We love fanart: win Leven & Dood

Geplaatst op 26 december 2015 door Emmy in Boeken Adventskalender 2015, Winactie / 5 Comments

BAK2015_banner

Onlangs las ik deze dikke pil:

Foto 09-11-15 12 58 48

De jubileum uitgave van Twilight. Door de genderbending, is het een uniek verhaal geworden. Eigenlijk bijna een fanfiction van het origineel. En wie houdt er nou niet van fanfiction of fanart?

Om kans te maken op een exemplaar van Leven en dood deel je fanart of fanfiction met mij. Dit hoeft absoluut GEEN fanfiction van Twilight te zijn. Ik wil jullie passies zien, jullie favorieten. Maar bovenal wil ik dat je jezelf er in stopt. De opdracht is dan ook: Maak, schrijf, photoshop, klei, beeldhouw, teken, knutsel, film, animeer (of een andere creatieve uiting) jezelf in een fanart of fanfic. Je mag deze in de reacties achter laten, naar me mailen of desnoods naar me opsturen. Overdonder me, en wie weet heb jij binnenkort deze prachtige editie in de kast liggen!

Meedoen kan tot en met 5 januari.

Met dank aan Best of YA voor het sponsoren van deze prijs.

Tags: ,

Divider

5 responses to “We love fanart: win Leven & Dood

 1. JJ

  Een paar jaar geleden had ik een hele grote crush op Seth en ik heb dus gewoon een oude fanfic naarboven gehaald hahaha

  Seth en ik zijn al jaren vrienden, en dan bedoel ik ook echt jaren. Ik ken hem al sinds kleins af aan, we hebben bijna altijd alles samen gedaan. Ondanks dat hij in het reservaat naar school ging en ik niet. We kennen elkaars geheimen, weten wat we leuk vinden, en nog veel meer. Alleen had ik dit nooit zien aankomen. Dat Seth een weerwolf is, is voor mij nogal schokkend. En wat ik nog schokkender vind is dat er ook nog eens vampieren zijn. Vampieren die eigenlijk vijanden van de weervolven moeten zijn, maar toch een soort van bevriend zijn vanwege Jacob.
  ‘Dus nog één keer,’ we zitten met z’n allen bij Carlisle thuis. ‘ Jullie zijn weervolven.’ Ik gebaar naar Seth, Jacob en Leah.
  ‘Haha, ja.’ zegt Seth schaapachtig.
  ‘En jullie zijn vampieren.’ Het is niet echt een vraag, maar een bevestiging op een vraag aan mezelf. Bella, die samen met Nessie op de bank zit knikt.
  ‘Okeeeeee….. En waarom ben ik hier?’ Voor een normaal meisje zoals ik, is dit nogal verwarrend, niet zo’n klein beetje ook. De realiteit ziet er opeens heel anders uit. Ik weet dat dit geen droom is, want als dit een droom zou zijn zou ik mezelf wakker kunnen knijpen en dat heb ik nu al heel vaak geprobeerd. Resultaat van het knijpen: Opkomende blauwe plekken, leuk.
  ‘Omdat je Seth hebt betrapt op het veranderen naar een weerwolf.’ Leah kijkt mij nors en vijandig aan. Ze heeft mij nooit gemogen, wat ik wel snap, want ik ben vet irritant.
  ‘JJ, het is echt niet zo erg om met weerwolven om te gaan,’ begint Seth, ‘ we zijn warm en gezellig. Vampieren zijn… ook wel leuk… maar niet warm. O en we zijn beiden gevaarlijk.’
  ‘Ja Seth, door al die mythes weet ik wel dat vampieren en weerwolven gevaarlijk zijn. Daar hoef je mij niet van te overtuigen. Maar dit is gewoon… Aarg…. Insane.’
  ‘Voor een buitenstaander is het inderdaad insane.’
  Allemaal vragen komen in mij op, alleen weet ik niet hoe ik ze moet verwoorden om ze te vragen en daarom doe ik het ook maar niet. Ik kijk gewoon verslagen voor mij uit en probeer alles zo goed mogelijk te bevatten.
  ‘Ennuh… misschien werd het ook wel tijd om het je te vertellen. Seth heeft zich namelijk met jou geimprint.’ Mompelt Jacob schaapachtig… ‘Net zoals ik bij Nessie.’
  ‘Wát. Wat is imprinten nou weer.’
  Seth legt het heel schaapachtig uit, ik weet niet of het nog schokkender en raarder kan worden. Volgens mij is dit het limiet. Jezus Christi, dit wordt me echt een beetje te veel. Ja, ik heb wel eens eens een crush op Seth gehad- die verdween elke keer, maar kwam elke keer weer terug- maar dat we destined voor elkaar zijn? Wát?
  Ik snap er echt niks meer van.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.