TTT | Top 10 Trends in boeken die ik zat ben

Geplaatst op 30 oktober 2014 door Emmy in TTT / 24 Comments

topten

Uiteraard is er vandaag weer een Top Ten on Thursday: een terugkerende rubriek bij vele blogs (leuk!) waarbij er door de dames van The Lady Library elke week een thema wordt voorgelegd waarbij deelnemende blogs een top 10 samenstellen. En omdat ook ik een soort lijstjes-fetisj heb, doe ik elke week graag mee! Deze week is het thema: Top tien van trends in boeken die ik zat ben. Yes. Een zeurlijst! Oh daar ben ik vast heel goed in. Dus daar komt ie dan!

1. 15 of 16 jarige snotneuzen die een perfect vriendje krijgen en er heilig van overtuigd zijn dat deze knapen de rest van hun leven bij ze zullen blijven. Oh, en het vriendje is drop dead gorgeous (en zij vrij normaal), is een mysterieus wezens (of al eeuwen oud) en vindt haar ook de ware. KRIEBELS VAN AFKEER. Dat kleffe geflikflooi. Vooral als het ook nog eens 24 keer uitgaat maar uiteindelijk toch wel weer bij elkaar komt. Want ware liefde enzo.

2. Jongens die te perfect zijn.. maar stiekem het karakter hebben van een vaatdoek. Sorry, ik hou van leuke en grappige en vooral Nerdy jongens.. Zoals Simon uit TMI.

3. ‘We zijn klats boem VERLIEFD’-stelletjes.

4. Driehoek relaties. Meestal een sexy badboy en een goddelijke goodytissue.

5. Impulsieve meiden met zelfmedelijden. Ja we weten dat je het zwaar hebt. Huilie huilie. Doe er wat aan. Meestal zijn die meiden namelijk zo ontzettend perfect neergezet dat het te onrealistisch wordt. Ik wil een heldin met gebreken, maar die er niet zielig over doen en weten wat ze wel kunnen.

6. “De nieuwe hongerspelen!” Dat de hongerspelen een succes zijn en dystopische verhalen helemaal hot zijn, betekent nog niet dat alles met elkaar vergeleken moet worden. Dat levert alleen maar teleurstellingen op.

7. Dystopische boeken die verschijnen in – jawel – een trilogie. MAAK ER EENS 4 VAN. of 2. Of schrap de meeste bullshit uit de verhalen.

8. Boeken waarin mythologische wezens verdraait worden naar iets tenenkrommend. Zodat vampiers gaan glimmen of opeens de elementen kunnen besturen maar eigenlijk amper bloed drinken. Jongens.. Ik wil het bloed er uit zien spuiten en darmen in het rond zien vliegen. Nee, dat laatste hoeft niet.. Maar vampiers horen gewoon bloedzuipende lustopwekkende en voor dode wezens te zijn.

9. ‘Wauw ik leer een nieuwe wereld kennen en eigenlijk heb ik er altijd al bij gehoord want ik ben geadopteerd/mijn ouders zijn dood/mijn ene ouder was stiekem/ik stam af van en nu heb ik geweldige krachten want ik ben het sterkst/ik heb een zeldzame gave/ik stam af van de krachtige en dus ben ik als nieuweling meteen aartsrivalen met de bitch van school, wat uiteindelijk mijn bondgenoot wordt om het ultieme kwaad (wat mij meteen haatte toen hij/zij me zag!) te verslaan. Oh.. en halverwege mijn avontuur werd ik/mijn beste vriend(in) gebeten door een vampier/weerwolf/zeemeermin/spook/elfje waardoor ook hij/zij bij mijn wereld hoort. EN aan het einde word ik koningin ook al wil ik die verantwoordelijkheid niet maar ik ben het TOCH. En ik ben awesome en zo leuk spontaan met heel veel vrienden. Oh en heb ik al gezegd dat ik BLOEDMOOI ben (ook al vind ik mezelf vrij standaard). Dat zegt mijn vriendje trouwens ook! Hij is een vampier/weerwolf/magier/elf/zeemeerman/spook en leeft al 500 jaar maar ik ben zijn enige ware en zijn speciale familie vindt mij ook helemaal tof!’-verhaallijnen.

10. Stockfoto’s van modellen op de voorkant.

11. Ik wist er nog een maar die vloog spontaan weg toen mijn vriend over t-rex ovenwanten begon. Ik ben nu keihard aan het nadenken of het weer te binnen schiet.

Nee.. Hij is toch echt kwijt. Sorry.

Ik irriteer me ook wel aan helden die al het geld van de wereld lijken te hebben en super makkelijk (alleen) kunnen leven.. Maar dat is niet de epische nummer 11 die ik in mijn hoofd had. Geef die ovenwanten maar de schuld. Oh.. Ik weet er nog wel een.. Nog niet die ene nummer 11. Maar namen met een C… Zoals Cassie, Cassandra of Cia… Allemaal namen die op elkaar lijken waardoor je op een gegeven moment niet meer weet wie wie nou is.

Tags:

Divider

24 responses to “TTT | Top 10 Trends in boeken die ik zat ben

  1. GE-WEL-DIG Emmy! Hij is zo grappig. Sta hier te grijzen op het station. De mijne heb ik een positieve draai gegeven, want veel trends ben ik stiekem niet zat. 😉

  2. Goed lijstje, ik kon tijdens het maken van deze lijst echt maar ÊÊn ding verzinnen maar nu ik zo de andere lijstjes lees kom ik meer dingen tegen waar ik me ook wel aan erger

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.