WIN | De Jongen uit het Woud

Geplaatst op 18 december 2014 door Emmy in Boeken Adventskalender 2014, Winactie / 34 Comments

button

Ik ben een groot fan van het gebruik van mythologische verhalen in een boek. Ik kan mezelf er dan nog gemakkelijker in verliezen en zie het als het ware helemaal voor me. Maar het moet dan wel goed gebeuren, want origineel zijn is prima, maar een fout maken. Argh. Gelukkig is het boek wat je vandaag kunt winnen wel een boek wat onder de categorie origineel valt. En Jen Minkman was zo lief er eentje beschikbaar te stellen.

De Jongen Uit Het WoudJulia knielde neer bij de roerloze gestalte en zag vol afgrijzen dat de linkerkant van zijn gezicht besmeurd was met bloed. Hij was met zijn hoofd op een puntige steen terecht gekomen. De hoofdwond zag er vreselijk uit. ‘Michael?’ fluisterde ze zachtjes. Ze legde een trillende hand op zijn voorhoofd. ‘Kun je me horen?’

Julia is al jaren verliefd op Michael, de knapste jongen van de school. Wanneer hij haar eindelijk ziet staan, zet hij haar na een paar afspraakjes op kille wijze aan de kant. Julia’s zomervakantie begint met een gebroken hart. Een paar dagen later krijgt Michael een motorongeluk en is hij door de klap compleet veranderd. Vanaf dat moment staat haar leven op zijn kop. Michael wil haar terug. Maar waarom is hij zo anders? En kan ze hem nu wél vertrouwen?

Lijkt dit boek je wat?Doe dan mee met de actie.

Wat moet je doen?
~ Volg Zon en Maan via Bloglovin‘ of via de mail. ~ Like de facebookpagina van Jen Minkman
~ Voeg het boek toe op Goodreads
~ Laat een reactie achter dat je meedoet en vertel daarbij wat jouw favoriete boom is.

De winnaar mag zelf kiezen: of een paperback, of een ebook. Je kunt meedoen tot en met 31 december.

Tags: ,

Divider

34 responses to “WIN | De Jongen uit het Woud

 1. Mijn favoriete boom is de boom waar papier gemaakt van wordt. Want van dat papier lezen wij boeken in alle soorten en maten. Dit mythologische boek spreekt mij ook aan! De papierindustrie gebruikt vooral dunningshout – kleine bomen en snoeihout als takken en kleine stammen – en zagerijresten. Wist je dat die bomen daarvoor wel eerst 100 jaar oud moeten zijn? De geschiedenis van een boek is dus al ruim 100 jaar oud, wat het papier betreft!

  • Oke, da’s niet echt een soort boom. Dan ga ik voor de galgenboom, uit The Hungergames, ofwel The Hanging Tree. Misschien niet heel vrolijk, maar als ik hem ooit zou kunnen bezoeken, zeg ik ja! Met Jennifer Lawrence als zingende Katnisss eronder <3

 2. kolijn

  Ik doe meee alleen mijn goodreads miet ik ff uitvogelen en voor een soort boom ga ik voor een treurwilg ik speelde daar vroeger onder en nu hebben ze indd iets treurigs en moois

 3. Lotte

  Wat geef jij allemaal leuke boeken weg.! Voor deze ga ik passen, is niet volledig mijn ding. Dus maak er maar iemand anders gelukkig mee. Ik vind het gewoon echt prachtig wat je doet… al die boeken.

 4. Marion poeste Thomas

  ik doe graag mee:) alles gedaan van hierboven… mijn lievelingsboom is een kastanje boom 😀 geweldig in de herfst.

 5. Ik ben dol op treurwilgen, ze hebben een bepaalde uitstraling die er altijd voor zorgt dat ik zin krijg om te schrijven, ik ben zelfs ooit eens begonnen aan een verhaal over een treurwilg. Maar dat is erg lang geleden en heb ik ondertussen weggegooid, maar ik heb treurwilgen wel altijd mooi en fascinerend gevonden.

 6. Ofcourse volg ik jou al op Bloglovin’, heb ik Jen d’r pagina geliked én haar boek toegevoegd op Goodreads.

  Mijn favoriete boom?
  Een treurwilg. De hangende taken en de vele groene – soms blauwgroene – bladeren trekken altijd mijn aandacht. Op een of andere manier denk ik altijd dat deze soort bomen wil zeggen dat er meer is dan alleen de wereld die wij kennen. Dat er werkelijk een soort… – ik noem het maar even zo – Nimmernimmer is. En die treurwilgen zijn daar ook deel van. Van onze wereld en de andere wereld. Via die treurwilgen moet er een connectie zijn, dat geloof ik echt. Al ben ik nooit op onderzoek uitgegaan. Misschien wel bang om teleurgesteld te raken…?

