WIN | Het 13e huis

Geplaatst op 7 december 2015 door Emmy in Boeken Adventskalender 2015, Winactie / 40 Comments

BAK2015_banner

Een van de boeken die mij dit jaar het meest wist te verrassen was Zodiak – het 13e huis.

Rhoma Grace is een zestienjarige student van de planeet Huis Kreeft met een ongebruikelijk talent voor het lezen van de sterren. Terwijl haar klasgenoten metingen nodig hebben om nauwkeurige, astrologische voorspellingen te doen, kan Rhoma omhoog kijken naar de nachtelijke hemel en zien wat er in het verschiet ligt.

Bij een heftige explosie in het sterrenstelsel slaan de manen van Kreeft uit hun baan. Het leven op Kreeft verandert hierdoor in een nachtmerrie waarbij duizenden burgers de dood vinden, waaronder Moeder, de leider van het Huis Kreeft. Rho is met stomheid geslagen wanneer blijkt dat zij de nieuwe leider van de planeet zal zijn.

Dan, als er meer planeten het slachtoffer worden van buitenissige natuurrampen, ontdekt Rho een patroon in de sterren. Ze vermoedt dat Ophiuchus – de verbannen leider van het 13e Huis uit de Zodiaklegende – is teruggekeerd om de macht over het Zodiak-sterrenstelsel in handen te krijgen.

Rho moet – samen met Hysan Dax, een jonge gezant van het Huis Weegschaal, haar gids, Mathias en een lid van haar Koninklijke Garde – de andere leiders van de Huizen in het sterrenstelsel op de hoogte brengen van het heersende gevaar. Maar wie zal haar geloven, zo jong en onervaren als ze is? Wie kan Rho vertrouwen in een universum dat is bepaald door verschillen? En hoe kan ze 12 verschillende Huizen overtuigen van de noodzaak tot samenwerking?

Romina Russell heeft haar bijna 400 pagina tellende roman tot de nok toe gevuld met spanning, drama, astrologische en astronomische feiten, avontuur en romantiek. In de golf van dystopische young adult-romans is Zodiak – Het 13e huis een opvallend goede en spannende roman die je gelezen móét hebben!

En jij maakt kans op het exemplaar dat ik namens uitgeverij Karakter mag weggeven!

Meedoen is simpel: laat een reactie achter wat jij van dit boek verwacht en volg mijn blog via e-mail of via bloglovin. Door mijn blog te volgen, zal je altijd op de hoogte blijven van de nieuwste recensies, columns en winacties.

Meedoen kan tot en met 14 december. Heel erg veel succes!

Tags: ,

Divider

40 responses to “WIN | Het 13e huis

 1. Ik verwacht van dit boek veel spanning, maar zeker ook astrologie. Bij ANW in de 4e leerden we over sterren en hoe we afstanden konden berekenen, en ook al snapte ik er niks van interesseerde het me allemaal wel. Zelf geloof ik niet in horroscopen, maar ik vind het idee fascinerend dat je aan de stand van de sterren zou kunnen zien wat er in de toekomst ligt. Ik verwacht dus van dit boek dat het een sci-fi boek is met veel spanning en sensatie, maar ook met een uiterst uniek concept in de vorm van de sterrenstelsels. Ik ben benieuwd!

 2. Ik maak graag kans op dit boek! Ik heb zowel positieve als negatieve recensies gelezen over Zodiak – Het 13e huis, waardoor ik extra nieuwsgierig ben geworden. Zal deze astrologische dystopia mijn hart weten te stelen? Of is het toch niet helemaal een boek voor mij?

  Ik verwacht eigenlijk dat dit boek over astrologie met avontuur en romantiek helemaal in mijn straatje past. Ik vind het heerlijk om te lezen over het sterrenstelsel en ben ook enorm geïnteresseerd in alles wat te maken heeft met horoscopen. Zodiak – het 13e huis lijkt me de perfecte combinatie van science fiction en het paranormale; een combinatie die ik over het algemeen enorm waardeer!

 3. Ans Stier

  Het boek doet vermoeden dat het met de dierenriem en astrologie te maken heeft en dat vind ik altijd leuk. Ik loot dus graag mee.

