WIN | De veteraan

Geplaatst op 24 maart 2015 door Emmy in Winactie / 28 Comments

Gisteren liet ik al weten dat jullie deze week van maandag tot en met vrijdag overspoeld zullen worden met winacties. Ik mag namelijk namens het CPNB de vijf Nederlands genomineerde boeken voor de DLP weggeven! Vandaag is het de beurt aan ‘De Veteraan’ van Johan Faber

De veteraanHet afgelegen dorpje Neerloo wordt opgeschrikt door de verdwijning van de veertienjarige Mieke Nanninga. Al snel gaat de verdenking uit naar de Afghanistanveteraan Meindert Oosting, die aan de rand van het dorp een teruggetrokken bestaan leidt. Mieke was de enige met wie hij een vriendschapsband had.
Heeft Meindert iets te maken met Miekes verdwijning? Naarmate de geruchten toenemen en het dorp zich tegen Meindert keert, komen ook de herinneringen aan de militaire missie terug. Wat is er precies gebeurd in Afghanistan? Wat heeft de als oorlogsheld teruggekeerde Meindert daar gewonnen, en wat heeft hij verloren? Terwijl de breekbare relatie tussen de held en het meisje stukje bij beetje wordt blootgelegd, raakt Meindert
steeds meer in het nauw en lijkt zijn ondergang onafwendbaar.

De Veteraan is een aangrijpende, verrassend actuele roman over heldendom, eenzaamheid en verboden vriendschap; over de
drang naar verlossing en een oorlog die nooit eindigt.

 

Ikzelf zou nog niet kunnen zeggen of het een tof boek is.. Maar he, waag je kans! Onderstaande Rafflecopter laat zien hoe je kans maakt om te winnen!

a Rafflecopter giveaway

Stem deze week op je favoriet:

Tags: ,

Divider

28 responses to “WIN | De veteraan

 1. nakita

  Omdat ik het boek zaterdag al zag liggen en er mee in me handen stond maar toch ging voor een gesigneerd boek ging maar ik wil deze ook graag lezen!

 2. Peeters Pierre

  Graag win ik dit boek omdat het ocer een actuele thema gaat, ontvoering en Afghanistan. De cover spreekt mij heel erg aan.

 3. Ans Stier

  Heldendom, eenzaamheid en verboden vriendschap dat moeten wel ingredienten zijn voor een goed boek. Ik doe graag mee aan deze actie.

 4. Hellen

  Een prachtig boek over een teruggetrokken Afghanistan veteraan die vriendschap sluit met een meisje dat vermist raakt. De bekrompenheid van een klein provinciaals dorp. En de worsteling met een oorlogsverleden. Hebben! 🙂

 5. Kim Mulder

  Ik ben erg fan van boeken over de oorlog. Meestal zijn dit boeken over de tweede wereld oorlog, dus het lijkt me heel gaaf om eens een boek te lezen over iets wat actuelere is.

 6. Femke

  Ik geef het een kans want zelf zou ik hem nooit kopen. Maar om mijn genres toch iets uit te breiden wil ik hem wel proberen

 7. Sylvia

  Ook dit boek kende ik nog niet voordat het genomineerd werd. Het verhaal spreekt mij heel erg aan! Hoe mensen naar andere kijken en hoe relaties beoordeeld worden op leeftijd en achtergrond.

 8. Gerda

  Alweer zo’n mooi boek Emmy. Heftig lijkt mij en dat er zomaar conclusies worden getrokken..en dat is het dan zeker een oorlog die nooit eindigt..zolas het boke het omschreef..en lijkt me dit een boek dat ik zeker wil lezen.

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.