WIN | Het mandala kleurboek

Geplaatst op 29 december 2014 door Emmy in Boeken Adventskalender 2014, Winactie / 31 Comments

button

Goedemiddag! Ja, dat ziet er even anders uit, niet? Ik had echt al dagen een beeld in mijn hoofd hoe ik na de Boeken Adventskalender mijn layout wilde hebben.. En toen ik hem eenmaal aan het maken was, kon ik eigenlijk ook gewoon niet meer wachten; hij moest online! Lekker een nieuw start voor het komende jaar; waarin ik weer heel wat recensies hoop te plaatsen. Ik loop immers een beetje achter… OEPS! Maar die winacties die ik mag organiseren maken alles wel weer goed, hoor!

Ik mag namelijk namens BBNC uitgevers een ontzettend mooi kleurboek weggeven: Het enige echte mandala kleurboek. Hoewel ik zelf niet echt een kleurboek-kleurder ben, vind ik mandala’s kleuren echt heel ontspannend. Ideaal om je hoofd leeg te maken en even nergens anders te denken dan aan ‘welke kleurtje komt waar?’

Mandala’s worden traditioneel gebruikt als bron van wijsheid en meditatie. Maar ze vormen natuurlijk ook gewoon prachtige kleurplaten. In ‘Het enige echte mandalakleurboek’ staan meer dan 70 van de mooiste mandala’s om in te kleuren. Het boek heeft extra dik papier waardoor het geschikt is voor alle materialen, of je nu kiest voor potlood, stift, krijt of verf. Zet je gedachten even helemaal op nul, verlies je in de rust en regelmaat van het inkleuren en laat je creativiteit de vrije loop met deze geometrische vormen.

Heb jij nou meteen de neiging om je kleurpotloden tevoorschijn te trekken?Β  Doe dan zeker mee! Het enige wat ik van je wil weten is wanneer jij lekker voor zo’n mandala zou gaan zitten? Laat je antwoord achter in een reactie. Meedoen kan tot en met 7 januari, daarna maak ik de winnaar bekend.

Delen en volgen vind ik uiteraard ook heel erg leuk!

Tags: ,

Divider

31 responses to “WIN | Het mandala kleurboek

 1. ik hou van kleuren en van mandala’s. ik vind het heerlijk om tijdens het tv kijken lekker te kleuren. een leuke tv-serie of film opzetten en dan lekker met mijn kleurpotloden in de weer.

 2. Ik zou nu gaan zitten kleuren. Hm, ja, ik heb nog wat aan kleurplaat liggen bedenk ik net =D laat ik die er meteen bijpakken zo!

  Sowieso, kleuren vind ik echt heerlijk zo aan het eind van de middag, als ik een hoop gedaan heb, even tot rust komen.

 3. Thyrze

  Wat gaaf! Ik ben gek op kleuren, het helpt me enorm om te ontspannen gek genoeg haha. Ik kleur daarom vaak na een drukke dag of in een tentamenperiode om even wat rust te creΓ«ren πŸ™‚ Ik heb nu het tweede enige echte kleurboek, en ik vind het echt ontzettend leuk. Ik heb dit kleurboek in de winkel zien liggen, en volgens mij ben je daar wel behoorlijk wat uurtjes mee zoet (hij is grooooot)!

 4. Kim Milkyway

  Wat een leuke actie! =)

  Mijn potloden komen snel tevoorschijn na een lange dag. Als ik bijvoorbeeld s’morgens en s’avonds naar mijn vrijwilligerswerk ben geweest of na een uitje. Het komt regelmatig voor dat ik dan te moe ben om me nog te kunnen consenteren op een boek en dan is niets leuker en ontspannender dan een paar uurtjes kleuren. Bij mij gaan kleurboeken heel lang mee. Ik kopieer altijd alles uit mijn kleurboeken zodat ik een plaat meerdere keren kan inkleuren. Geen nood dus als ik een keer de verkeerde kleur gekozen heb! Op dit moment heb ik een vintage kleurboek voor volwassenen en een kleurboek met mythologische mandala’s maar een derde is zeker welkom.

  Deze plaat heb ik laatst ingekleurd: http://i62.tinypic.com/5wlbep.jpg

 5. Wat super leuk zijn die kleurboeken toch. Ik heb er nu twee en deze vakantie heb ik al zo veel platen ingekleurd. Ik heb 50 stiften gekocht in verschillende kleuren, zodat ik alle kanten op kan. Als ik dit kleurboek met mandala’s zou winnen is helaas de vakantie alweer voorbij en ben ik begonnen met stage. Waarschijnlijk zou ik vooral gaan kleuren wanneer ik net van stage af kom en mijn vriend aan het gamen is. Zo lekker ontspannend werkt dat altijd, en helaas ook verslavend.

 6. sam oosterkamp

  erg leuke actie!
  Vind het super om te kleuren en te tekenen.
  Ik ben nu in het boek kleuren voor volwassenen bezig . daarnast maak ook ook portretten van bekende mensen πŸ™‚

 7. Ik zou gaan kleuren om mijn hoofd leeg te maken, dus als ik te veel pieker en dat is vaak….heel vaak….iedere dag wel. M.a.w. ik zou dagelijks gaan kleuren om te ontspannen en dat zou mijn gezondheid weer ten goede komen….mooi begin van 2015 πŸ˜‰

 8. Wat een leuke actie en wat een mooie lay out! Ik zou rustig gaan zitten voor het kleuren als mijn meisjes tussen de middag lekker op bed liggen. Dan heb ik altijd lekker even tijd voor mezelf.

