TTT | Top 10 roze/rode boeken

Geplaatst op 9 april 2015 door Emmy in TTT / 7 Comments

top10

Het is weer donderdag… En dat betekent dat het weer tijd is voor de Top Ten on Thursday; een wekelijks terugkerende rubriek op vele blogs waarbij er een top 10 wordt samengesteld aan de hand van een gegeven onderwerp. Wat die onderwerpen zijn, kan je vinden onder het kopje ‘Top ten on thursday’ in het menu.

Na een groot succes van de vorige kleurenpost, is het deze week weer de tijd om je boekenkast te plunderen om jouw favorieten van een bepaalde kleur uit te zoeken. Vandaag is het onderwerp: Top 10 roze/rode boeken. Beken je kleur.. En bekijk welke tien boeken ik heb uitgezocht om jullie te laten zien.

tttrood

Ik vond het best lastig om maar tien boeken uit te zoeken. Niet dat ik weinig roze/rode boeken heb.. In tegendeel; ik heb er veel en ze zijn vrijwel allemaal heel erg leuk! Kiezen is soms lastig, he?

tttrood3

Van boven naar beneden:

Maggie Stiefvater – Lament. In het Nederlands is deze serie verschenen als Heartbeat met een lelijke omslag. Dat is jammer, want het is echt een heel tof boek over de fey. En de omslag is MOOI.

Jackson Pierce – Sisters Red. Ik vind dit boek heel erg tof; een bewerking van Roodkapje. De Nederlandse uitgave is bijna hetzelfde, afgezien van de typografie en het feit dat de Engelse glimt. Eigenlijk niet zo handig dat ik alleen de ruggen op de foto heb gezet… Ah well, dat laat de verbeelding spreken.. ofzoiets.

Leigh Bardugo – Ruin and rising. Tof boek, toffe cover.

J.k. Rowling – Harry Potter en de orde van de Feniks. Ok, hij is meer oranje. Maar ook rood. En hoewel ik dit deel wat minder vond, is het Harry Potter en die moeten nu eenmaal in het lijstje.

Sally Green – Half zwart. Kunnen jullie ook al zo slecht tegen het wachten op deel 2? Ik vind de omslag echt heel gaaf met dat gezicht.

tttrood2

Darren Shan – De grote freakshow. Een van mijn favoriete series.. en hoewel de omslag meer paarsig is, zit er ook heus wel rood in. Heus wel.

Maggie Stiefvater – Dodenrit. Weer eentje van miss Maggie! Ik vond dit boek ook heel erg tof..echt een beetje ondergesneeuwd door de rest. Als je van mythologische paarden houdt, dan moet je dit echt lezen.

Cynthia Hand – Boundless. Deze trilogie gaat over engelen. Erg tof. Jammer dat dit derde deel een heel andere omslag heeft, maar hij valt wel goed onder de rood/roze categorie.

Kiera Cass – De elite. Leuk en pretty. En rood.

Elizabeth Wein – codenaam Verity. Ik had nog heeeeeel veel andere roze/rode boeken klaarliggen, maar besloot wederom te kiezen voor een beetje een ondergesneeuwd boek… Ik vond hem echt heel aangrijpend en raad hem iedereen aan.

ttt

Mooi rood is niet lelijk!

Welk rode/roze boek mag echt niet op jouw stapel ontbreken?

 

Tags:

Divider

7 responses to “TTT | Top 10 roze/rode boeken

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.