Win Het Boek van Stof

Geplaatst op 28 september 2017 door Emmy in Winactie / 23 Comments

Op woensdag 4 oktober verschijnt er bij Uitgeverij Prometheus het langverwachtte nieuwe boek van Philip Pullman. Hij schreef Het gouden kompas (His Dark Materials), wat onder andere werd verfilmd, en daar kom nu een nieuw boek van (en check die prachtige omslag!).
In samenwerking met Uitgeverij Prometheus mag ik een winactie organiseren ter gelegenheid van de verschijning van het boek. Dus spreekt het boek je aan, kijk dan snel hoe je mee kunt doen!
Het boek van StofHet boek van Stof
22 jaar na Het gouden kompas, het eerste deel van de beroemde Noorderlicht-trilogie, keert Philip Pullman terug naar de parallelle wereld die al meer dan 17,5 miljoen lezers wereldwijd wist te betoveren.

Malcolm Polstead is een eerlijke en hulpvaardige jongen – maar hij is ook vreselijk nieuwsgierig. In het klooster verderop wordt in het diepste geheim het baby’tje Lyra verzorgd. Er is niets aan de hand, tot op een dag handlangers van het Magisterium hem opzoeken en alles over Lyra willen weten. Nietsvermoedend gaat Malcolm op onderzoek uit en raakt langzamerhand verstrengeld in een gevaarlijk complot. Ondertussen is er een storm op komst, en een overstroming dreigt. Deze overstroming zal ieders leven op zijn kop zetten. Wat kan Malcolm nog doen om Lyra in veiligheid te houden?
Voor oude Pullman-fans werpt dit avontuurlijke verhaal nieuw licht op oude bekenden; voor aanstaande Pullman-fans is het een meeslepende introductie. Eén ding staat vast: deze nieuwe held zal alle harten veroveren.

Philip Pullman (1946) won vele prijzen, waaronder de Smarties Prize, de Carnegie Medal, The Guardian Children’s Fiction Prize, de Whitbread Award en de prestigieuze Astrid Lindgren Memorial Award. In 2008 noemde The Times Pullman in zijn lijst van ‘De 50 Grootste Britse schrijvers sinds 1945’.

In Pullman’s wereld parallelle wereld heeft iedereen een dæmon – een representatie van je ziel in de vorm van een dier. Om kans te maken op het boek laat je in een reactie weten welk dier jouw dæmon zou zijn en waarom. Doe dit voor 4 oktober, wanneer het boek zal verschijnen.
Heel veel succes!
Divider

Liefs, Emmy

Volg Zon en Maan: Bloglovin' / Facebook / Goodreads / Instagram / Twitter

Tags:

Divider

23 responses to “Win Het Boek van Stof

 1. Mijn daemon is een mooie uil… en waarschijnlijk 1 met een boek in Zijn handen/ vleugels… Ben iemand die overal goed over nadenkt… altijd klaarstaat als iemand raad of Hulp nodig heeft. .. Dus ja, een uil zou bij me passen

 2. Marjolein

  Wat een leuke vraag! Ik moet eerlijk bekennen dat ik niet heel veel met dieren heb. Behalve met leeuwen. Buiten dat mijn sterrenbeeld Leeuw is heb ik altijd een soort verwantschap gevoeld met leeuwen. Ze zijn zo mooi en voor mijn gevoel echte familiedieren. Daarnaast is The Lion King een geweldige film. Ik hoop dus dat mijn daemon een mooie trotse leeuw is.

