Win ‘Het onmogelijke leven’

Geplaatst op 21 december 2015 door Emmy in Boeken Adventskalender 2015, Winactie / 26 Comments

BAK2015_banner

Hoera, vandaag is het de kortste dag van het jaar, het begin van de winter en het Yulefeest. De derde week van december gaat beginnen en ik mag nog lekker doorgaan met schenken! Vandaag mag ik namelijk namens Clavis het boek ‘Het onmogelijke leven‘ weggeven. Zelf heb ik het nog niet gelezen, maar de recensies die ik ben tegengekomen zijn erg goed. Allereerst, waar gaat Het onmogelijke leven over?

De zestienjarige MIRA begint met een schone lei op een nieuwe school. Deze keer zal ze doen alsof ze net als alle andere tieners kan functioneren, dat heeft ze haar ouders beloofd. Alsof ze niet doodmoe wordt van dit leven, en zich alleen echt wakker voelt als ze bij Sebby is.

SEBBY is Mira’s gay best friend. Hij lijkt altijd opgewekt, al is het leven in zijn pleeggezin allesbehalve een pretje. Samen hebben Mira en Sebby een wereld van magische rituelen en spontane roadtrips verzonnen, om het onmogelijke leven mogelijk te maken.

JEREMY, de verlegen jongen die zich na een incident aan het einde van vorig schooljaar in isolement heeft teruggetrokken, staat plots oog in oog met Sebby en Mira. En daarna zal zijn leven nooit meer hetzelfde zijn.

Een meeslepende, slim opgebouwde debuutroman over ingewikkelde liefde en vriendschap die je leven helemaal kan veranderen. Voor lezers vanaf 15 jaar.

Het onmogelijke leven lijkt mij een erg intrigerend boek, jullie ook?

Ik denk dat elk mens wel eens met de gedachten heeft gespeeld; wat als ik helemaal opnieuw mag beginnen? Dat is dan ook meteen jullie opdracht; als je een bepaalde situatie in je leven over mocht doen, wat zou dit dan zijn?

Deelnemen kan tot en met 28 december. Succes!

Ik wil Clavis bedanken voor het sponsoren van deze winactie. Ik zou het ook heel tof vinden als je mijn blog via bloglovin’ of de mail zou gaan volgen.

Tags: ,

Divider

26 responses to “Win ‘Het onmogelijke leven’

 1. Jet

  Iets helemaal overdoen? Ik weet het echt niet. Ik ben tevreden met mijn leven en mijn keuzes. Natuurlijk twijfel ik wel eens en denk ik wanhopig dat ik iets opnieuw zou willen doen, maar dan anders. Toch kan ik nu niks verzinnen, dus ik denk dat ik tot nu toe de juiste keuzes heb gemaakt. Ik sta nu trouwens voor een belangrijke keuze: Een profiel kiezen. Afschuwelijk, aangezien ik niet weet welke richting ik op wil! Ik ga me er deze vakantie eens goed in verdiepen en daarna ga ik af op mijn gevoel. En dan maar hopen dat ik weer een juiste keuze maak! Anders zou ik dat achteraf heel graag overdoen!

 2. merel margaret

  Pfoee, lastig! Ik denk dat ik andere keuzes had gemaakt wat betreft opleiding en carriere. En me misschien wat minder had laten meeslepen in bepaalde heftige vriendschappen waardoor ik een stuk minder gekwetst zou zijn geweest. Eigenlijk komt het er gewoon op neer dat ik geboren had willen zij nmet een berg levens ervaring haha dat zou wellicht een hoop vallen en opstaan hebben gescheeld. Maar then again, ik zou niet zijn geweest wie ik nu ben zonder het vallen en opstaan.

 3. Ik had tijdens mijn studie een tijdje in het buitenland willen studeren. Ik twijfel nu om op reis te gaan (ga het denk ik later doen), maar als ik nou gewoon een tijdje had gestudeerd in London ofzo, dan was dat denk ik zó tof geweest (en was mijn huidige dilemma misschien minder een dilemma). Daar heb ik dus wel een beetje spijt van, want dat was echt een goede levenservaring geweest én een fijne manier om mijn vleugels uit te slaan.

