WIN | Amber

Geplaatst op 19 december 2014 door Emmy in Boeken Adventskalender 2014, Winactie / 22 Comments

button

Eén van de allerleukste dingen van de Boeken Adventskalender is dat ik jullie kennis kan laten maken met boeken die je misschien niet zo snel zou tegenkomen. Met mijn recensies hoop ik dit natuurlijk te bereiken, maar nog leuker vind ik het als jullie daadwerkelijk de kans krijgen zo’n boek te winnen. Vandaag mag ik in samenwerking met Hati Bell haar debuut weggeven: Amber!

AmberALLES HEEFT EEN PRIJS…

De dryade Amber O’Neill is door haar unieke maar gevaarlijke gave een buitenbeentje binnen een verborgen bovennatuurlijke gemeenschap in een Engels stadje. Als door een fusie tussen de lokale scholen rivaliserende rassen, zoals draken en dryaden, gedwongen worden hun dagen deels gemeenschappelijk door te brengen, ontaardt er een strijd rond Amber.

Wanneer Amber voor het eerst in aanraking komt met haar gezworen vijand, een drakenjong, krijgt ze een schokkend visioen. Hoe ver kan ze deze draak vertrouwen, en zal hij haar helpen of haar ondergang betekenen?

Wie met vuur speelt…

In Amber maak je kennis met een verborgen bovennatuurlijke gemeenschap (waar we van houden natuurlijk!) waarin onder andere Dryaden en Draken leven. Ik vond het een erg leuk boek wat ik met plezier heb gelezen. En jij maakt kans op het boek! Ik mag namelijk één van jullie blij maken!

~ Volg Zon en Maan via bloglovin‘ of via mail.
~ Voeg Amber toe aan je goodreadslijst
~ Laat een reacties achter onder deze post waarin je verteld of jij meer een dryade bent, of toch meer een draak?

Meedoen kan tot en met 31 december

Tags: ,

Divider

22 responses to “WIN | Amber

 1. Marjolein

  Nog zo’n leuke actie. Ik doe graag mee. Ik ben denk ik meer een dryade van de woorden dan van fysiek geweld. Ik denk tenminste dat daar het verschil zit, maar moet het boek lezen om het zeker te weten.

 2. Monica

  Lijkt me leuk boek, ik ken het nog niet! Ik volgde je al via bloglovin en heb gelijk t boek toegevoegd aan m’n Goodreads.

  Ik denk dat ik een dryade ben, een draak klinkt meer als een fanatieke vechter en mijn conditie is daar niet zo lekker bij haha. Maar ik weet het niet precies, dat zal nog duidelijker moeten blijken uit het boek 😉

 3. Thyrze

  Done! Hmm ik denk dat ik toch meer een dryade ben. Ik hou absoluut niet van ruzie en geweld enzo. Bah. Ik zie draken toch als wat meer agressieve, boze en humeurige wezens dan dryades. Dus vandaar 🙂

 4. kolijn

  Ik doe graag mee. Ik beb meer een draakje. Ik ben soms erg druk en vervelend en als ik boos ben gaat ik spuwen. Gemebe woorden geen vuur natuurlijk al ziu ik dat wel graag willen kunnen.

 5. Monique

  Ik denk dat ik toch meer een draak ben. (Psssst Ik weet eigenlijk niet wat een dryade is)
  Beetje rondvliegen, (al weet ik niet of deze draken dat kunnen, omdat ze meer mens zijn) Marshmallows roosteren met mijn adem en actief zijn. Jups een draak zijn lijkt mij wel wat!

 6. Oeh, hier doe ik eventjes aan mee, haha.
  Ik volg je al op Bloglovin’ en Amber staat ook al een tijdje op mijn Goodreads lijst.
  Ik ben denk ik liever een dryade. Ik vind draken mooie wezens (meestal), maar stiekem ben ik er toch ook een tikkeltje ‘bang’ voor, haha. Of ik zou een hele lieve draak moeten zijn (wat ik sowieso zou proberen), maar nee, ik ga toch voor de dryade, haha.

 7. Leuk leuk, ik doe graag mee 😀

  Ik denk dat ik zelf meer een dryade ben, omdat ik draken meer beschouw als mensen die snel happen en daardoor meer vechtersbazen zijn en ze daardoor wat sneller agressief zijn dan anderen. Zelf ben ik nooit zo snel boos en ik probeer alles meer met woorden op te lossen. En hey, als ik iemands gedachten kan lezen (of visioenen over ze kan krijgen), kan ik ze sowieso ook beter begrijpen en daarmee ook beter helpen ^^

 8. Kim Milkyway

  Door de Boeken Adventskalender is mijn boekenlijstje weer wat langer geworden. Ik kijk iedere ochtend als ik wakker word of er alweer een nieuwe actie staat.

  Ik ben een Dryade. Waarom? Omdat ik rustig ben en praat eerder iets uit dan dat ik ruzie ga maken of ga vechten. Ik ben net als Amber O’Neill een buitenbeentje niet omdat ik speciale krachten heb maar vanwege mijn vreemde mix van interesses. Ik hou ontzettend van Anime kijken, Japanse RPGs, Gamen, Fantasy maar daarnaast lees ik ook boeken met een reeel verhaal. Ik heb tegenwoordig niet genoeg aan 24 uur op een dag of 7 dagen in de week maar ik moet het er mee doen. Vroeger ben ik vaak gepest omdat ik andere interesses had dan mijn klasgenoten toen vond ik dat heel erg maar tegenwoordig kan het me niet zoveel meer schelen. Jezelf zijn is het belangrijkste dat er is!