 7. Hanneke

  Wat een leuke actie! Ik doe heel graag mee..!

  En betreft mijn favoriete boom… Het zit hem vooral in de magie dat hij uitstraalt denk ik…
  ik heb geen idee of dit de juiste benaming is, maar zo is er de ‘gewone vleugelnoot’. Deze naam klinkt saai en simpel, maar zijn bast is ronduit prachtig en sprookjesachtig! (en het viel me op dat de Efteling er vol mee staat ^_^ ).
  En zo staat er bij kasteel Westhove in Domburg een Linde uit +-1700-1750. Moet je nagaan wat deze boom ons allemaal zou kunnen vertellen, als hij had kunnen praten…

  Liefs Hanneke

 8. Tamara Tijhof

  Weer een geweldige winactie!

  Mijn favoriete boom is de kerstboom! Als het bijna kerst is en de boom mag weer versierd worden, geweldig. De gezellige sfeer die weer het huis in wordt gehaald. Heerlijk vind ik dat.

 9. Ik doe graag mee:
  Mijfavorite boom? Een machtige eikenboom . Sinds ik de major oak heb gezien in sherwood forest zijn die mijn favorite. Echt gewoon mooie en gigantische bomen!

 10. Oeh leuk boek en leuke vraag 😀 Mijn favoriete boom is een gingko biloba. We hadden er vroeger eentje staan bij mijn thuis, naast het ouderlijk huis van mijn vriend staat er ook één en waar ik nu woon is er eentje in het park dichtbij. Hoewel dit dus een relatief zeldzame boomsoort is in België, lijkt ‘ie me toch altijd te blijven volgen ^^ Heeft ook hele mooie blaadjes!

 11. Liza

  hey ik doe mee met de winactie.
  in de jaren ’90 woonde ik met mijn familie op een boerderij in Groningen. ik was nog klein, dus de kastanjeboom die in de tuin voor ons huis stond, was in mijn optiek nog groter en machtiger dan hij al leek. later verhuisden we naar Friesland. een tijdje terug gingen we kijken hoe het er nu uitzag. de boom bleek weggehaald.. en daarmee een heleboel jeugdherinneringen..

 12. Tessa

  Dit lijkt me echt een heel bijzonder boek. De voorkant doet me echt denken aan The Wolves of Mercy Falls-serie van Maggie Stiefvater, haha! De mooiste boom is dan toch wel de bonsai. Heel klein en super schattig, alsof er zo een hele wereld van mini-mensen in kunnen wonen. (Oké, dat klinkt raar.)

 13. Jayla Veldt

  Ik doe heel graag mee!! Mijn favoriete boom is de Denneboom.. gewoon omdat het me doet denken aan de gezellige dagen voor en met kerstmis.

 14. Ik doe graag mee!
  Als meubelmaker in spé kijk ik misschien iets anders tegen bomen aan omdat ik ook graag de binnenkant zie, maar als favoriet heb ik de Japanse esdoorn. De takken zijn grillig maar dun, de bast mooi glad. Het allermooiste zijn de bladeren. Ze zijn heel fijn en in de herfst kleuren ze tot een heel diep donkerrood.

 15. Ik doe graag mee. Ben erg benieuwd naar het boek.
  Mijn favoriete boom is de eik. Heel simpel maar ik vind ze mooi omdat ze groot en breed zijn.

  Ik heb alle stappen gevolgd 😉

 16. Anita te Gussinklo

  Mijn lievelingsboom is een palmboom.
  Hoewel ik in December ook geniet van een (versierde) denneboom.
  Ik heb alle stappen gedaan.

 17. Ik doe graag mee, heb erg genoten van Jen Minkmans Schaduw van de tijd. Ik heb alle acties gedaan die je hierboven opsomt.
  Mijn favoriete boom is de magnolia. Het is een boom die maar een korte tijd bloeit maar in die tijd de meest schitterende bloemen heeft én hij ruikt ook gewoon heerlijk. Een kerstboom is trouwens ook één van mijn favorieten!

 18. Kim Milkyway

  Mijn favoriete boom is de Baobab en dan vooral de Afrikaanse baobab(Dat is een hele dikke korte boom). Nu vraag je je misschien af waarom. Die boom doet me altijd denken aan sprookjes, aan hoe mooi de natuur is en aan de bijzondere dieren die op Madagascar leven. Door zijn vorm, door de gebieden die hij staat en doordat hij heel anders is dan de bomen in Nederland. Het is een aparte boom die hier niet voorkomt maar alleen in warme landen. Dat maakt hem misschien in mijn ogen ook wel bijzonder. Al is iedere plant/boom/dier/mens bijzonder op zijn eigen manier.

