WIN | De lieve vrede

Geplaatst op 23 maart 2015 door Emmy in Winactie / 25 Comments

Aankomende week is het Literatour, de jongerenboekenweek! Onlangs mocht ik bekend maken welke boeken er genomineerd zijn voor de DLP en nog meer leuk nieuws: ik mag van elke van de Nederlandse boeken een exemplaar verloren!

Vandaag maken jullie kans op De Lieve Vrede van Geetjes Kindermans.

De lieve vrede

Op een dag komt Vieze Arie op bezoek bij Lotte. Hij gaat zitten, blijft de hele dag en ook na het eten vertrekt hij niet. De dagen daarna evenmin. Eigenlijk is Lotte zich er niet eens van bewust dat ze hem kende, maar Vieze Arie neemt alles wat hij krijgen kan, en Lotte kan geen nee zeggen. Zo dringt hij steeds dieper haar leven binnen. Lotte begint zich te realiseren dat haar hele leven een opeenvolging is van dingen die haar leven binnendringen zonder dat ze er iets tegen lijkt te kunnen doen.
‘De lieve vrede’ is het verhaal over de strijd om een eigen leven op te bouwen. Een leven vrij van Arie, maar ook vrij van de besluiteloosheid waarin Lotte leeft, van haar achtergrond en van haar moeder.

Ik moet eerlijk bekennen dat ik nog geen van de genomineerde boeken uit het Nederlandse vak heb gelezen, en ergens ook heel andere boeken in de lijst had verwacht. Maar toch hoop ik dat ik er een van jullie uiteindelijk blij mee zal maken. Een van de toffe dingen van de boekenweek is immers het ontdekken van nieuwe boeken!

Meedoen kan tot en met 30 maart via onderstaande Rafflecopter!

 

a Rafflecopter giveaway

Vanaf vandaag kan er tevens gestemd worden!

Tags:

Divider

25 responses to “WIN | De lieve vrede

 1. Wat een gave actie!
  Ik zou dit boek heel graag winnen omdat het me ten eerste een heel goed boek lijkt en ten tweede zodat ik het ook kan uitlenen aan mijn moeder want zij aast ook op dit boek 😛
  En ten derde een iets minder geldige reden maar ik ben bezig via mijn mobiel en ik ben al een kwartierr (!!!) aan het vechten met rafflecopter om alle stapjes voltooid te krijgen :’D

 2. Peeters Pierre

  Graag win ik dit boek omdat de cover me aanspreekt en de korte inhoud van het boek me wel iets lijkt te hebben.

 3. Nel Crea

  Wat een leuk boek. Alleen al om te weten te komen wie vieze Arie nu wel is en wat hij doet. Ik loot dus onwijs graag mee. Leuke zo.n actie.

 4. Ans Stier

  Ik doe graag mee aan deze leuke actie. Hier begint de Literatourweek al goed mee! Veel succes verder met je blog. Erg leuk om te lezen.

 5. Diego Anthoons

  Ik doe ook graag mee!:) Ik lees enorm graag kinder-/jongerenboeken (ik volg ook een vak Jeugdliteratuur), dus nieuwe boeken zijn altijd welkom!

 6. Lotte

  Ik zou heel graag meedoen aan deze wedstrijd. Stiekem vind ik het altijd leuk wanneer een van de hoofdpersonages uit een boek mijn naam draagt.

 7. Sylvia

  Ik kende het boek nog niet voordat het genomineerd werd. Het korte stukje inhoud maakt mij wel benieuwd naar het verhaal.

 8. Ik ben heel erg benieuwd naar De Lieve Vrede, juist omdat ik dit boek zelf misschien niet zo snel had uitgekozen. De korte synopsis maakt me echter erg nieuwsgierig! En ik vind bovendien dat ik meer moet lezen van Nederlandse schrijvers.. 😉

 9. Gerda

  Ik had als iets over dit boek gehoord en ergens over gelezen en dacht toen al precies..mij..ja de liefde vrede bewaren ..dat probeer ik dus ook altijd. Dus ik hoop Emmy dat je mij met dit boek blij kunt maken en dat ik graag mee doe om dit boek te kunnen lezen en misschien leer ik er nog wat van. Mooie en goede cover van dit boek dat je altijd en overal je in allerlei bochten wringt om alles te doen voor anderen.

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.