WIN | De IJzerlegenden (gesigneerd!)

Geplaatst op 1 december 2015 door Emmy in Boeken Adventskalender 2015, Winactie / 61 Comments

BAK2015_banner

Het is december! Zitten jullie er al klaar voor? Want vandaag begint de Boeken Adventskalender dan echt. Het zal weer een maand worden vol winacties, plezier en leuke acties. Ik hoop dat jullie er net zo veel zin in hebben als ik, want ik kan niet wachten om heel veel mensen blij te maken!

De eerste winactie van de maand is gesponsord door Harper Collins. Tijdens de High Tea met Julie Kagawa kregen we een goodiebag met daarin de IJzerlegenden. Dit boek had ik al, maar ik zag het meteen als een mooie prijs. Ik heb het boek dan ook laten signeren.

Foto 21-11-15 17 07 32

Win nu De IJzerlegenden, een bundeling van de novellen van The Iron Fey!Β Meedoen is simpel, je hoeft alleen maar een reactie achter de laten waarin je antwoord geeft op de volgende vraag:

Als jij een bewoner zou zijn van NimmerNimmer, tot welk hof zou jij dan behoren en waarom?

Foto 21-11-15 17 07 45

Meedoen kan tot en met 7 december, daarna kies ik een winnaar tussen de antwoorden. Overigens zou ik het ook tof vinden als je me zou volgen via socialmedia of bloglovin‘. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws (en mis je geen enkele winactie!)

Heel veel succes!

Deze winactie is gesponsord door Harper Collins en wordt door mij naar de winnaar verzonden.

Tags:

Divider

61 responses to “WIN | De IJzerlegenden (gesigneerd!)

 1. miranda

  Ik vrees dat ik toch echt bij het zomerhof hoor.
  Ik hou van groene natuur, bloemengeuren en bovenal de geur van gemaaid gras.
  Al is verstoppen in hoog gras ook erg fijn!

 2. OMG HET IS BEGONNEN> AAARRHHHHH!!!! Ik zou volgens mij ben geen enkel hof echt passen, dus dan doe ik een Meghan en maak ik mijn eigen Herfsthof. Me lekker eeuwig hullen in herfstkleuren met veel thee en warme chocolademelk met slagroom(en mini-marshmallows) Eenkhoorntjes, vosjes en herten als mijn kameraden en regen afgewisseld met zonnige dagen. Ik zie het helemaal zitten.

 3. Bianca Kascherus

  Ik weet helaas niet wat het nimmer nimmer is dus kan ik die vraag niet beantwoord. Heb het boek helaas nog niet gelezen maar staat op mijn verlanglijstje; )

 4. Ans Stier

  Wat zal die high tea met Julie Kagawa gaaf geweest zijn. Lijkt me een geweldige ervaring. Graag loot ik mee voor dit boek. Vind het heel geweldig dat je het ook hebt laten signeren. Als ik win krijgt hij een mooi opvallend plekje in mijn boekenkast. Ik volg je op facebook en bloglovin.

 5. Marjolein

  Wat een goed begin van de Adventskalender. Ben benieuwd wat je allemaal voor ons in petto hebt. πŸ˜€
  Voor mij zou er geen andere keuze dan het zomerhof zijn, want alles winters, met uitsluiting van kerst uiteraard, kan ik niet tegen. Ik slaap al weken onder drie dekens, omdat het zo koud is. Plus dat ik graag met Puck kattenkwaad uit zou halen.

 6. Wat een geweldige aftrap van de Boekenadventskalender! Ik doe zeker mee met deze gave winactie, want ik vind The Iron Fey geweldig.

  Ik zou behoren tot het Zomerhof om verschillende redenen:
  1. Ik kan slecht tegen kou
  2. Ik ben in hartje zomer jarig
  3. Ik ben dol op de groene natuur en dieren

 7. Zo’n leuke winactie! Ik vond het zo jammer dat ik niet gewonnen had om naar de High Tea toe te gaan, haha.

  En oei, het is alweer een tijdje geleden dat ik een aantal van deze boeken heb gelezen maar ik denk dat bij het Winterhof zou behoren! Ik kan er slecht tegen om heel de dag in de warmte te zijn en dankzij de zon word ik alleen maar rood i.p.v. maar een beetje bruin. Daarnaast hou ik ook wel van duistere en/of harde muziek en vind ik het fijn om gewoon in mijn hedendaagse kleding rond te kunnen lopen. Ik zou me wel redelijk braaf gedragen, want ik wil niet graag in een ijsstandbeeld veranderd worden :c Wel zou ik achter sexy Ash aan gaan, in de hoop dat de Koningin dat maar toe laat~