 9. Klinkt als een spannend, mysterieus boek. Ben erg benieuwd hoe het verhaal is.
  Ik denk dat ik een Dryade ben. Draken zijn gaaf, maar als je ze als mensen zou moeten vertalen(in dit verhaal dan) denk ik dat dan de mensen die wat sneller agressief zijn en geïrriteerd. Dat ben ik totaal niet. Ik ben een heel rustig persoon en ben meer van het uitpraten dan vechten.

  Ik volg je op bloglovin. En heb het boek aan mijn Goodreads toegevoegd.

 10. Anita te Gussinklo

  Dyrade of draak? Volgens mijn zoontje ben ik af en toe een draak van een moeder (grapje) nee ik zou het je niet kunnen zeggen.
  Ben wel benieuwd naar dit boek en staat nu op mijn goodreadslijst.

 11. Dit lijkt me echt een super cool boek om te lezen! Ik volgde je al op Bloglovin’, maar het boek heb ik nu ontdekt en toegevoegd aan mijn goodreadsleeslijst en ik denk dat dat eigenlijk het doel is van deze winactie. *kijk er erg naar uit om het boek te lezen!!*

  Ik denk dat ik een draak ben… Ik kan echt spuwen met vuur ( nou ja niet letterlijk) Ik heb een vurig karakter, maar heb toch iets in mij van een dryade want ik hou erg veel van de natuur en kan natuurlijk ook erg lief zijn. 🙂

 12. Als ik nog niet ontbeten heb ben ik echt een draak hoor, dus doe me die maar :’) Dit boek staat ook al weer een poosje op mijn verlanglijstje. Het lijkt me een heel erg origineel verhaal … benieuwd of dat ook zo is!

 13. Nancy

  Opnieuw een leuke winactie!
  Ik volg je via bloglovin’ en heb het boek op mijn to-readlijst van Goodreads gezet (Nancy Vercamer).
  Aangezien ik het boek nog niet gelezen heb, weet ik nog niet goed of ik meer een draak of een dryade ben, maar ik vermoed een draak.
  Ik ben nogal een rustig type, maar als mijn emmertje overloopt, ontploft de boel. Dan kan ik bijna echt vuurspuwen 🙂

 14. nakita

  Gedaan en aan me eigen leeswijzer toegevoegd en ik denk dat ik een draak ben, omdat ik wel tegen wat geweld kan en gestrest raak als mensen vervelend doen

 15. Chantalle Bork

  Gedaan! Leuke vraag. Ik heb zelf draken altijd fascinerend gevonden. Kleurrijk en mysterieus en ze lijken erg gevaarlijk. Alleen zijn ze dat vaak helemaal niet draken zijn lang niet altijd wat ze op het 1e gezicht lijken, en dat doet me aan mezelf denken. Ook bij mij hebben mensen vaak een heel ander beeld van me dan wanneer ze me echt kennen. Ik kan fel en hard zijn, maar bij wie belangrijk voor me is ook heel loyaal en heb veel voor die mensen over, en dat is precies zoals draken ook kunnen zijn.

 16. Tamara Tijhof

  Ik kan niet vertellen welke ik meer zou zijn, ik ken niet het verschil tussen beiden. Maar ik zou wel graag mee willen doen aan deze winactie, het lijkt me een super gaaf boek.

 17. Draak, zeker weten!
  Als ik het ergens niet mee eens ben bijt ik van me af. Bevalt iets me niet? Je zult het horen. Maar ik ben echter ook beschermend tegenover de mensen van wie ik houd. Ik wil niet dat ze pijn lijden of zich slecht voelen en ik wil ze op alle mogelijke punten beschermen. Vuur spugen zit er absoluut in. Blijf van mijn mensen af, zou ik zeggen.
  Ook ben ik nogal impulsief, en op de een of andere manier heb ik het idee dat een draak dat ook is.
  “Zal ik vuur gaan spugen? Goed idee. Oh gossie, nu staat dat stadje in de fik! Jammer…” Ja, dat zou ik zijn xD

 18. Sylvia

  Ik weet het niet, wat ik meer ben, daarom geef ik maar antwoord op de vraag wat ik liever zou willen zijn. Een dryade lijkt mij prachtig, een nadeel zou denk ik wel zijn dat je aan een soort plant of boom bent verbonden en niet vrij overal kunt bewegen en leven (wat ik mij herinner uit de mythologie). Ze zijn super elegant en mysterieus! Een draak kan hoog boven alles vliegen, alles overzien en natuurlijk vuurspugen (als je een vuurspugende draak bent, wat wel zo leuk is!). Hij is oppermachtig en listig! Ik denk dat ik een dryade zou zijn, ben veel te lief om een draak te zijn, maar een dryade kan zich natuurlijk wel soms als een draak gedragen. Waarom zouden ze niet vurig kunnen zijn?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.