TTT | Top 10 boeken die echt te dun waren

Geplaatst op 12 maart 2015 door Emmy in TTT / 13 Comments

top10

Toen ik de lijst met onderwerpen voor de Top Ten on Thursday aan het samenstellen was, dacht ik eigenlijk – stiekem – dat ik het vooral lekker makkelijk voor mezelf wilde maken. #sorrynotsorry. Maar nu ik het thema van deze week voor mijn neus heb, denk ik echt zo van; eh…Emmy.. Waar ben je aan begonnen? Tien boeken die mij echt te dun waren? Heel veel boeken die ik echt fantastisch vond, zijn eigenlijk al aan de maat. I like big books & I cannot lie. Maar welke boeken waren er nou ook echt enorm tof en ook veel te dun?

Jullie merken het al, met mijn geratel probeer ik eigenlijk een beetje tijd te rekken. Ik ga mijn best doen hoor.. Echt waar. Ik beloof het. Ga ik die 10 boeken wel halen? ARGH.

20 minuten later. Na een intensieve staarwedstrijd naar mijn boekenkast.

1. Harry Potter en de Steen der Wijzen. Niet alleen is dit boek natuurlijk dé kennismaking met de toverwereld, het is achteraf natuurlijk ook niet een enorm dik boek. Destijds (lees: 15 jaar terug) vond ik hem natuurlijk wel reusachtig. Hallo. Al die woorden. Ik las toen echt beroerd weinig en toen ik het boek kreeg, had ik net oogdruppels gehad. Die oogdruppels maken alles wazig. Het was gewoon sadistisch. De rest van de boeken hadden ook wel dikker gemogen eigenlijk.. Vooral de eerste drie, omdat deze boeken je voornamelijk kennis laten maken met de wereld. IK WIL MEER.

2. De Saga van Darren Shan. Ok, deze serie bestaat uit 12 boeken, dus eigenlijk mag ik niet piepen.. Maar ik vond alle boeken echt tof… En van mij hadden ze allemaal wel wat dikker gemogen. Want meer leukigheid. Ik wil deze serie graag nogmaals opnieuw lezen, want ik krijg geen genoeg van Darren’s kijk op vampiers en de gruwelijkheden die hij er in durft te verwerken.

3. Waterfall. Onlangs las ik dit slotdeel van de Teardrop duologie (binnenkort een recensie). Hoewel ik het een heel tof boek vond, gebeurde er eigenlijk teveel (voor Lauren Kate’s doen) in één boek. Ik denk dat het toch beter tot zijn recht was gekomen als er meer pagina’s waren geweest.

4. Het boek van Tess Dit boek las ik pas en in vrijwel alle recensies die ik ben tegen gekomen zeggen mensen hetzelfde; er moet meer verhaal komen! Ikzelf vind het verhaal ook heel mooi zoals het nu is, maar aan de andere kant lijkt het me ook wel tof om nog meer avonturen van Tess te beleven.

5. we were liars Die ontknoping. Hemel. Ik vond dit boek zo bijzonder geschreven. Zo mysterieus. Zo puur. Het had van mij nog wel een eeuwigheid door mogen gaan.. Maar aan de andere kant zit de kracht ook wel weer in de kleine omvang.

6. Engel & co. Onlangs kreeg ik het zesde boek binnen, wat ik op eBay had besteld, en ik deelde het op social media. Meteen kwamen er allemaal reacties van mensen die deze reeks vroeger ook lazen.. Super leuk! Ik weet nog wel dat ik erg genoot van Mel de Engel. Alleen jammer dat die boekjes echt zo uit zijn!

7. Verkikkerd. Want meer nerds, just saying.

8. Coraline. Dit boekje van Neil Gaiman is een van zijn dunste uitgeven boeken, terwijl er ontzettend veel wordt verteld. Ik kende de film al voor ik het boek las, en ik had liever nog wat extra details terug zien komen in het boek. Hetzelfde geldt eigenlijk ook voor Ster (Stardust)

9. Fabeldieren en waar ze te vinden & Zwerkbal door de eeuwen heen. Ik weet nog goed dat ik deze boekjes kreeg voor mijn verjaardag, omdat ze ook net uit waren. Maar wat waren ze dun! Het liefst zou ik echt nog veel en veeeeeeeel meer leren over de magische wereld. Ik ben ook echt heel erg benieuwd naar de verfilming van Fabeldieren.

10. Eleanor en Park. Want dat einde. Ik wil meer. Vertel me gewoon meer. Echt, ik vind dat boek zo mooi… Ik wil gewoon niet dat het eindigt! Ik wil echt alles van Rainbow Rowell lezen. ALLES.

Tags:

Divider

13 responses to “TTT | Top 10 boeken die echt te dun waren

  1. Alle Potters mogen van mij veel dikker. Met name de eerste en laatste want hoe kon ze mijn favoriete karakter uitroeien en vervolgens zonder poep of scheet het boek laten eindigen?! Ik huil niet snel tijdens het lezen, maar ik heb echt een potje ordinair zitten janken toen ik realiseerde dat ze voltooid verleden tijd waren. *snif*

  2. Eleanor & Park moet ik ook ooit een keer lezen, maar goede boeken heb je gekozen. En Verkikkerd ook, ik voel me de enige die dat boek ook nog niet heeft gelezen… xxx

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.