 3. Beetje cliche misschien, maar mijn daemon zou denk ik een kat zijn. Dat is mijn lievelingsdier en katten zijn verder ook heel slim en hebben scherpe nagels, dus kunnen me goed beschermen. 😀

 4. Kim Claesen

  Mijn daemon zou ook een vogel zijn … Ik weet het niet erg origineel ha ha, maar vogels zijn mijn lievelingsdieren (ik heb zelf verschillende handtamme Lovebirds). Ik zou zelf kiezen voor een Feniks (Harry Potter!!) Deze vogels staan immers symbool voor onsterfelijkheid, kracht, geluk, inspiratie en voorspoed. Dat zijn toch zeer mooie eigenschappen 😀

 5. Andrea

  O wow, wat snel. Dat is haast tegelijk of misschien wel eerder dan de Engelse uitgave 😮
  Mijn daemon zou een otter zijn. Ze zien er schattig uit, zijn snel, speels, geweldige jagers en sociaal (een klein beetje hulp kan ik daarbij wel gebruiken) en ze houden van vis 🙂
  (En dat het ook de patronus van Hermione is, heeft er natuurlijk niets mee te maken 😉 )

 6. Boekenvirus

  Het eerste beeld wat in me opkomst als daemon is een ijsbeertje. Knuffelig bij familie maar beresterk als aan deze familie komt. Maar wil niet in het vaarwater komen van Iorek. Wel spannend dit vervolg. Ik heb met zoveel plezier deze serie meerdere keren gelezen..

 7. Liz

  Ik ga voor een kat. Eentje die stiekem mensen kan besluipen en kan krabben en bijten en je verdedigen als het nodig is.

  En supertof deze winactie, want Pullman <3

 8. Aniek

  Mijn dæmon zou een zeehond zijn.. Lekker lui zonnen op het strand, helemaal mijn ding.. En hoewel ik best sociaal ben en graag mensen en gezelligheid om me heen heb, kan en wil ik ook best eens even solitair ‘zijn’..

 9. Mandy Huijbregts

  Die van mij zou een sneeuwluipaard zijn.
  Niet alleen ben ik gek van die prachtige beesten, maar het is ook het tegenovergestelde van wat ik ben.
  Ze zijn mooi, soepel en lenig.
  En ik ben enorm klunzig en onhandig 😂.

  En ze zeggen vaak dat tegebpolen elkaar aantrekken en complimenteren.
  Dus zijn mijn Sneeuluopaard Vana en ik een enorm.goed team ^^

 10. Mijn Deamon? Ik ga voor een pinguin. Tikje onhandig maar o zo elegant op momenten dat je het niet verwacht. Perfect als komische sidekick en tegelijk vermoed ik een diepe intelligentie (wat dan wel weer handig is voor goede raad). En onderschat de kracht van een snavel niet in een gevecht, plus het feit dat een pinguin bijna niet vast te pakken is.

 11. Hannah Kagenaar

  Aangezien ik daemons erg aan patronussen koppel uit Harry Potter, kopieer ik gewoon mijn patronus haha. Mijn patranous/daemon is een raaf. Ik ben stil en observerend en ik wacht voor het exacte moment om dingen te doen. Ik ben goed in mezelf verstoppen, maar ik kan ook charismatisch zijn hoor :p

 12. Sylvia

  Dit boek klinkt super! Gewoonlijk zou ik zeggen dat mijn deamon een zeeschildpad is, maar dat werkt niet in het dagelijks leven zo zonder water, een ander dier dat heel erg bij mij past is de sneeuwgans. Mijn deamon is dan ook een sneeuwgans, ze zijn betrouwbaar en voorzichtig, ambitieus en volhardend, sociaal en efficiënt. M.a.w. heel erg als mij. Vasthoudend aan tradities, maar open voor nieuwe inzichten. Gesteld op gezelligheid en fijn om mensen om je heen te hebben. Maar doordat het gereserveerd zijn niet zo opvallend in een groot gezelschap. Wat je ook weer de kans geeft om te observeren en van een afstandje te genieten. Bovendien vliegen heeft mij altijd al fantastisch geleken! Trouw en een familiewezen 😉

 13. Dilara

  Mijn dæmon zou een poolvos zijn, omdat die slim en zorgeloos zijn en ook nog eens super knuffelbaar er uit zien ondanks dat ze als sluw worden gezien!

Geef een reactie