 4. Van dit boek verwacht ik een hoop spanning, maar ook weinig herkenbaarheid met boeken die ik anders lees. Zou me graag laten verrassen door dit nieuwe genre boeken, dus hopen dat ik win! Ik heb me aangemeld voor jouw blognieuws via de mail. Groeten Marion

 5. Manon

  Als ik zo de beschrijving lees doet het boek me een beetje kinderlijk aan, maar dat kan er ook aan liggen omdat er voor de verandering niet al te veel moeilijke namen zijn gebruikt. (Het was al anders geweest als de Latijnse naam er had gestaan.)
  Verder hoop ik erop dat haar handlangers echt handlangers zijn en het niet een one-manshow met af en toe het optreden van assistenten is. (Zin twee geeft me gewoon heel erg een Mary Su Deja Vu gevoel.) Maar wie weet is het een boek dat me aangenaam weet te verrassen en ik ben dus wel erg benieuwd ernaar. 🙂

 6. miranda

  lijkt me een geweldig boek, vooral door de astrologische/astronomische feiten die erin verwerkt zijn.
  Dat draagt er hopelijk aan bij dat het boek geloofwaardig is.

 7. Jyoti Baldew

  Leuk! Ik doe mee! Ik verwacht dat het boek vol zit met spannende scènes, waardoor ik het boek in 1 keer wil uitlezen! Ik volg je ook op bloglovin

 8. Janita

  Ik maak graag kans op dit boek! Ik verwacht een spannend science fiction verhaal met vriendschappen die op de proef worden gesteld en veel astrologische weetjes!

 9. Ook aan deze winactie doe ik weer mee. 😀 Ik heb inderdaad je recensie gelezen (en recensies op andere blogs en op Booktube) en ik hoorde er eigenlijk alleen maar positieve verhalen over! Dus ik verwacht er veel goeds van. Ik ben dol op verhalen over buitenaards leven dus ik denk dat dit echt iets voor mij is.

 10. Dit is toch wel een boeiende titel, waarbij ik moet denken dat het verhaal een astrologische, maar ook astronomische basis kent. Ben zeer benieuwd.
  Volg je blog met veel plezier op bloglovin.

 11. Isabelle

  Ik had nog nooit van dit boek gehoord, maar ben gelijk enthousiast!
  Ik verwacht dat de mensen op de verschillende planeten ook echt de eigenschappen hebben die bij de sterrenbeelden horen. Ik vind astrologie en horoscopen erg interessant en ben dus erg benieuwd naar dit boek!

 12. Suzanne van Heiningen

  Wat ik verwacht?
  Avontuur, mystery, romantiek, actie
  En na het lezen van de beschrijving wil ik echt wel weten wat er gebeurd met de planeet van mijn sterrenbeeld!!!

 13. Bets

  Wat zou het super leuk zijn om dit boek te winnen. Na het lezen wat hierboven staat verwacht ik van alles wat in dit boek terug te vinden. Veel spanning,drama, en veel over de sterren, astrologie en horoscopen. Met de 400 blz. hebben we in ieder geval veel lees genot.

 14. Gerda

  Fantasy..science fiction, romantiek, spanning, magie en mysterie! dat is precies wat je zoekt in een science fiction boek Zodiac een magische wereld !

 15. frank

  Ik heb geen idee wat er van te verwachten valt. Ik lees ook liever gewoon dan dat ik vooraf iets probeer te bedenken hoe het verhaal zou kunnen gaan. Ik laat me gewoon meenemen door het verhaal.

 16. Saskia

  Ik verwacht dat het een beetje lijkt op Lege Steden van Jasper Polane (maar dan net even anders 😀 ) Het reizen tussen werelden en het samenbrengen daarvan is een super queeste !

 17. Nancy

  Ik doe graag mee voor dit boek. Het staat al een tijdje op mijn to-read-lijst, maar het komt er niet van om het te lezen. Ik verwacht er wel veel van. Ik verwacht een boek dat anders is dan de andere boeken, omdat ik nog niet gehoord heb van YA-boeken die zich baseren op de zodiak. Daarom ben ik heel nieuwsgierig hoe groot de rol van horoscopen is in dit boek. Ik ben benieuwd!

 18. Adiëlle

  Ik ben ontzettend benieuwd naar dit boek! Ik heb de laatste tijd echt het SF genre herontdekt voor mezelf dus ik verwacht dat dit boek hier perfect tussen past!

 19. Sylvia

  Super leuk! Dit lijkt mij een bijzonder boek dat ik graag zou willen lezen! Alleen het woord Zodiak is al genoeg om mijn interesse te wekken, ben gek op alles wat met sterrenbeelden enz. te maken heeft. Het verhaal heeft jou kunnen verrassen wat het nog een extra pluspunt geeft om graag te lezen, ik laat mij graag door het verhaal verrassen, weet graag niet te veel van het verhaal voordat ik eraan begin.
  Volg via d mail en op Bloglovin’ onder TurtleBookwurm.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.