TTT: Tien Locaties van boeken of films die ik zou willen bezoeken

Geplaatst op 27 februari 2014 door Emmy in TTT / 8 Comments

Net zoals de afgelopen weken is het ook deze donderdag weer tijd voor een top tien. Sorry, iets later dan jullie meestal gewend zijn, maar ik had het afgelopen dagen zo druk dat ik geen mogelijkheid had om eerder blogjes te tikken. Ach, wat zeur ik nou, het is net tien uurLand v. Anyways, de top tien wordt altijd georganiseerd door De Lady Library, en ik doe er elke week graag aan mee.
De vraag van deze week: de top tien locaties van boeken of films die ik graag wil bezoeken. Ik ben voor mijn boekenkast gaan zitten en ik moet zeggen: de plaatsen vlogen uit mijn vingers.

1. Zweinstein – dus Schotland – want hallo, ik hou van Harry Potter en hoe geweldig zou het zijn als ik daar les kon krijgen. Of geven. Ik wil daar best wel wat tekenlessen verzorgen.. haha.

Fuck this shit, I'm going to Hogwarts.

2. Ierland. Ik ben al eens in Ierland geweest, maar ik wil zoooo graag terug. Heel wat van mijn favoriete boeken spelen zich af in Ierland, dus je kunt je vast wel voorstellen dat ik daar heel graag naar terug wil om die magie te herbeleven.

3. Westeros. Gezellig is het misschien niet, met al die oorlog, maar aan de andere kant lijkt het me super vet om me even te kunnen wanen in een soort van middeleeuwse setting. Echt hoor, als ik de boeken lees en de serie kijk, dan zie ik het zo erg voor me. Heerlijk. Oh.. mocht je het niet weten, dit is de plek waar A Game of Thrones zich afspeelt. Niet gelezen of gezien? Kijken. Nu.

4. Nimmernimmer van the Iron Fey, want faeries en andere fey. Lijkt me super mooi. Met mijn metaalallergie zou ik daar prima thuispassen geloof ik.

5. Indris, want ik zou heus wel een geweldige shadowhunter zijn. Oh.. wacht. Nee. Want ik ben jullie favoriete weerwolf al. Ha.

6. Sitia, een van de landen van de Study-serie.Het land met de magie vooral.. Want dat lijkt me echt super vet. Maria V Snyder heeft een heel gedetaileerd land geschapen wat ik echt voor me zag. Lijkt me heel gaaf om te bezoeken.

7. Amerika. Normaal zou ik dit nooit zo snel zeggen wist je dat? Maar omdat zo veel YA boeken zich in Amerika afspelen, ben ik toch wel heeeel erg benieuwd geworden. En die droom wordt dit jaar misschien nog werkelijkheid. YAY.

8. Pantholon, het land van de Godin bij vergissing e.d. serie. Overal mythische wezens. Eh. AWESOME.

9. Middle Earth, want doe mij maar een bezoekje bij wat Hobbits. Lijkt me geweldig! De wereld die Tolkien geschapen heeft, en Peter Jackson verbeeld, vind ik echt zo mooi. Het klopt allemaal. Wat het maar echt. Maar dan wel graag in een rustige tijd.

10. Stargate Command, ok, dit klinkt misschien echt wel heel erg nerdy, maar ik vind die serie zo leuk en in mijn hoofd lijkt het me dan echt super tof om daar ook te kunnen zijn. Al is de kans dat je iets oploopt daar wel erg groot en ik niet zo goed zou weten welke functie ik daar zou kunnen vervullen… Misschien de assistent van Daniel Jackson. Dat zou ik zo NIET erg vinden. Haha *fangirlmodus*

Nou mensen.. wanneer vertrekken we?

Tags:

Divider

8 responses to “TTT: Tien Locaties van boeken of films die ik zou willen bezoeken

  1. Fuck this shit. I’m going to Hogwarts! Haha, geweldig 😀 En misschien moet ik Game of Thrones ook maar eens een keer gaan kijken, want ik denk dat ik een beetje achter loop :p

  2. Lisanne

    Ga liever morgen dan vandaag!
    Ik zou nog wel een wandeling door Londen willen maken. Natalie. Koch weet daar in de verborgen universiteit ook iets magisch van te maken! Net als Deborah Harkness overigens 😉

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.