Win een Bookly Bird box!

Geplaatst op 22 juli 2016 door Emmy in Winactie / 170 Comments

Vanmiddag kreeg ik een heel leuk mailtje in mijn mailbox. Marieke en Anja stelden zich hierbij voor en vertelde over hun nieuwe project; de Bookly Bird box, een Engelstalige boekenbox in Nederland. Zij vroegen of ik interesse had om een van mijn lezers blij te maken met zo’n boekenbox. Eh ja, natuurlijk! Ik vind het super om mensen blij te kunnen maken!

Bookly Bird_Cmyk-01

In Engelstalige landen is het al een bekend fenomeen en nu is het ook beschikbaar in Nederland: een maandelijkse box met een Engelstalig boek en enkele boekenaccessoires.

Anja en Marieke zijn twee Nederlandse meiden die graag in het Engels lezen en vaker hebben gekeken naar het bestellen van een boekbox. Een box bestellen vanuit Amerika is echter duur omdat de verzendkosten erg hoog zijn waardoor men soms het dubbele betaalt. Daarom besloten ze zelf de eerste Engelstalige Young Adult-boekbox van Nederland op te zetten: Bookly Bird!

Het bijzondere van de box is dat de exacte inhoud van de Bookly Bird box altijd een verrassing is, waardoor het niet alleen een product, maar ook een beleving is. Vooraf is slechts het thema van de box bekend. Iedere box bevat een Young Adult-boek dat net uit is en drie tot zes boekenaccessoires. Het boek dat in de box komt, wordt altijd vooraf gelezen om zeker te weten dat het een leuk boek is.

Bookly Bird is gevestigd in Amstelveen en levert door heel Nederland en binnenkort ook in België. De boekbox heeft een standaardprijs van €29,95 en is sinds begin juli te bestellen op www.booklybird.nl.

Zelf ben ik ook heel erg benieuwd naar de box, vooral omdat we nu een Nederlandse Γ©n Engelse box op de markt hebben. Ik ben heel benieuwd hoe de box er uit komt te zien! Vooral het feit dat het een recent verschenen hardcover is, maakt me erg nieuwsgierig. Wellicht ga ik hem zelf ook nog bestellen.

About us 2 Een van jullie maakt dus kans op een Bookly Bird boekenbox van de maand augustus met het thema ‘The Power of Time’. Wat moet je hiervoor doen? Laat voor 29 juli in een reactie weten dat je mee wilt doen, dan maak ik de winnaar op de 29ste bekend. Mocht je dan niet winnen, dan kan je de box eventueel nog bestellen.

Heel veel succes!

Deze winactie is enkel voor inwoners van Nederland.

Bewaren

Tags: ,

Divider

170 responses to “Win een Bookly Bird box!

 1. Linni

  OMG wat gaaf!!! Ik lees zelf ook graag Engels en heb ook sinds 2 maanden een Amerikaanse (Canadese box) maar dit is natuurlijk super gaaf, dus sign me up and fingers crossed!!!

 2. Ik doe mee! Ik kan nooit zo’n boxen bestellen dus hopelijk mag ik die magie ook een keer meemaken! En ik lees normaal Nederlands maar ik hou wel van een uitdaging! xxx

 3. Chantal

  Ik ben al zo lang naar een Engelstalige subscription box opzoek waar je geen extreem hoge verzendkosten voor hoeft te betalen. Dus doe ik graag mee!

 4. chantal

  Ik doe graag mee! Ik lees ook graag in het Engels. Begon met de lessen Engels op school, verplicht boeken lezen. Lezen voor de Nederlandse lijst vond ik verschrikkelijk, maar de Engelse boeken vond ik zo leuk dat ik meer Engels ben gaan lezen. Ik vind het geen probleem om een boek dat nog niet naar het Nederlands vertaald is in het Engels te lezen. Bij sommige boeken blijkt het origineel leuker te zijn omdat grapjes in het Nederlands vertaald vaak niet goed overkomen… Een boekbox lijkt me heel leuk, vanwege het verassingselement. Ik krijg altijd boekenbonnen of geld om nieuwe boeken te kopen ‘omdat wij niet weten wat je leuk vind’, maar een verassing is natuurlijk leuker!