 8. Isabelle

  Wat een leuke eerste winactie!
  Ik ben pas net aan de serie begonnen maar ik denk dat ik toch echt bij de Summer Court zou horen, ik ben zo onhandig dat ik bij de Winter Court niet lang zou overleven πŸ˜‰

 9. Leuke actie.
  En wat een lastige vraag. Want ook al hou ik meer van de Winter, zal ik toch voor de Summer Court gaan. Ze zijn iets te onaardig bij het Winter Court. πŸ˜‰

 10. Nina

  Wegens mijn grote liefde voor de natuur kies ik voor het zomerhof.
  Wat een geweldige win actie, ik heb net deel 1 van de bieb teruggebracht en was er gewoon weg van! Ik hoop zo dat ik het boek win zodat ik ze allemaal kan lezen en ze in m’n kast heb staan!

 11. Janine Kooij

  Ik zou dan behoren tot het Zomerhof aangezien ik een echt koukleum ben en ik het dan niet zou overleven in het Winterhof.
  Super leuke actie! Fingers crossed!

 12. Mirthe

  Denk dat ik voor het winterhof ga. Vond zelf het zomerhof iets te zoet sappig haha en ja de winterhof peeps zijn niet de vriendelijkste maar ja daar kan ik wel mee leven en zeg nou zelf winter is toch de mooiste tijd van het jaar πŸ™‚ lekker binnen onder een dekentje een boek lezen met een kop warme chocolademelk πŸ™‚ In de zomer verbrand ik als ginger alleen maar ?

 13. Penny

  Ohhh ik hou echt van de winter. Als anderen zitten te klagen over de kou vind ik het juist heerlijk om buiten in de frisse lucht te gaan wandelen!!

 14. Kim Mulder

  Wat een gave actie en een leuke vraag ook!
  Ik zou het liefst bij Zomer horen, maar waarschijnlijk zou ik pech hebben en in Winter belanden. Zoiets overkomt mij namelijk altijd. Hoewel; pech?
  De winter prinsen maken dat eigenlijk meteen weer goed! πŸ˜€

 15. Oh wat een leuke aktie!! Ik heb het boek niet gelezen, dus geen idee wat nimmer nimmerland is hi hi hi, dusss doe maar de lente hof, ik las al van zomer en winter hof… <3 Spannend, het lijken me leuke boeken allemaal πŸ˜€ πŸ˜€ πŸ˜€

 16. Sabine

  Oeh, zeker het Zomerhof! Al is het alleen maar omdat het daar lekker warm is en om samen met Puck Titania en Oberon te kunnen pesten πŸ˜‰ (Zonder gesnapt te worden natuurlijk, ik heb geen zin om in een struik veranderd te worden)

 17. Ebe

  Ik zou bij het Winterhof horen omdat ik zelfs nu nog (begin december) last heb van de warmte. Vooral op school. Ik ben zelf niet beΓ―nvloedbaar dus ik zou mijn mannetje wel staan tussen die ijskoude figuren. En zelf kan ik ook goed chagrijnig worden, dus ik zou niemand iets kwalijk nemen, haha πŸ˜‰
  Hopelijk maak ik een kleine kans, want ik vind dit een super leuke actie! πŸ™‚

  Groetjes,

 18. Kim Milkyway

  Ik denk dat ik eerder in het Winterhof thuis hoor. Ik vind zowel de winter als de zomer wel wat hebben, maar ik denk dat ik eerder bij het Winterhof thuishoor door mijn persoonlijkheid. Ik ben vroeger veel gepest waardoor ik behoorlijk gesloten ben en me vaak eenzaam voel. Ik ben dus eerder de IJskoningin dan de zomerprinses.

 19. Monique

  Ik zou bij het winter hof horen.
  De winter is altijd al mijn favoriete seizoen geweest.
  Daarnaast lijken die winterse krachten mij ook wel vet om te beheersen.
  Laten we Ash natuurlijk ook niet vergeten… Dat is niet de enige reden hoor! echt niet πŸ˜‰

 20. Kimberly

  Ik kan eigenlijk heel moeilijk kiezen tussen Het zomerhof en het winterhof omdat ik van beide seizoenen hou. Maar als ik echt moet kiezen dan kies ik voor het winterhof omdat je dan lekker gezellig knus bij elkaar kan zitten terwijl buiten de sneeuwvlokken naar beneden dwarrelen en het knetter van het hout in de openhaard, de kamer vervuld. En dan kan ik stiekem ook Ash bewonderen ^^ (maar sssst he) πŸ˜‰

 21. Saskia

  Ik ken de ijzerlegenden nog niet, maar als ik zou moeten kiezen tussen zomer en winter dan weet ik het wel.. Ik loop liever op blote voeten buiten dan met kleumend met een muts en een sjaal

 22. Manon

  Ik zou juist de winter court kiezen. Er heerst altijd een sereniteit in de wondere winterwortel waar ik gek op ben. Dompel alles onder in een dik pak sneeuw en alles is stil en houdt zijn adem vast. Prachtig!

