WIN Bloedfraude

Geplaatst op 11 oktober 2018 door Emmy in Winactie / 15 Comments

Je zou maar 19 zijn en miljardair. Alleen dan niet via de legale weg.

Ben jij fan van true crime en smul jij van bijzondere verhalen, dan is dit boek wellicht wat voor jou. En ik mag een exemplaar weggeven onder de deelnemers.

Zelf ben ik niet echt een thriller lezer en hoewel ik heus wel eens een docu kijk over bizarre criminele ondernemingen, heb ik er eigenlijk nog nooit een boek over gelezen. Ik vind het altijd zo bizar om te horen hoe iemand er voor kiest om te frauderen en het idee heeft dat het nooit uit zal komen. Echt, ik kan er met de pet niet bij. En misschien is het daarom wel zo fascinerend, omdat het dit soort mensen in eerste instantie lijkt te lukken. Wat dat betreft klinkt Bloedfraude erg interessant, omdat Holmes middels een dubieuze bloedtest vele miljoenen wist binnen te harken, zonder dat iemand ook maar enig idee had wat er getest werd. Fascinerend!

Bloedfraude

“Wat wil jij later worden?’
Zonder te aarzelen antwoordde de zevenjarige Elizabeth Holmes: “Miljardair.’
“Waarom geen president?’
“De president zal mij ten huwelijk vragen omdat ik straks miljarden verdien.’
Op haar negentiende was Elizabeth eigenaar van de meest veelbelovende start-up van Silicon Valley: Theranos. Een nieuwe, snelle bloedtest, die de medische wereld op zijn kop zou zetten. Hoe het precies werkt? Dat begrijpt niemand. Al in het eerste jaar haalde Holmes het ongekende bedrag van 45 miljoen dollar op en prijkte het stralende portret van de nieuwe Golden Girl in de techwereld op alle businesskranten en bladen.
Extraordinary, werd het genoemd. Maar haar val was diep, haar bedrijf bleek gebaseerd op leugens en vervalste tests, en
Holmes voerde een schrikbewind om haar moedwillige fraude te verhullen

 

Klinkt dit boek nu echt wat voor jou? Dan maak je nu een kans op een exemplaar! Naast dat je een vraag dient te beantwoorden in de reacties, is het ook de bedoeling dat je op minstens één andere blogpost reageert. Doe je dit niet, dan vervalt jouw deelname.

Hoe doe je mee? 

Vertel welke ambitie jij hebt voor de toekomst in een reactie. Deelnemen kan tot 20 oktober.

 

SUCCES!

 

Tags:

Divider

15 responses to “WIN Bloedfraude

 1. Inge

  Ben gek op thrillers en doe dus graag mee Mijn ambitie heeft niets met geld te maken maar alles met m’n passie en m’n werk Leerlingen met n stoornis laten inzien dat er mee te leven valt en dat er voor hen ook n plek in de wereld is

 2. Bep H

  Ik werk in een bibliotheek, en ik ben blij als ik een (ongeinteresseerde) tiener die van school een boek moet lezen met een leuke stapel boeken mee naar huis laat gaan. Soms krijg ik weken later nog een reactie: Wat een leuk boek heeft u mij meegegeven!

 3. Priscilla

  Dat boek klinkt ontzettend gaaf en spannend!
  Mijn ambitie heeft te maken met het uitvoeren van mijn droom: schrijfster worden. Ik ben helemaal gefascineerd door hoe schrijvers werelden kunnen bedenken waar ik mezelf helemaal in kan verliezen. Zoiets wil ik ook voor andere mensen kunnen creëren.

 4. Het liefst zou ik natuurlijk ook veel geld verdienen met mijn baan, maar het liefst zou ik toch documentaire maker willen worden. Van het uitdenken naar het filmen. Er zijn zo veel onderwerpen waar niet genoeg over wordt verteld, dat zou ik graag willen verbeteren

 5. Ik heb altijd al crime investigator willen worden, en ben dus ook gek op alles wat te maken heeft met criminaliteit. Ik heb criminal minds ondertussen 4 keer helemaal gezien (13 seizoenen) en ik kijk documentaires etc. Vanwege mijn gezondheid is zo iets niet mogelijk om te doen op dit moment maar mijn ambitie is toch om er ooit iets mee te gaan doen.

 6. Ik werk momenteel in de kinderopvang, op groepen met kinderen van 0 tot 4 jaar. Mijn ambitie is me meer te verdiepen en kennis op te doen om kinderen met een extra begeleidingsvraag beter te kunnen ondersteunen in hun ontwikkelen.
  Ik houd verder ontzettend graag van lezen en thrillers lees ik op zijn tijd best graag

 7. Op dit moment zit ik in spoor 2 van de ziektewet. Kortom ik moet ergens anders re-intergreren dan mijn eigen werk. Nu heb ik een toffe kans, een detacheerbureau dat nu vanuit door iemand wordt gerund en die wil groeien. Ik ben gevraagd voor het vinden en inrichten van een kantoor, social media, website, LinkedIn onderhoud en wie weet wat de toekomst brengt. Wie weet kan ik terug naar mijn eigen functie of kan hier een droombaan uit ontstaan. Het voelt wel als, ik krijg eruit, wat ik erin stop. Dat is iets wat ik jaren niet gevoeld heb.
  Het belangrijkste, ik hoop over een jaar weer vol passie en met plezier te werken. Het is een groot en belangrijk deel van je leven en mag nooit een blok aan je been zijn.

 8. Anna

  Ik lees graag spannende boeken,ik ben benieuwd.
  Mijn ambitie is om hogerop te komen in mijn werk,en een goeie en leuke baan te hebben

 9. Kim

  Ik ben een juf en ik zou fraag ieder jaar een boek willen uitbrengen over de avonturen van mijn klas. Dat zou echt een droom zijn.

 10. Annemieke

  True crime fan hier! Ik kijk echt alle true crimes op Netflix en lees er ook graag over 🙂 Mijn ambitie is om een eigen bedrijf te starten. Iedereen om me heen denkt dat ik dat prima kan, maar tja, zelf weet ik het nog niet zo goed. (Tof trouwens dat je het ambitie noemt ipv droom of iets dergelijks. Door m’n ambitie te delen voelt het al veel concreter)

 11. Janita

  Dat lijkt me nou echt een geweldig boek!! Hier hou ik echt van!
  Mijn ambitie is best groot eigenlijk… Mijn bedrijf in wens- en geboortekaarten uitbreiden naar baby- en kinder(kamer)producten. Het liefst ook in het buitenland. Echt een groot en bekend merk ontwikkelen. Dat lijtk me echt fantastisch. De eerste stapjes zijn inmiddels gezet 🙂

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.