TTT | Top 10 Beste plekken om boeken te kopen

Geplaatst op 11 september 2014 door Emmy in TTT / 10 Comments

topten

Het is weer donderdag, dus dat betekent weer een Top Ten on Thursday! De dames van De Lady Library hadden het de deelnemende blogs vorige week erg lastig gemaakt, waardoor er helaas een stuk minder verschenen dan ik had gehoopt (want ik vond hem wel heel tof!). Deze week verwacht ik er weer een hele hoop te zien, want deze is een eitje! Het thema van deze week is namelijk de top 10 van beste plekken om boeken te kopen! De bieb – waar ik een groot aantal boeken leen om te lezen – kon ik dus meteen schrappen. Ik vrees dat dit een erg bekend lijstje voor jullie gaat zijn, dus probeer ik er een paar boeken bij te noemen die ik daar heb gekocht.

 1. Het Boekenfestijn. Hier heb ik al ZO veel gekocht. Van ontbrekende delen uit een serie die ik al had tot ‘op goed geluk’ boeken omdat de kaften zo mooi waren. (tja, daar kijk ik naar!). Ik heb er heel wat toffe boeken vandaan.. Zoals de eerste twee delen van de Allerzielen trilogie.. Maar ook bijna al mijn boeken van de Aardkinderen serie. Ach.. elke keer zien jullie in een haul weer een mega stapel boeken verschijnen.
 2. AwesomeBooks. Deze online boekwinkel uit Engeland verkoopt vooral veel tweedehandsboeken voor een fijne prijs. Helaas rekenen ze sinds kort wel verzendkosten, maar toch kan je heel wat leuke boeken voor een mooie prijs bestellen! Ik heb bijvoorbeeld De Study trilogy daar besteld.
 3. In de boekenwinkel, ik ga vaak naar Tilburg omdat ik daar op school zit. En dan bedoel ik de plaatselijke boekhandel en niet een Bruna of AKO, waar ze meestal alleen maar de top 50 hebben. De boekhandel in Tilburg (ik ben even te lui om de naam op te zoeken) was eerst een Polare, maar nu weer een echte ‘plaatselijke’. Ze hebben lekker veel YA en ook heel wat Engels. Als ik boekenbonnen heb, of als er een boek in de aanbieding is voor 5 euro, dan ga ik daar heen. Soms ga ik ook naar Eindhoven.. Ligt er een beetje aan wat praktisch is.
 4. Waterstones / ABC. Want als je in Amsterdam bent, moet je hier heen! Toch bestel ik liever online (goedkoper). Wel vind ik het heerlijk snuffelen in deze boekwinkels. Ik kan echt wel tien keer heen en weer blijven lopen.
 5. Op boekenmarkten. Want gezellig en altijd een ander aanbod! Al vind ik het wel balen als ze niet mijn soort boeken hebben.
 6. The Book Depository. Do I need to say more?
 7. Boekenkraam. Online winkelen voor boekenfestijn prijsjes. Ze hebben wel eens leuke acties.. Maar deze site is vooral handig omdat er nog wel eens boeken op staan die moeilijk te verkrijgen zijn. Ik kocht hier bijvoorbeeld De Ravenjongens en Dodenrit.
 8. Bol.com. Tja.. Want makkelijk. Aan het begin van het jaar kon ik bijvoorbeeld mega veel boeken bestellen omdat ik zo veel bol.com bonnen had! Dan vind ik het echt geen straf om boeken te kopen!
 9. De kringloopwinkel. Heerlijk vind ik het om daar te snuffelen! Niet dat ik heel veel heb gekocht.. Maar toch kijk ik er graag.. Je weet immers maar nooit! Zo kocht ik de pocket van Gone – verlaten, heel wat charmedpockets, Matched en deel 2 van de Gemma Doyle trilogie bij de kringloopwinkels.
 10. Van andere bloggers! Want wie is er nou niet gevoelig voor Blogsales? Ik nam onlangs Ruin and Rising en Shadow Kiss over van Lilian, Shadow van Esmee en binnenkort ook een boek van Joany. Want stiekem weet je bij een blogsale altijd dat de boeken een goed tehuis krijgen én geef toe: boekbloggers hebben smaak.

Waar kopen jullie graag je boeken?

Tags: ,

Divider

10 responses to “TTT | Top 10 Beste plekken om boeken te kopen

 1. Vanwege de bonnen in kunnen wisselen blijft bol.com wel fijn. Verder inderdaad boekenfestijn, ‘plaatselijke’ (dan wel in Utrecht of Arnhem, hier hebben we alleen de Bruna) boekenwinkels zijn heerlijk! En ik kijk altijd bij de kringloopwinkels in de buurt.

  Ook leuk om in de gaten te houden, al ‘koop’ je er geen boeken, zijn OBCZ’s: Official BookCrossing Zones. Dat zijn kasten in bijvoorbeeld cafés of andere openbare ruimtes, waar ladingen boeken liggen die je mee kunt nemen. Dan is het natuurlijk wel leuk om een berichtje achter te laten als je het boek gelezen hebt, en het ergens anders weer vrij te laten 😉

 2. Ik denk dat veel mensen bij het Boekenfestijn op de cover afgaan, het is onmogelijk om alle flapteksten te lezen. Verder ga ik ook heel graag naar de plaatselijke boekenwinkel 🙂

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.