 23. Manon

  Ik zou juist de winter court kiezen. Er heerst altijd een sereniteit in de wondere winterwereld waar ik gek op ben. Dompel alles onder in een dik pak sneeuw en alles is stil en houdt zijn adem vast. Prachtig!

 24. Oei..

  Het probleem is dat ik eigenlijk zowel van zomer als winter hou..
  Alles hangt een beetje af van mijn gemoed..

  Maar als ik er een Winterprins bij krijg die alles over heeft voor liefde dan is de keuze toch eerder Wintergericht…
  Warmte komt dan wel vanzelf πŸ˜€

 25. sabrina wannet

  aaaaaah het is begonnen wauw wat geweldig en dan ook nog met zo’n toffe actie. Dit is gewoon geweldig. Ik zou graag bij het zomerhof willen horen, ik genoot van het verhaal met het zomerhof en vond ze erg aardig lijken. Daarbij ben ik best een koukleum, vindt af en toe wat fris niet erg maar winter is me toch net iets te koud. Ik had ook minder met het winterhof tijdens het lezen maar genoot des te meer van het zomer hof, dus ja daarom πŸ˜€

 26. Bets

  Wat een super leuke actie is dit met de adventkalender, Voor mij is dat Summer court. Ik ben meer van het mooie weer, ik ben een echte koukleum dus dat gaat het voor mij niet worden. Daarnaast is de natuur en de bloemen in de zomer ook erg mooi om te zien.

 27. frank

  Ik ken het verhaal (nog) niet, maar als ik het goed begrijp zijn er 3 mogelijkheden; zomer, winter en ijzer. Bij die laatste kan ik me niks voorstellen dus kies ik maar voor winter. 24 uur per dag winterpret, wie wil dat nou niet πŸ™‚

 28. Gerda

  bewoner zou zijn van NimmerNimmer dan ou ik zeker omdat ik het nu al koud heb en de hopelijk echte winter moet nog komen brrr dus voor mij toch echt Summer Court.

 29. Brenda stokhof

  Ik zou dan toch wel heel graag bij het ijzerhof willen, waarom? er word niet veel verteld over het ijzerhof, ik zou dat dan zelf graag willen ontdekken….

 30. Dikkiedik

  Het klinkt wellicht raar maar het Winterhof zou beter bij mij passen.
  Waarom? Omdat je daar weet waar je aan toe bent en daardoor kunnen onverwachte emoties je niet verrassen!

 31. Nicole

  YAY Leuk!

  Ik heb de eerste serie gelezen en heb er erg van genoten. Ben dan ook erg nieuwsgierig naar deze novelle bundel πŸ˜€

  Ik zou na veel twijfelen toch een bewoner van het winterhof zijn.
  Het zomerhof lijkt me ook een prachtige plek met alle bloeiende bloemen en het groen.
  Maar ik ben geen zomertype, hou niet van de warmte.
  Het ijzerhof lijkt me dan net wat te gevaarlijk. Hoewel het winterhof ook niet altijd even veilig is. Maar dan is er wel Ash πŸ˜‰

 32. Suzanne van Heiningen

  In eerste instantie zou ik zomer zeggen.
  Maar de laatste tijd denk ik steeds meer dat ik beter in het IJzerrijk (ook een hof, met Megan dan iig) zou passen.
  Ik ben niet wild en vrij zoals het zomerhof, maar ook niet zo koud en traditioneel als het winterhof.
  Daarentegen ben ik een dromer. En het ijzerrijk is ontstaan door alle dromen en angsten van mensen toen technologie kwam. Ik kan ook niet zonder mijn technologie. Het ijzerrijk is vaak onbegrepen, maar ik zou me er wel thuis kunnen voelen

 33. Eline

  Denk dat ik toch bij het zomerhof hoor alhoewel ik daar ook niet echt op mijn plaats zou zijn. Ik ben niet zo koud als het winterrijk en winter is nu eenmaal niet mijn favoriete seizoen (behalve om te gaan skiΓ«n). Ik hou meer van de lente, wanneer het niet te warm is en alles in bloei staat. Ik ben niet zo wild als Puck, en kan er al helemaal niet tegen dat mensen streken met mij uithalen, dus daarom zou ik ook niet in het zomerhof passen. Misschien is dan het ijzerrijk uit boek 4 en Call of the forgotten meer iets voor mij, omdat ik van technologie hou (ik kan niet zonder mijn gsm) en ja zoals ik al zei hou ik eerder van de zomer dan van de winter ?