 9. Roos

  Ik zou het doen als ik zin heb om mijn hoofd leeg te maken, of als ik een fantastisch boek uit heb wat ik even moet laten bezinken. Om even bij te komen door gewoon even lekker “ouderwets” te kleuren

 10. Amy

  DΓ© ultime benodigedheden voor waneer ik eens een mooie mandala wil gaan kleuren zijn:

  1. Regen. Hele hard regen tegen het dak en de ramen.
  2. De verwarming die lekker hoog staat.
  3. Radio 10 met all hits uit de 80s/90s.
  4. Een grote dampende kop thee
  5. Chocolade is ook niet te onbreken.
  6. Lekker (wijd) zittende kleren.
  7. Een doos vol kleurpotloden.
  8. Ook een doos vol stiften.
  9. Een goed humeur.

  Ennnn nummer 10: Het enige echte mandala kleurboek!

 11. Marion poeste Thomas

  Overal om me heen zie ik berichten van kleurboeken, zelf heb ik het nog steeds niet uitgeprobeerd al weet ik dat het me een paar jaar geleden wel veel rust gaf als ik zelf wat ging tekenen. Dit boek lijkt me super. mandala’s hebben gewoon iets, het is ontspannend, maar toch ook iets om bij na te denken. maar dan nadenken over welke kleur waar en niet over allerlei andere ”pieker” dingen in je hoofd. Ik denk ergens dat dit wel DE oplossing zou kunnen zijn om mij te leren ontspannen. wie weet….

 12. Allereerst een compliment voor je blog. Zier er mooi uit.

  Mijn ultieme moment om een mandala te kleuren, is ’s avonds in plaats van lui op de bank te hangen nog even heerlijk ontspannen kleuren en dan zijn mandala’s vind ik altijd extra rustgevend door de herhalende patronen. En dan heerlijk ontspannen mijn bed in.

 13. Gaia Steinbuch

  Ik heb al sinds ik een kind en tiener was, niet meer gekleurd. Maar eigenlijk lijkt het me een geweldig idee! Ik zou gaan kleuren, op die momenten, dat mijn hoofd wat vol raakt (dit gebeurt best vaak), om zo lekker te ontspannen. Verder geen prikkels, dus geen muziek of tv aan, maar gewoon even alleen concentreren op het kleuren. Ik kleurde vroeger mandala’s met mijn vriendin op de basisschool, haar moeder deed daar iets mee of zo, dus ze had dan voor ons wel eens iets om te kleuren. Leuke winactie!

 14. Wat een leuke winactie! Ik weet dat ik vroeger vaak met mijn moeder en zusje als klein kind mandala’s zat in te kleuren, misschien is het leuk om dit weer op te pakken (samen met de familie uiteraard). Ik zou dus voor een mandala gaan zitten samen met mijn familie πŸ™‚

 15. marian

  samen met mijn dochter kleuren vind ik heel erg ontspannend , even mijn hoofd leeg maken geen drukte om me heen lekker relaxen !!!

 16. Nicole

  Op de basisschool in groep 8 leerde ik mandala’s kennen. We hadden in de klas een hele lade vol met mandala kleurplaten. Het was ook wel een van de favoriete activiteiten van de klas als we met z’n alle mandala’s gingen kleuren. Radio aan, en gezellig met elkaar kleuren.

  Vaak als ik een mandala kleurplaat of kleurboek zie, denk ik daar aan terug.

  Nu helpt een mandala kleuren mij nog steeds om te ontspannen.
  Ik heb dus eigenlijk geen vast moment om een mandala te gaan kleuren.
  Als ik gespannen, gestrest of zenuwachtig ben. En ik heb de tijd en mogelijkheid om te kleuren. Dan kies ik daar graag voor.

  De nieuw lay-out van je blog is ook erg gaaf geworden πŸ˜€

 17. Ik maak altijd speciaal tijd vrij voor (mandala’s) kleuren als ik een weekje vakantie heb. Dan zet ik een ontspannend muziekje op, steek wat geurkaarsjes aan, zet een grote pot thee en ik ga aan de slag! HEERLIJK!

 18. Grete Karina

  Ik manage het huishouden, heb een drukke baan en doe nog een pittige studie. Tijd om te ontspannen heb ik maar weinig en het lijkt me heerlijk om op een regenachtige zondagmiddag aan zo’n mandala te beginnen en zo lekker te onthaasten!

 19. nakita

  Ik zou zeker gaan tekenen na een lange school. Werkdag om lekker te ontspannen. Of als ik me verveel en het is vies weer om wat te gaan doen

 20. Sylvia

  Om te ontspannen tussen het leren door! Even geen letters (ook al ben ik eraan verslaafd!). Even heerlijk ontspannen en mijn hoofd leegmaken, of laten bezinken wat ik net geleerd heb.
  Al mijn kleurdozen heb ik hier, maar nog geen prachtig (mandala) kleurboek om ze voor te kunnen gebruiken! En geometrische vormen en patronen (met symboliek) welke wiskundige is daar nu niet gek op?

 21. Astrid

  Prachtig! Graag zou ik er even voor gaan zitten als ik wil kleuren voor mijzelf en even niet voor mijn studie, puur ontspannen, geen eisen en niets verplicht.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.