TTT | Top 10 Graphic Novels/Manga’s die ik aan iedereen aan kan raden

Geplaatst op 23 juli 2015 door Emmy in TTT / 6 Comments

top10

Het is weer donderdag en dat betekent Top 10 on thursday tijd! Een wekelijks terugkerende rubriek op vele blogs waarbij iedereen wordt uitgedaagd om een top 10 samen te stellen aan de hand van een gegeven thema. Het thema van deze week is een top 10 van Graphic novels of manga’s die ik aan iedereen aan zou raden. Ik heb hierbij gekozen voor boeken die ik echt in mijn bezit heb en heb ook een aantal stripboeken uit de kast gepakt.

Hoewel ik erg van graphic novels en manga’s hou, is mijn wishlist nog veel langer. Er zijn nog een tal van boeken die ik heel graag nog zou lezen.. Maar we doen het maar even met de boeken die ik in mijn bezit heb.

tttGN2

Mijn favoriete manga is Fullmetal Alchemist. Vandaar dat deze niet op mijn lijstje mocht ontbreken. Een andere manga die ik erg leuk – en zoetsappig schattig – vind, is Card Captor Sakura. Een adaptie van Once upon a time heeft geresulteerd in een heel tof boekje, wat ik ook met veel plezier heb gelezen. Vampire academy is de graphic novel versie van het gelijknamige boek en minstens zo leuk. Tot slot op deze foto het boek werewolves, wat getekend is alsof het een dagboek is.

tttGN1

Nog een serieadaptie, namelijk Charmed. Dit gaat verder naar seizoen 8. Ik kan niet wachten tot ik de andere delen ook heb! Over wachten gesproken…. Ik heb alleen het derde deel van The Infernal devices, de boeken van Cassandra Clare zijn namelijk ook omgezet in stripvorm. Dit is deel 3. Korrigans en de druiden zijn beide ‘echte’ stripboeken, maar dan wel hele mooie. De tekeningen zijn belachelijk gedetailleerd, wat het net kunstwerkjes maakt. De overeenkomsten tussen deze twee strips is de thematiek, namelijk Ierse legenden en mythen.
Tot slot sluit ik af met het kinderboek/graphic novel The Wolves in de Wall. De combinatie Neil Gaiman en Dave McKean is echt goud.

Dat zijn er tien! Heb jij nog graphic novels of manga’s die je mij zou willen aanraden?

Tags:

Divider

6 responses to “TTT | Top 10 Graphic Novels/Manga’s die ik aan iedereen aan kan raden

  1. Fullmetal Alchemist is episch! Vampire Academy trouwens ook! Once upon a time ga ik zeker ook kopen! Charmed is echt vet ook, het zijn er 4. Als je ze niet kan vinden, maar wel wilt lezen kan je de mijne lenen. Ik heb ze van Amazon. <3 Ik raad je Sword Art Online echt aan! Liefde voor die serie!

  2. Ik ben niet echt van de graphic novels. Maar zie steeds meer graphic novel adaptaties van series en boeken verschijnen die ik leuk vindt. Misschien toch maar eens proberen 😉

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.