnen. Hierdoor kunnen ze het verleden veranderen en zo de machtigste mensen op aarde worden. (Ik volg je al op bloglovin, leuke actie)

 30. Ik las het eerste hoofdstuk in het Best of YA magazine en na het lezen van dat hoofdstuk kon ik niet wachten om dit boek te lezen. Zou geweldig zijn als ik hem zou winnen :E

 31. Kirsten

  Ik denk dat de zoekers op zoek zijn naar geluk, geluk kan je namelijk niet vinden maar moet je ervaren en als misschien bestaat er ooit niet meer echt geluk na al die oorlogen die we hebben.

 32. Yeah! Wat een geweldige winactie!!

  Ik denk dat de Zoekers opzoek gaan naar kennis uit de geschiedenis waar (bijna) niemand iets van weet. Ik denk dat ze die kennis dan gebruiken als wapen en dat John die kennis gebruikt om recht te zetten wat er in het verleden met zijn familie is gebeurd.

 33. joelle

  Naar familieleden. Ze gaan door het verleden, heden en toekomst om er achter te komen wat het familiegeheim is !!!!!

 34. Ze zijn natuurlijk op zoek naar Castiel, de engel die ze naar de toekomst wil zappen. Maar zij weten net zo goed als wij hoe moeilijk het is om Cas’ aandacht te krijgen…

 35. Aangezien de Seekers een intensieve training moeten ondergaan en gebruik maken van een athame kan ik alleen maar aannemen dat Seekers klaargestoomd worden voor iets heel gevaarlijks. Ik denk dat de Seekers op zoek moeten naar een eeuwenoud geheim dat bewaakt wordt door een gevaarlijk monster. Niemand weet wat het geheim precies is, enkel dat het de sleutel is tot grote macht en speciale krachten. Waar de Seekers vroeger nog een nobel doel nastreefden (het geheim bewaken tegen slechteriken die misbruik van de macht willen maken) was er een paar decennia jaar geleden een Seeker, een voorouder van John, die verblind werd door een honger naar macht en besloot dat hij het geheim voor zichzelf wilde opeisen om eeuwig te kunnen leven en ultieme macht te verwerven. En sindsdien stuurt hij jonge Seekers die geloven in het hogere doel eropuit om het monster te verslaan, het geheim te ontrafelen en hem de eeuwige jeugd en macht te schenken. Helaas voor deze op macht beluste man is het nog niemand gelukt het geheim te ontrafelen en levend terug te keren. En als de nieuwste lichting Seekers achter de waarheid komen loopt het helemaal mis. Daarom stuurt hij John erop uit om de macht die aan hun familie toebehoort op te eisen en de andere twee Seekers uit te schakelen.

 36. Ze trainen dus voor een specifiek doel en daarvoor gebruiken ze athema waarmee ze denk ik in de tijd kunnen reizen. Ze zullen nu opzoek zijn naar de waarheid en een manier om hun lot te keren?

 37. Ik maak graag ook een kansje op het boek! Ik denk dat de zoekers op zoek zijn naar een verhaal voor het tweede boek. Oke, dat klinkt heel vaag, dus ik zal het even uitleggen.

  Nadat de Zoekers klaar zijn met hun training, vinden zij een geheim document. Hier in staan dingen beschreven, die niemand eigenlijk zou kunnen weten. Geheimen, gebeurtenissen van vroeger, maar ook de gedachtes van de Zoekers. Zij staan versteld wat diegene lijkt te weten en zij gaan opZoek naar de auteur van dit document. De auteur houdt hun goed in de gaten, want wil eigenlijk niet dat de Zoekers erachter komen wie hij is, zodat hij nog veel verhalen over de Zoekers kan schrijven (en dus veel geld verdienen.) Zullen zij de auteur vinden en hem dwingen om over de toekomst te vertellen? Wie weet…

  En zo wordt het dus een verhaal in een verhaal. (Het lijkt mij zeer onwaarschijnlijk dat dit echt zou gebeuren, maar hoe vet zou dat zijn?!)

 38. Sylvia

  Lang geleden zijn er buitenaardse wezens (ook wel aliens genoemd) op aarde gestrand. Zijn hebben hun schip en alle kennis en technologie die zij bij zich hadden verborgen op een plaats die sinds die tijd verborgen is gebleven. Om deze bron van grootte waarde niet verloren te laten gaan hebben zijn aanwijzingen achter gelaten die leiden naar de bergplaats. Daarna hebben ze zich gemengd onder de toenmalige wereldbevolking. Nu eeuwen later zijn afstammelingen op zoek. Zullen zijn de raadsels weten te ontcijferen en de herkomst en kennis van hun voorouders vinden? Of is iemand anders ze voor? De bekendste aanwijzing is het zwaard gesmeed uit een onbekend materiaal met het heft vol symboliek. Maar waar bevind het zich? En wat hebben de sterren ermee te maken? En hebben de steenbokken (denk niet dat het rammen zijn) ermee te maken? Misschien is de lokactie wel te vinden op de Steenbokskeerkring? Maar heeft deze altijd precies hetzelfde gelopen of is hij ooit verplaatst?
  Zoek Seeker en wie weet vind gij wat niet voor mogelijk te houden is!

  Geloof jij in buitenaards leven? Enig idee wie anders de Maya’s, Inca’s, Egyptenaren en andere oude beschavingen hebben helpen bouwen of misschien wel ten gronden hebben gericht? 😉

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.