 5. Sws doe ik mee!! Ik wil al een tijdje een box bestellen (Engels of Nederlands) maar twijfel altijd vanwege dat ik nooit weet wat erin zit (JA DAT IS HET HELE PUNT VAN EEN BOX I KNOW!!!)

 6. Aaaaaah super gaaf! Ik zie op social media altijd zoveel boekenboxen voorbij komen, en dan kijk ik jaloers toe. Zo’n box lijkt mij echt leuk, dus ik waag super graag een kansje πŸ™‚

 7. Maaike

  Super leuk! Las er al eerder over. En aangezien ik eigenlijk alleen maar Engels lees ben ik heel benieuwd. Natuurlijk wil ik mee doen πŸ˜‰

 8. Sabine

  Oeh, superleuk dit! Ik kijk ook al een tijdje naar de boxen uit Amerika maar die zijn met verzendkosten super duur, dus dit is ideaal! Ik doe zeker mee!

 9. Die zag ik onlangs ergens verschijnen en het lijkt me echt heerlijk om zo’n box te mogen uitpakken. Eigenlijk was ik van plan om de volgende Celebrate Books Box te bestellen maar euhm … ik heb de laatste tijd nogal veel boeken besteld en Funko Dolls gekocht dus ik moet mijn boekenbudget toch echt even opsparen als ik er nog tot eind dit jaar mee wil toekomen. πŸ™‚

 10. Wat gaaf dat er een Engelstalige box voor de Nederlandse markt is. Zelf lees ik het liefste Engelse (YA-)boeken omdat je zo het boek pas echt leest zoals de schrijver het bedoeld heeft. Ik vind Engels ook een mooiere taal en de meeste actie/fantasy staat toch beter in deze taal. Al herlees ik de Harry Potter boeken nog trouw in het Nederlands ;). Ik ben heel benieuwd naar deze box en zou hem graag winnen!

 11. Oeh, dat is geweldig!!! Ik lees de meeste boeken het liefst in de originele taal, of nou ja, de Duitse en de Engelstalige boeken dan. πŸ˜‰ Ik doe heel graag mee.

 12. Bregje Ederen

  Wow echt een super leuk idee, hier wacht ik al super lang op, op zijn een box met Engelse boeken. Finally!!!. Ik doe dus graag mee πŸ™‚

 13. Myrthe

  Super leuk! Ik doe graag mee! Maar dan niet voor mezelf, maar als een verassing voor mijn zus! Ze leest namelijk liever Engels (ik niet) en vind dit super leuk, dat weet ik wrong zeker! Ben benieuwd!

 14. ohhhh wat een gave actie, duhuh ik doe zeker mee hihi πŸ˜€
  Heb de noodrem moeten zetten op mijn beurs haha dus kon de box niet bestellen jammer genoeg. Maar ben zo ontzettend nieuwsgierig naar deze box hier in NL, dus wil graag een kansje wagen πŸ™‚

 15. Isabelle

  Ik doe graag mee πŸ˜€
  Ik vind het zo leuk dat er nu ook boekenboxen op de Nederlandse markt zijn! Groot fan van de Celebrate Books, dus ben erg benieuwd naar deze box. Zeker aangezien ik vooral Engels lees πŸ™‚

 16. Jaaa! Ik ben hier zo benieuwd naar, maar twijfel tegelijkertijd toch een beetje te veel om dit te proberen zonder te weten hoe eerdere boxen eruit zagen, haha. Ik doe daarom graag mee!