 4. Sylvia Jolanda

  Inderdaad heeft die vraag ook wel eens door mijn hoofd gespeeld: wat als ik het leven eens over mocht doen? Maar dan kom ik toch tot de conclusie dat het leven je maakt tot wie je nu bent … en op dit moment heb ik het zeker niet makkelijk, maar ik ben wel trots op mezelf. Ik heb gedurende mijn leven ontdekt dat ik sterk kan zijn… dat ik waarde heb voor andere mensen … dat eerlijkheid heel belangrijk is. En dat zijn toch allemaal lessen die ik niet had willen missen. Het woord ‘onmogelijk’ komt dus niet voor in mijn woordenboek, ik heb geleerd te denken in oplossingen en mogelijkheden … en dat is voor mij van onschatbare waarde 🙂

 5. michelle

  Ik had veel dingen anders gedaan zoals bijv. Naar mn ouders luisteren en er niet later als het bijna fout gaat pas zeggen dat ze gelijk hadden, ook had ik sommige dingen anders willen doen of beter aan willen pakken, omdat ik zelf altijd voor de consequenties opdraai.

 6. Oef, moeilijk. Ik denk dat ik misschien iets harder door had moeten bikkelen op het MBO, zodat ik de opleiding volledig kon afronden. Maar dat was erg moeilijk doordat ik ziek werd. Ik zou langer over de opleiding moeten doen en daar had ik op dat moment echt geen zin in. Op dat moment was het zo van; ik wil hier toch later niet mijn beroep van maken. Als ik dat wel had gedaan, had ik nu waarschijnlijk op een creatieve HBO gezeten. Al wist ik toen eigenlijk nog steeds niet wat ik nu precies wilde – en nog steeds niet eigenlijk.

 7. Als ik een situatie mocht veranderen: Dan zou ik denk ik nooit een eetstoornis hebben ontwikkeld. Ik zou nooit de keuze hebben gemaakt om af te vallen, en om daarna op pro-ana sites te gaan kijken. En ik zou hierdoor denk ik gelukkiger zijn. Ja, dat zou ik veranderen.

 8. Marcella

  Hmmmm wat zou ik overdoen? Eigenlijk zou ik zeggen: niks. Alle mijn keuzes hebben mij gemaakt tot wie ik nu ben. Maaaarrrr om toch een antwoord te geven. Als kind lustte ik geen chocola. Het zag er vies uit haha tot dat ik van een moeder van een vriendinnetje een chocolaatje kreeg, ze zei dat het lekker was, dus ik proefde het. Vanaf dat moment ben ik gek op chocola. Het zou me zeker kilo’s hebben gescheeld als ik die keuze niet had gemaakt! Dus dat is mijn antwoord haha

 9. Thea

  Ik heb het mijn tiener gevraagd omdat we beiden het boek zouden lezen en het antwoord: Ik zou voor andere mensen gekozen hebben om mee om te gaan in de brugklas omdat dat achteraf geen leuke vrienden waren. Nu heb ik gelukkig veel leukere vrienden.

 10. Tamara TS

  Als ik alles opnieuw zou moeten doen, dan zou ik waarschijnlijk eerder uit huis zijn gegaan en heel hard mijn best hebben gedaan op het atheneum en nog gaan studeren, zodat ik betere kansen had gehad in mijn leven als volwassene. De rest zou ik zo laten als het was, ik heb overal veel van geleerd.

 11. Kim Milkyway

  Dat is geen moeilijke vraag! Ik zou graag het moment dat ik mijn studie keuze maakte willen veranderen. Ik heb op het VMBO gezeten en daar kon je uit verschillende richtingen kiezen: Hout, Metaal, Tuinbouw, Verzorging, Consumptief en later ook Handel en administratie. Ik wilde toen de tijd de grafische wereld in en besloot te kiezen voor de laatste optie. Ik heb nooit plannen gehad om de handels wereld in te gaan, maar toen ik eindelijk de kans kreeg om een grafische opleiding te doen kwam ik erachter dat ik dat nooit zou kunnen, omdat mijn concentratie niveau te laag ligt. Toen ik van school af was ben ik vrijwilligerswerk gaan doen bij een verzorgings/verpleegtehuis en dat is wel helemaal mijn ding. Ik zou willen dat ik toen ik de keuze maakte wist wat ik nu weet, want dan had ik voor de zorg gekozen en had mijn leven er nu waarschijnlijk anders uitgezien. Ik heb hier heel lang verdriet van gehad, omdat een studie er ook niet meer zo snel in gaat zitten en ik heel erg bang ben dat ik uiteindelijk een baan krijg waar ik dood ongelukkig van word. Helaas kan ik de tijd niet terug draaien en moet ik kijken naar wat de toekomst voor mij in petto heeft.

 12. Saskia

  ik zou juist niks overdoen, want dan loop ik het risico niet te hebben wat ik nu heb. Ons heden en toekomst hangen natuurlijk aan elkaar van de keuzes die we in het verleden hebben gemaakt. En zelfs als we een bepaalde fout niet maken,maken we wel een andere. En wie weet hoe mooi (of hoe lelijk ?!) ons heden dan zou zijn?