 34. Eline

  Ik denk dat ik tot het zomerhof behoor, alhoewel ik daar ook niet helemaal thuis zou horen. Winter helemaal niet, want ik ben niet zo kil en ik hou niet van de winter (behalve om te gaan skiΓ«n). Ik hou meer van de lente wanneer het niet te warm is en toch alles in bloei staat. Ik zou niet bij zomer horen, omdat ik niet zo wild ben als Puck en ik kan er ook niet tegen als anderen streken met mij uithalen. Ik denk dat ik daarom toch maar voor het ijzerrijk ga gaan, maar dan wel dat uit boek 4 en Call of the forgotten, want ik kan ook niet zonder technologie, dus allergisch zijn voor ijzer zou een ramp zijn ?

 35. Ik zal voor de zomerhof gaan. Ik heb Australisch bloed in mij. Van weer beneden de 10 graden krijg ik al blauwe lippen. In de zomer kan ik omringd door dieren lekker onder magische grote boom in de tuin lezen of schrijven. Ik heb vele boeken van deze geweldige schrijfster en jammer genoeg won ik elke keer niet. Maar ik wil heel graag deze boek met handtekening in mijn trotste bezit hebben.

 36. Fieke

  Summer Court sowieso! Ook al houd ik van de winter, ik voel me toch prettiger als het warm is. Als het warm is kan je lekker buiten zitten tot laat in de avond en bbqen… In de winter kan je skieΓ«n, maar toch.

 37. Joy Verbakel

  Dit wordt winterhof voor mij. The cold never bothered me anyway. Het lijkt me geweldig om bij het winterhof te horen omdat ze toch koelbloedige moordenaars blijven. En wie weet wordt ik dan bevriend met zomerfae die met mij lekker alle regels willen breken. Of vind ik er eentje die mijn bevroren hart weet te ontdooien. En ik bedoel maar. Ijsmagie! Duh! Als je een beetje oefent gaat er een wereld voor je open.

  En natuurlijk zou niemand meer van me winnen als we gingen pokeren, als ze al durfde te spelen

 38. Sylvia

  Leuke vraag! Geen van beide hoven, het Winterhof daar ben ik te lief voor en het Zomerhof past ook niet bij mij, te zonnig, warm en vrolijk. Daarom vind ik Ellis antwoord echt geweldig! Wouw dat ik dat als antwoord kon geven! Zou heel graag in het Herfsthof wonen! De kleuren, de warmte (in de zin van knusheid), de heerlijke herfstdagen (niet warm niet koud), gezelligheid enz.

 39. Eric

  Haha dit is serieus de eerste keer dat ik hierover nadenk! Hmmm… doe toch maar zomer. Ik hou echt NIET van de kou (dat ligt er waarschijnlijk ook aan dat ik elke dag erdoorheen moet fietsen *cry*) en ik ga ook nooit van m’n leven op wintersport πŸ˜‰ Ik vond het Winterhof in de boeken ook enorm kil en tsja, hoewel Titania ook niet alles is lijkt het Zomerhof me toch veel leuker!
  PS. Merry Christmas alvast πŸ˜‰

 40. JJ

  Winterhof!
  Ik zou willen dat ik bij de zomerhof zou horen, maar helaas. Met mijn allergie voor pollen en voor de zon ( ik krijg een rare uitslag als ik te lang in de zon sta, volgens de dokters ben ik allergisch voor hitte lmfao ) hoor ik wel thuis in het winterhof. En daarbij hou ik gewoon meer van kou- ik krijg er geen last van een rare uitslag haha- en daarbij hou ik van sneeuw en is mijn hart van ijs…. hahaha nee, dat heb ik niet… hoop ik XD

 41. Manon

  Hmmm…geen van allen is zeker geen optie? Ik bedoel, die hele cultuur van venijnig gedrag, oorlogen om mode-assecoires en alles is niet helemaal mijn ding. Dan zwerf ik liever alleen door Nimmernimmer (met alle gevolgen/gevaren van dien). Maar als ik mΓ³Γ©st kiezen zou het Zomer zijn. Met bloemetjes, en bijtjes, en al huppelend door de weitjes. Of zoiets althans πŸ™‚

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.