 17. Lisa

  Wat een leuk initatief! Mooi om te zien dat er steeds meer aandacht voor dit soort themaboxen komt. Ik doe graag mee πŸ™‚

 18. Ik wil ook meedoen! Ik ben enorm benieuwd, en het lijkt me gaaf om ook een keer zo’n box te krijgen. En als het een succes is natuurlijk om erover te bloggen. πŸ™‚

 19. Yes! Eindelijk een Engelse boekenbox in Nederland. Ik zou echt ontzettend graag mee willen doen zodat ik er uiteraard ook over kan bloggen! Toffe winactie x

 20. Esther

  Ohhhhh, wat een leuk idee. Zo kan ik m’n Engels verbeteren. Wil al heel lang beginnen om Engels te gaan lezen!!!!

 21. Cindy Strijkers

  Waiuw!!! Geweldig!! Als echte boekengek doe ik natuurlij mee, Nederlands, Engels, Frans, maakt me allemaal niet uit. Als het maar goede verhalen zijn πŸ˜€

 22. Patty

  Wat tof! Ik wist helemaal nog niet dat er ook een Engelstalige box zou komen, moet meer blogs gaan volgen… Ik doe uiteraard graag mee met deze win actie!

 23. Shivika

  Superleuk! Ik doe mee. Ik zie soms foto’s van de boxen van o.a. owlcrate en fairyloot, maar de verzending zal veel te duur zijn (als ze het naar Nederland shippen). Dit is een leuk alternatief πŸ™‚

 24. Claudia Bosman

  Wat een ontzettend leuke actie! !!! Het laatste boek dat ik in het Engels gelezen heb was op de middelbare school volgens mij hihi. Hoog tijd om weer wat te gaan lezen in t Engels; -)

 25. Wauw, wat ontzettend cool! πŸ˜€ Ik wil hem heel graag winnen, want ik ben echt benieuwd naar wat er allemaal in zit. Leuk initiatief en wat leuk dat je een box mag weggeven :).

 26. Chardonay willard

  Ikdoe graag mee! Ik lees zelf ook steeds meer Engels, (ook nog wel NL, maar dat is wat minder geworden). Ik ben heel benieuwd welk boek het is!
  En wat een super leuk idee! Ik doe elke keer die celebratebook box misschien dat ik deze dan ook neem πŸ™‚ ik wacht eerst af hoe en wat πŸ™‚

 27. Amy Paape

  Jaaaaaaa dit ziet er super leuk uit! Heb net de Nederlandse besteld dus geen geld meer voor deze… Gave winactie!

 28. Kaylee van Wijk

  Ik doe heel graag mee! Zit al tijden te kijken naar die boxen uit de VS, alleen zo duur… Dus een Engelstalige box gewoon uit Nederland is top!

 29. Janine Kooij

  Ik doe supergraag mee! Heb van deze box gehoord en vond het al gelijk een superidee een boekenbox met een Engels boek!

 30. Felicia

  Oeww leuk!! Nog niet zo lang geleden op m’n zelf gaan wonen en daar hoort natuurlijk ook een nieuwe boekenkast bij! Helaas nog veel lege plekken die opgevuld moeten gaan worden! Ben benieuwd!

 31. Kim

  Oh, een Engelse box! Dat lijkt me echt super ? Ik heb ook wel eens overwogen om een Amerikaanse te bestellen, maar daar is mijn bankrekening het helaas niet mee-eens πŸ™
  Dus ja, ik doe zeker mee met deze actie. Het zou een leuke kans zijn om de box te proberen πŸ™‚

 32. Susie Bosveld

  Gaaf, merkte tijdens het meelopen van de Nijmeegse Vierdaagse dat mijn Engels niet zo goed is. Moeite met een gesprek met een Australische soldaat. Wil nu weer meer Engels lezen. En wil daarom graag deze box winnen.

 33. Angelique lok-hin

  Dat lijkt me heel leuk om een keer te proberen!!!! Ik ben een boekenwurm in hart en nieren dus ik zal en zoiezo van genieten!

