TTT | Top 10 Boeken die ik MOEST kopen, maar nog steeds niet gelezen heb

Geplaatst op 22 januari 2015 door Emmy in TTT / 8 Comments

top10

Elke week organiseert De Lady Library de Top 10 on Thursday.. En elke keer vind ik het altijd weer erg leuk om een lijstje te maken. De thema’s blijven namelijk erg leuk om over na te denken.. En zeg nou zelf; op deze manier leer je iemand best wel goed kennen.

Het thema van deze week is: Top 10 Boeken die ik MOEST kopen, maar nog steeds niet gelezen heb. Laat ik eerst voorop stellen dat ik weinig boeken (sinds Harry Potter) heb gekocht zodra ze uitkwamen. Omdat ik nog zo veel ongelezen boeken heb, leer ik het om geduld op te brengen alvorens ik een boek koop. Wie weet dat ie immers na een tijdje goedkoper bij het boekenfestijn ligt!

Toch ben ik even in mijn boekenlijst (in Excel, jaja!) gedoken om te kijken welke boeken ik al enorm lang heb en welke nog steeds ongelezen zijn. Ik vertel er ook bij waarom ze nog niet door mij verslonden zijn. Zou ik de 10 halen? Of maak ik er een langere lijst van? De lijst is random, want ik volg gewoon mijn ongelezen boeken lijst.

1. Eona. ‘JAAAA DIE LIJKT ME TOF! Want ik hoorde er zo veel over.’ Dat dacht ik op het boekenfestijn. Thuis aangekomen bleek het deel 2. Ik heb hem overigens nog niet heel lang; pas een jaar ofzo… Dus dat valt dan weer mee.

2. Everlasting. Ik kocht deze ook meer dan een jaar geleden.. Deel 6 terwijl ik deel 5 nog niet eens heb. Ik koop heel vaak series omdat ik ze dan goedkoop tegen kom.. Met het gevolg dat ik soms enorm moet zoeken naar de tussen delen. Onlangs kocht ik deel 6 ook in het Nederlands, omdat het zo goedkoop was. Nu weet ik even niet welke ik uiteindelijk ga verkopen. Maar laat ik eerst deel 5 maar eens vinden (ik duim voor het boekenfestijn!)

3. Charmed deel 25, betoverde woorden. Ik deed een hele tijd geleden een oproepje om de missende delen van mijn charmed collectie… Een vriendin had deel 25 liggen en gaf hem aan mij.. En ik heb hem nog steeds niet gelezen. Echt een schande. Ik doe mijn best dit deze maand (of de volgende) echt te doen. En dan mis ik nog 1 deel van de reguliere reeks en eentje van de classics. Grrr.

4. De dromers deel 4. Dit deel kocht ik goedkoop bij de Action geloof ik.. Want het leek me zooooo tof. En toen kocht ik deel 1 bij de kringloop en vond ik het hele boek ruk. Nou.. lekker dan. Deel 4 is dus nog steeds niet gelezen en ligt ondertussen in de ‘voor iemand anders’-tas. Zucht. Ik had toen overigens nog geen goodreads, anders had ik natuurlijk wel gekeken welk deel het was.

5. Final Cut Pro handboek. Deze leende ik van mijn vader om te oefenen met een filmbewerkingsprogramma… Maar als ik één hoofdstuk heb gelezen, is het veel. Ik schaam me diep. Sorry pap.

6.  Black Heart. Ik kocht dit boek een paar dagen voordat ik Holly Black mocht ontmoeten, om een boek van haar mee te kunnen nemen. Ik stond er even niet bij stil dat dit het derde deel in de vloekwerkers trilogie was.. Die ik eigenlijk niet eens zo boeiend vond. Maar haar andere boeken hadden een te lange levertijd en ik wilde haar krabbel in een boek. Ondertussen heb ik hem nog steeds niet gelezen. Erg. De cover is wel heel mooi.

7. Het Huwelijkscontract. Dit boek zat in mijn goodiebag bij de bloggerborrel bij de Boekerij. Helaas waren er niet heel veel boeken meer die ik graag wilde hebben (zoals Neil Gaiman), dus moest ik een beetje improviseren. Hoewel men mij dit wel aanraadde, weet ik nog niet zo goed of ik dit echt leuk ga vinden. Het gevolg; hij staat in de kast te staan.. Want ik geef andere boeken steeds voorrang.

8. De Dissidenten hetzelfde probleem met dit boek. Hij leek me erg tof.. Maar ook wel wat moeilijker geschreven en hij is best dik. Tja… In een vakantie misschien? Of een lange treinreis?

9. De jongen in de gestreepte pyjama. Dit boek won ik in een pakket bij Nathalies Library.. En ik wilde vooral deze heel graag lezen. Het is een heel dun boekje.. Maar heb ik hem al uit? nee hoor! Wel heb ik ondertussen de film gezien, welke ik erg indrukwekkend vond.

10. Waanzinnige plannen. Ook dit boek won ik.. Echt al 1,5 jaar terug, vrees ik. Hij lijkt me echt heel tof en nuttig, maar ook hier een gevalletje; ik kom er niet aan toe. Misschien moet ik dit soort boeken maar op mijn tbr van februari of maart zetten; want met mijn tbr plank gaat het erg goed.

11. Een aantal delen van de Wetten van de Magie. Ik kocht een aantal delen in het Engels.. Waar ik spijt van heb, omdat dit een serie is die ik in het Nederlands wil lezen.. En mijn vriend heeft ze al in het Engels. Soms zie je te veel mooie aanbiedingen en laat je je er door verleiden. Ik heb deel 7 wel in het Nederlands.. Maar deel 6 nog niet. Boekenfestijn? Hoop ik!

Dat valt nog wel mee, toch? Deze lijst. Ik ben er namelijk hard mee bezig mijn TBR plank in te korten.. En dat gaat lekker. Heel wat van die boeken die al een tijdje in de kast stonden heb ik onlangs gelezen. Toch was het – tot mijn grote schaamte- niet heel moeilijk om deze lijst samen te stellen.

Tags: , ,

Divider

8 responses to “TTT | Top 10 Boeken die ik MOEST kopen, maar nog steeds niet gelezen heb

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.