  Dit is de foto van de baobab die ik bedoel: http://nl.tinypic.com/view.php?pic=25h214h&s=8

 19. Pierre Peeters

  Ik doe heel graag mee met deze win-actie.
  Mijn favoriete boom is de zilverberk. Het is een mooie slanke, sierlijke boom met een heel erg mooie witte stam. In de wind beweegt hij sierlijk heen en weer en ritselen de blaadjes als ware het bladzijden uit een boek die worden omgedraaid…

 20. Janita

  Ik doe graag mee met deze winactie! Ik volg je op bloglovin en Facebook. Kastanjebomen zijn mijn favoriete bomen. Vroeger gingen we altijd het bos in om kastanjes te zoeken en daar gingen we dan spinnenwebben van maken 🙂

 21. Wendy Koedoot

  Ik doe graag mee, mijn lievelingsboom is een is een populier, die is hoog en kan alles overzien. Hij vangt ook veel wind maar laat zich niet uit het veld slaan

 22. nakita

  Doe graag mee
  Heb alleen geen Goodreads maar een eigen lijstje
  Mijn favoriete boom is de Japanse boom omdat het een mooie boom is met een mooie betekenis

 23. Roos van Lunsen

  Ik doe maar al te graag mee, want het lijkt me een geweldig boek!
  Mijn lievelingsboom, eigenlijk heb ik er twee.. Ik vind de treurwilg prachtig. Niet alleen omdat de naam eigenlijk zegt hoe hij er uit ziet, maar ook omdat hij iets mysterieus heeft. Ik schrijf ook zelf graag en als ik een specifieke boom beschrijf gaat het vaak om de treurwilg. Een andere boom die ik vaak gebruik in mijn verhalen is de bloesemboom. Ik vind het zo’n mooie boom vanwege de bloesems. Ik heb toen ik jonger was eens door een straat gelopen die vol stond met bloesembomen, waarvan de blaadjes van de bloesem los begonnen te laten. Dat is een prachtig gezicht!

 24. Mijn lievelingsboom? Een berk. Dit komt omdat mijn achternaam namelijk Berkhout is. Ik heb de boom altijd al bijzonder gevonden, juist omdat het voelt alsof mijn “roots” daar liggen, weet je? Er is ook een dorpje genaamd Berkhout waar ik een keer geweest ben. Misschien is dat wel vernoemt naar houthakkers die berken kapten. Misschien stam ik wel af van houthakkers. Ik heb geen idee!
  Juist omdat ik het niet weet, juist om dat mysterie, vind ik de boom zo geweldig. Mijn roots liggen daar, maar eigenlijk ook niet. Het fascineert me, en als ik ergens van houd dan is het fascinatie 🙂

 25. Marjo Grimmius

  Ik hou van enorme grote, dikke, oude bomen, een enorme eik bijvoorbeeld, die hebben echt iets sprookjesachtigs. Toen ik nog maar een meisje van tien was ofzo schreef ik heel veel verhalen en mijn eerste verhaal ging over zo’n boom, een toverboom met een doorgang naar een andere wereld was dat. Die bomen hebben ook al zoveel meegemaakt, gezien, oorlogen, verliefde stelletjes die tegen de boom aan hebben zitten knuffelen en hun namen met hartje erin gekerfd hebben, dronkemannen die tegen ze aan gepiest hebben, maar vooral de wereld zien veranderen tot wat het nu is, eeuwenlang. Prachtig toch!

 26. Sylvia

  De meeste bomen vind ik prachtig, zolang ze karakter hebben, een verhaal vertellen, eeuwen oud zijn of een prachtige symboliek. Als ik dan moet kiezen zou ik voor de zomereik gaan. Dit vind ik echt een machtige boom!
  Leuk stukje over symboliek;
  De eik speelt in de geschiedenis van vele Europese volken een speciale rol. De Germanen vereerden de eik als heilige boom van de dondergod Donar, ook wel van Wodan/Odin. Aan de voet van heilige eiken vonden rituele bijeenkomsten plaats, werden doden begraven en offers gebracht. Ook verschillende andere volken, waaronder de Kelten, Grieken, Romeinen en Slaven, vereerden een met de eik verbonden dondergod (respectievelijk Taranis, Zeus, Jupiter en Peroen). Dit had te maken met het gegeven dat eiken vaker en duidelijker zichtbaar worden getroffen door de bliksem. In het oude Griekenland (Hellas) was de eik aan de oppergod Zeus gewijd. Deze sprak zijn wil uit via het ruisen van de bladeren van de heilige eik van Dodona.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.