 34. Veronique Hendriks

  Ik doe zeker mee. De boekenboxen zijn zo leuk altijd maar ook een beetje aan de prijzige kant dus als ik er een zou winnen zou dat zo leuk zijn πŸ™‚

 35. Janneke

  Zo box wou ik al zo graag hebben. Maar het was altijd zo duur. Nu eindelijke een Nederlandse box met een Engels boek. Geweldig! Dus ik doe mee πŸ™‚

 36. Kathelijne van der Graaf

  Wauw, dat is een leuke actie! Ik zie vaak dingen voorbij komen met dit soort verrassings boxen, maar die zijn altijd in het Nederlands en ik lees toch echt liever in het Engels. Het leuke is dat als ik mijn boeken uitheb, ik ze vaak uitleen aan mijn leerlingen om ze geΓ―nteresseerd te krijgen in het lezen in het Engels. Mijn boeken zijn door de mangel gegaan, maar ondertussen zijn er weer een boel enthousiaste lezers bij….dat is mijn beloning, dus deze zou een mooie aanvulling zijn ??

 37. Youssra

  Ik doe héél graag mee! Ben al sinds bekendmaking errug benieuwd, super leuk initiatief dit! Vooral dat het Engelse boeken zijn! πŸ˜€

 38. Kayleigh van de Watering

  Hooi hooi! Ik doe graag mee! Wat een super leuk initiatief van jullie en heel veel (lees?) plezier gewenst Ik ben heel benieuwd wat er in het pakket zit, het thema is al veel te vet!!

 39. Kayleigh H

  Lijkt me ge-wel-dig, ik hoopte al een tijdje dat er ook een engelstalige box in Nederland kwam! De verzendkosten uit de VS en UK zijn idd echt hoog, daarom heb ik er nog nooit een kunnen bestellen helaas. Voor mijn studie Engelse taal lees ik veel in het Engels, maar boeken zijn er nooit teveel toch? (Alleen te kleine boekenkasten hihi). The power of time klinkt als een supergaaf thema, ik vind boeken waarin met tijd gerommelt word heel gaaf! Tijdreizen, flashbacks, speelt zich af in een andere tijd, super spannend! (Ik word alleen van het hierover typen al excited ^^)

 40. Iris

  jaaahaaa super leuk πŸ™‚ Ik heb binnenkort vakantie en ben echt gek op lezen. Ik verslind echt boeken dus heeeeeeeeeeel graag

 41. Monique Weber

  Ik maak heel graag kans op de Bookly Bird boekenbox van de maand augustus met het thema β€˜The Power of Time’. Thema spreekt me aan en Engels lezen doe ik regelmatig. Veel e books maar ik mis toch wel de echte boeken hoor het papier, de geur korotm ik doe heel graag mee

 42. Vivian

  Wat geweldig bedacht! Graag lees ik boeken in het engels, maar was meer bij de bibliotheek dan in de boekenwinkel.. Goed initiatief dus!