 13. Wat ik over zou doen is mijn schooltijd, niet omdat het een nare periode was, maar heb er juist een iets te leuke tijd van gemaakt. Hierdoor ben ik veel lager geschoold dan ik nu achteraf had willen zijn. Tuurlijk je bent nooit te oud om te leren, maar als ik het over kon doen, dan was ik iets minder een pinklady geweest in mijn schooltijd.

 14. Joella van den Broek

  als ik het over mocht doen zou ik niet voor dat ene vriendje in mijn jeugd hebben gekozen wat een loverboy was…en hierdoor heb ik veel mee gemaakt & draag ik nog elke dag het verleden met mij mee

  als ik het over mocht doen zou ik de eetstoornis verbannen en normaal met eten om willen kunnen gaan.

  maar ik ben ook trots op mij zelf, ik heb een huisje een ontzettend lieve vriend lieve huisdieren om ons heen en lieve familie en enkele goede vriendinnen.

 15. Gerda

  Moeilijke vraag…want als je het over mocht doen en je neemt weer de verkeerde keuzes..dan is het allemaal voor niets geweest…Je weet nu wat je hebt..en niet wat je krijgt. Dan had ik nu misschien niet 2 lieve en mooie kinderen gehad. Maar een bepaalde situatie in je leven overdoen dan was het praten en uitpraten met de familie.

 16. Lotte

  Ik zou niets willen overdoen in mijn leven. Want dan heb je alsnog geen idee waar je in terecht komt. Je verleden vormt je zoals je bent, en ik ben blij dat ik mijzelf een sterke vrouw mag noemen. Dus ja ik vind het jammer hoe sommige dingen zijn gelopen, maar ik zou nu weer net hetzelfde doen.

 17. Ik zou bij mijn geboorte een zakje elfenstof gewild hebben zodat ik me niet altijd zo´n zorgen maak over wat anderen van mij denken en dat ik gewoon kan zijn wie ik ben en wie ik wil zijn 🙂

 18. Nakita

  Hmmm wat zou ik over doen? Ik ben eigenlijk zeer tevreden met mijn daden, maar zal denk ik meer evenementen hebben bezocht en meer hebben gesport! Ik moet aan mijn conditie werken maar de drukte ligt op dit moment nogal hoog

 19. Als ik iets zou willen veranderen denk ik dat dat mijn onzekerheid zou zijn. Ik zou me minder aantrekken van wat anderen van me zouden denken en op de middelbare school zou ik daar denk ik heel veel aan gehad hebben. Aan de andere kant is het natuurlijk wel zo dat ook dat soort dingen je wel tot de persoon maken die je bent en op dit moment ben ik tevreden met hoe ik in het leven sta.

 20. Demi

  Wat ik zou willen veranderen is mijn onzekerheid, ik vind het erg belangrijk wat anderen van mij vinden dat ik met alles wat ik doe nadenk of iemand anders het raar zo vinden of verkeerd zou vinden en dat maakt het moeilijk voor me.

 21. Ik zou zeker de periode 12 tm 17 jaar willen doen, omdat ik erg domme dingen heb gedaan en waarvan ik een hoop spijt heb. Daarnaast hebben een hoop andere mensen deze periode voor mij verziekt en als ik anders gehandeld had in die situaties had het helemaal niet zo vreselijk te hoeven zijn gegaan tussen mij en die personen. Dus ja, graag opnieuw zou ik dat willen doen en helaas zal ik er maar een plekje voor moeten vinden.

  Liefs, Zoë

 22. Sylvia

  Hoi, gisteren heb ik een reactie geplaatst, maar zag hem toen niet meteen staan, toen nog een keer dezelfde proberen te plaatsen, maar toen gaf hij aan dat het een dubbele reactie was, maar nu staat hij er nog niet? Beetje vreemd.
  Het gaat om onderstaande reactie.

  Leuke vraag, op zich hoef ik niets over te doen, de keuzes die ik heb gemaakt zou ik weer maken. Maar als het mogelijk zou zijn om mijn studententijd tot nu toe (en dan vooral het begin van mijn studententijd) over zou kunnen doen dan zou ik sommige dingen anders doen, niet een heel eind van de unie met een vriendin samen een appartement delen, maar meteen een urgentieverklaring regelen zodat ik kan wonen waar ik nu woon, dat zou een heel stuk gescheeld hebben met mijn sociale contacten (met studiegenoten) en ook het naar colleges gaan zou een stuk makkelijker (en minder zwaar) zijn geweest. Maar natuurlijk was het ook een keuze waar ik weer van geleerd heb.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.