Win: Bloedlijn

Geplaatst op 27 december 2015 door Emmy in Boeken Adventskalender 2015, Winactie / 39 Comments

BAK2015_banner

Een van de leukste dingen om te doen vind ik mensen kennis laten maken met de wat onbekendere boeken. De Boeken Adventskalender is daar natuurlijk een perfect medium voor; onbekendere boeken winnen!

De prijs van vandaag is een boek waar ik zelf ook ontzettend benieuwd naar ben. Toen ik het boek binnenkreeg (een aantal prijzen krijg ik, zoals jullie weten, al thuisgestuurd), moest ik echt moeite doen om het niet gewoon zelf te gaan lezen. Het spreekt mij namelijk ontzettend aan, vooral nadat ik de recensie van Vivian las.

Bloedlijn

De broeierige en aangrijpende geschiedenis van de jonge vijfde vrouw van koning Henry VIII, door de ogen van haar gouvernante.

Joan Bulmer ontvlucht op achttienjarige leeftijd een gruwelijk huwelijk door een betrekking aan te nemen als gouvernante. Ze wordt verantwoordelijk voor het welzijn van zes meisjes, nauwelijks jonger dan zijzelf, die moeten worden klaargestoomd voor een adellijk leven.
Al zijn de meisjes lastig en lichtzinnig, toch verpandt Joan haar hart aan hen – met name aan de jonge wildebras Kate Howard. Als Kate de eer ten deel valt om hofdame te worden van de vierde vrouw van koning Henry VIII, gaat Joan met haar mee.
Wat een droompositie lijkt, wordt een nachtmerrie. Henry VIII laat zijn oog op de mooie Kate vallen, en alle bange vermoedens van Joan worden bewaarheid…

Spreekt deze beschrijving jou nu ook zo ontzettend aan? Doe dan vooral mee met de winactie! Laat een reactie achter dat je meedoet en vol mij via social media (facebook, twitter, instagram en bloglovin‘) als je dit hebt.

Meedoen kan tot en met 5 januari. Heel veel succes!

Tags: ,

Divider

39 responses to “Win: Bloedlijn

 1. sabrina wannet

  Goeiemorgen 😀 Emmy,
  Ik snap dat je je behoorlijk moet inhouden met zo’n flaptekst.
  Het boek klinkt erg interessant en dat vind ik heel wat aangezien ik normaal nooit
  een roman lees, maar voor deze zou ik best wel een uitzondering willen maken.
  Ik volg je al weer een tijdje 😀 ik ben erg benieuwd veel plezier met iemand uitzoeken op 5 januari

 2. Sjoukje

  ”Bloedlijn” spreekt mij gelijk al helemaal aan & ik maak heel erg graag kans! Ik volg je op Facebook, Twitter & Instagram.

  Bedankt voor deze mooie kans Emmy! 🙂

 3. Kim Milkyway

  Dit boek heb ik inderdaad nog nooit van gehoord. Alleen al die cover spreekt me al zo ontzettend aan! Dit is zo’n cover waar ik wel even naar blijf kijken. Dit lijkt me echt een super spannend boek. Ik doe mee!!

  Ik volg je trouwens al een hele tijd op Facebook en Bloglovin.

 4. Dit past echt in mijn straatje! Ik hou echt van de geschiedenis van het Engelse koningshuis. Zowieso van de geschiedenis van Engeland. Dis het lijkt me een prachtig boek en ik doe graag mee. Ik volg je op alle sociale media en bloglovin’

 5. lise

  Ik doe zeker mee! Hou van boeken, films en series waar wat historie inzit :D. Dus ik ben benieuwd, gelukkig volg ik je al op Facebook dus daar hoef ik geen zorgen over te maken

 6. Haha, toen ik de titel van deze post las, dacht ik: hmm. Nee, don’t think so. Ik vond de titel een beetje saai. Maar na het lezen van die samenvatting denk ik: HELLOOO BOOK. COME TO ME. Het klinkt echt ontzeeeettend spannend! Ik hou van dit soort historische boeken. Uiteraard volg ik je overal 😉

 7. Oeeh, ik waag weer een kansje! Ik volg je op alle social medias. Ik heb de serie The Tudors gekeken die gaat over het leven van Henry VIII. Daardoor weet ik dus al het een en ander over Kate, maar het was ook maar al te duidelijk dat niet alles helemaal naar waarheid was gedaan om de serie wat “interessanter” te maken. Ik ben dus uitermate benieuwd naar overeenkomsten en verschillen tussen de serie en dit boek! 😀

 8. Marcella

  Oeh dit lijkt mij wel wat!!
  Als ik hem win wil mijn moeder hem ook vast lenen! Vind het ook wel wat voor haar ook.

  Ik volg je via social media! (Alles!)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.