 43. Nou natuurlijk wil ik heel erg graag mee doen om kans te maken op de boekenbox. Want ja hij is Engels. De Nederlandse variant heb ik net bestelt en stiekem wil ik ze gewoon allebei want het is gewoon leuk om boeken zowel in het Nederlands als in het Engels te lezen. Beide talen hebben hun unieke kenmerken waardoor het gewoon super leuk is om beide te lezen. Verder is dit echt een top idee van de dames die dit hebben bedacht. Ik weet zeker dat heel erg veel mensen dolblij zijn met deze box en dat het om die rede een groot succes zal zijn. In Nederland heb je zowel veel Engelse lezers als Nederlandse. Verder klinkt het onderwerp van de box echt geweldig. Zeker na de film Alice trough the looking glass. Van die film krijg je nou eenmaal een ongezonde obsessie met tijd en het is gewoon een onwijs leuk en goed onderwerp voor boeken. Tijd is een erg krachtig iets daar moet je gewoon niet mee rommelen. Tenzij je het op de Hermelien manier doet, die kwam er behoorlijk goed mee weg. Zij lijkt namelijk de enige persoon bj wie het wel goed uitpakte en goed lukte De Alice manier is gewoon een no go die laat je zien dat je eigenlijk niets goeds kan doen door de tijd te veranderen. Ik brand echt van nieuwsgierigheid welk boek hierin zit trouwens en het is ook fijn dat er eens een betaalbare Engelse boekenbox komt. Ik zit al jaren naar de owlcrate te kwijlen maar de verzending maakt het zo duur voor een arm studentje *kijkt heel zielig en dramatisch nu* Ik ben trouwens ook morgen jarig dus dat zou een extra leuk cadeautje zijn. (Al was de Nederlandse boeken box stiekem ook al een cadeautje om die reden voor mijzelf, want die box is gewoon awesome dus ja dan moet je natuurlijk gewoon een goed excuus verzinnen om die te kopen.)

  Verder wens ik de dames heel veel succes ermee, Wat ze waarschijnlijk niet nodig hebben want ik denk dat die box echt als een trein gaat. Zeker nadat het hier gepromoot is. Ik hoop echt dat ze genoeg kosten eruit kunnen halen om in ieder geval dit super idee voort te zetten en dat het net zo een succes word als de celebrate books box. (Waar ik wel vanuit ga.)

  Groetjes Dominique Mackaaij

 44. Bets

  Geweldig wat super leuk is dit, ik doe heel graag mee om kans te maken op de Bookly Bird boekenbox van de maand Augustus met het thema “The Power of Time”

 45. Henrieke Hommersom

  Superleuk, ik maak ook graag kans!
  Ik was helemaal verzot op de boeken van “A Song of Ice and Fire’, die las ik ook in het Engels. Ik vond het heerlijk lezen en blijf een beetje een voorkeur houden voor Engelstalige boeken.

 46. Ik zou suoer graag mee willen doen om mijn kast aan te vullen en zodat ik een keer een box kan beoordelen op mijn blog, weer eens even wat anders om over te schrijven!!!

  Pleasseee let it be me

 47. Jikke Patist

  Boekenbox? Engels? Van Nederlandse bodem? Waaaaaaaaaaah: dream combination! Ik doe dus zeker weten mee, want wat een toffe actie. Ik ga een rondje dansen, springen, rennen (en ondertussen Pokemon vangen net zo makkelijk, hahaha), hopen, duimen en al mijn tenen en vingers kruisen! Ik ben heel erg benieuwd naar de boekenbox, spanneeeend!

 48. Sylvia

  Echt super leuk bedacht! Ben benieuwd hoe ze het hebben aangepakt en wat er uiteindelijk in zit! Graag waag ik een kansje om mij door deze leuke (hoop en denk ik) box te mogen laten verrassen!

 49. Wooow! 164 reacties, stel je voor dat al die 164 voor je staan om te smeken!!
  Ik had trouwens al eerder een berichtje achtergelaten dat ik mee deed, maar ik wilde toch nog even een reactie plaatsen met hoe tof het thema van deze maand wel niet is!
  “The very first Bookly Bird box has the theme The Power of Time. Think about going back in time with stories and travelling through time”

  Tijdrijzennnn! Super gaaf!

 50. Eline schepers

  Ooeeeh ik doe ook zeker mee, k heb ook al gekeken of ik hem zelf kan bestellen maar de site doet het niet….

 51. Eline schepers

  Super leuk!!! Ik doe tuurlijk mee, lees zelf erg veel boeken en het is altijd leuk iets nieuws te ontdekken .

 52. Kathelijne

  Superleuk? Ik doe graag mee, heb jet wel eens voorbij zien komen en ben altijd heel benieuwd wat er allemaal inzit…?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.