WIN | Danubia – Simon Winder

Geplaatst op 20 november 2014 door Emmy in Boeken Adventskalender 2014, Winactie / 14 Comments

Poef, ja dat ziet er opeens anders uit he? Is speciaal voor de Boeken Adventskalender van 2014! En omdat ik vandaag al de gelegenheid kreeg een winactie te organiseren, besloot ik het meteen maar online te knallen. Er is namelijk wat speciaals met deze winactie. Ik ontving namelijk twee boeken: een voor mezelf en een voor de gelukkige winnaar. Ik zou het dan ook ontzettend leuk vinden als de winnaar het boek redelijk snel kan lezen, waardoor we samen een recensie kunnen schrijven.

button
Ik hoor jullie nu in mijn hoofd roepen: Emmy, vertel nou welk boek het is! VERTEL NOU! Ok. De eerste winactie van de Boeken Adventskalender 2014 is het boek: Danubia van Simon Winder. Dit boek leek mij echt fantastisch, omdat het over geschiedenis gaat. Het belooft een boek te zijn dat op een grappige manier de geschiedenis van de Habsburgers omschrijft. Een ideaal boek voor geschiedenisfreaks like me.

 

Op reis door het land van de Habsburgers met de grappigste reisleider ooit!

Eeuwenlang was Europa in handen van het eigenaardige Huis Habsburg, dat tot 1918 over grote delen van Centraal-Europa en Duitsland heerste en zich bemoeide met alles wat er in Europa gebeurde.

Danubia is de verzamelnaam van de landen en gebieden rondom de rivier de Donau, de thuisbasis van de Habsburgers. Simon Winder reist met groot enthousiasme door dit uitgestrekte gebied met zijn uiteenlopende landschappen, steden en dorpen. Op zijn zeer persoonlijke manier deelt hij zijn kennis, verbazing en observatievermogen en legt uit hoe de complexe geschiedenis van deze dynastie in elkaar zit. En hij vertelt over de mensen en volken over wie zij heersten. Mensen die zich vaak opmerkelijk ondankbaar betoonden ten opzichte van hun excentrieke vorst in Wenen.

β€˜Winder is een reisleider met een uitzonderlijke hoeveelheid kennis. Hij praat maar door en haalt nauwelijks adem. En je wilt hem zeggen: β€œVergeet dat ademhalen en vertel verder!”’ The New York Times book review

Simon Winder werkt in de Engelse uitgeverswereld. Eerder schreef hij The man who saved Britain en het veelgeprezen Germania, de voorloper van Danubia.

Klinkt dit voor jou als muziek in de oren en wil je graag kans maken op dit boek? Meedoen is simpel, want laten we het niet al te moeilijk maken, he?

~ Laat een reactie achter dat je meedoet en waarin je vertelt waarom je dit boek graag wilt lezen
~ Volg Zon en Maan via Bloglovin’~ Je bent in staat dit boek voor 20 december gelezen te hebben.

Meedoen kan tot en met zaterdag 29 november.

Kan je niet wachten? Dan kan je het boek natuurlijk nu ook al kopen.

Ik wil Uniboek | Het Spectrum graag bedanken voor het beschikbaar stellen van dit exemplaar.

Tags: , , ,

Divider

14 responses to “WIN | Danubia – Simon Winder

 1. Tessa

  Hmm, niet echt mijn boek, denk ik. ;P Ben wel benieuwd naar de recensie tegen die tijd!

  P.s: beloofd -> belooft
  verteld -> vertelt

 2. Ik ben sinds kort steeds meer into de geschiedenisboeken. Zo heb ik 1,5 deel van de reiziger cyclus gelezen, Nouveau Riche en de Jamaika serie. Ik ben dan ook benieuwd naar Danubia. Misschien dat ik zo nog eens iets leer over de geschiedenis,

 3. Melisa

  Gaaf! Er zijn een paar periodes in de geschiedenis die mij interesseren, dit is er een van. Bij de naam Habsburg was ik al verkocht πŸ˜€ (Misschien ook een beetje door mijn obsessie met Sissi ;)) Lijkt me heel gaaf en 20 dec is zeker haalbaar πŸ˜€

 4. Dominique Mackaaij/Thunderstruck

  Lijkt me echt een super leuk boek! Ik kan hem ook makkelijk voor 20 december uit hebben, doe denk maximaal 2 weken over dit boek, dus waarschijnlijk heb ik hem al veel eerder uit. Dus ik doe graag mee om het boek te winnen^^.

 5. Dominique Mackaaij/Thunderstruck

  Lijkt me echt een super leuk boek! Ik kan hem ook makkelijk voor 20 december uit hebben, doe denk maximaal 2 weken over dit boek, dus waarschijnlijk heb ik hem al veel eerder uit. Dus ik doe graag mee om het boek te winnen^^. Waarom ik het boek graag wil winnen?Zo als ik al zei het lijkt me een erg leuk boek, veder ben ik gek op geschiedenis.
  Het is ook een heel ander soort boek dan dat ik normaal lees daarom vind ik het juist leuk is een keer heel erg wat anders te lezen dan wat ik normaal lees. Het lijkt me ook een erg inspirerend boek, om inspiratie van te krijgen voor mijn eigen boek.^^

 6. Oeh, dit boek lijkt me superleuk! Ik wil het dan ook erg graag lezen omdat ik erg van geschiedenis houd, maar daarnaast gaat dit heel goed van pas komen voor het aankomende SE, want dat gaat onder andere over die tijd. Dan kan ik dus een boek lezen en tegelijkertijd voor mijn SE leren, de beste combinatie ooit! πŸ˜€

 7. Sylvia

  Lijkt mij een heel mooi boek! Geschiedenis is altijd leuk! Ik ben er gek op! Laats hebben we een project over de Danube (Donau in het Nederlands) gemaakt, daar moest ik meteen aan denken toen ik de titel zag. En het huis Habsburg is natuurlijk ook een bekende naam (in Europa). Lijkt mij super leuk om het boek samen te recenseren en lezen voor 20 december moet ook lukken. Misschien kan mijn zusje hem ook nog voor haar studie gebruiken, dat zou ook leuk zijn.

 8. Isa

  Lijkt me een superleuk boek! Ik houd wel van geschiedenis en boeken die zich in de geschiedenis afspelen. Het geeft net even een extra dimensie aan het verhaal.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.