TTT | Boeken die ik in één dag uitlees

Geplaatst op 17 april 2014 door Emmy in TTT / 13 Comments

Elke week organiseerd de Lady Library de Top Ten on Thursday, waarbij bloggers worden uitgedaagd een top 10 samen te stellen aan de hand van een onderwerp of thema. Deze week moest ik een beetje lachen om de top tien die ik moest gaan samenstellen… Want ik lees snel en als ik mijn best doe, krijg ik elk boek wel binnen een dag uit. Zeker de wat dunnere boeken. Maar ik besloot het ietsjes anders aan te bakken en mijn notitieboekje er bij te pakken waar ik sinds augustus 2012 in bijhou welke boeken ik heb gelezen. Kijken of ik daar uit kan halen welke boeken ik de afgelopen tijd binnen een dag heb uitgelezen. Ik werk hievoor de geschiedenis in, dus ik kijk vooral naar de recente boeken. Het is dit keer dus niet bepaald een top 10 op volgorde van awesomeheid, maar meer een lijsje op volgorde van ‘heb ik snel gelezen’ . Kijk je mee?

1. Darren Shan: Paleis der verdoemden. Gelezen op 22-3. Dit boek heb ik gelezen tijdens een treisreis en is niet zo dit, dus daar ben ik zo doorheen gevlogen. Ook schrijft Darren Shan behoorlijk vlotjes, dus dat helpt natuurlijk ook!

2. Hillary Duff – Elixir. Gelezen op 8 maart. Ook dit boek is niet zo dik en las ik gedurende een treinreis waarin ik moest omreizen. Dat was zuur, maar ik was blij dat ik mijn ereader bij me had!

3. Jeanine Frosr – Met een been in het graf. Gelezen op 14 februari. Ik vloog echt door dit boek heen.. Want het is zo’n heerlijk verhaal!

4. Tahereh Mafi – Breek me. Gelezen op 6 februari. Ik lees al haar boeken snel, ook al zijn ze nogal dik in de Nederlandse uitgave. Haar schrijfstijl is erg vlot, maar je wordt ook zo meegenomen het verhaal in dat de woorden echt langs je schieten

5. Patrick Ness/ Siobhan Dowd: zeven minuten na middernacht. Gelezen op 3 februari. Dit is een van de mooiste boeken ooit. Het is niet dik, maar wel zo ontzettend mooi.

6. Elsbeth Witt – Koffie verkeerd. Gelezen op 5 januari. Dit is ook al geen dik boekje, maar wel erg vermakelijk. Ik vloog er daardoor doorheen.

7. Alyson Noel – Echo. Gelezen op 19 december 2013. Dit boek las ik na Allerzielen en daar deed ik vrij lang over… Echo was in contrast daarmee een heel luchtig boek, dus ik had het echt zo uit.

8. Judith Visser – Hasta La Vista. Gelezen op 26 oktober 2013. Dit boek las ik ook al in de trein en hoewel ik het best vond tegenvallen, had ik het echt zo uit.

9. Michelle Hodkin – De duistere kant van Maya Dyer. Gelezen op 7 oktober 2013. Dit boek moet ik haast wel in de trein hebben gelezen, dat kan niet anders. Ook door dit boek vloog ik heen

10. Cat Patrick – Vergeten. Gelezen op 20 september 2013. Ook niet zo’n dikke. Ook in de trein.

En dit is dus maar een klein gedeelte van boeken die ik er uit heb gepikt waarvan ik zeker weet dat ik ze in een dag heb gelezen. Het zijn er dus nog veel meer. Want ik lees snel en vaak, vooral als ik een lange treinrit voor de boeg heb. Vorig jaar, toen ik nog vaker heen en weer tussen mijn oude werk, thuis en mijn ouderlijk huis reed, had ik echt lange treinreizen die een paar keer per week plaats vonden.. Tja, dat lukt het wel met het lezen van heel veel boeken in een korte tijd.

Welk boek heb jij in een dag weggelezen?

 

Tags: ,

Divider

13 responses to “TTT | Boeken die ik in één dag uitlees

  1. Leuke lijst! Ik moet even hard nadenken welke boeken ik in een dag heb uitgelezen. Meestal is het anderhalve dag, maar die boeken zijn dan wel wat dikker 😛 Ik heb Gone deel 5 en Starters in anderhalve dag uitgelezen, die vond ik zo spannend!

    Oh, ik bedenk me net dat ik “De Reuzenperzik” van Roald Dalh in een dag heb uitgelezen 😀

  2. Wauw! Ik vind het knap dat je Breek Me in één dag heb uitgelezen. Mij lukt het nooit om een boek in een dag uit te lezen (tenzij ik ziek op de bank lig en dat is niet zo vaak).

  3. Wauw, knap zeg! Ik heb echt niet zoveel boeken die ik in één dag heb uitgelezen. Hasta la Vista ging trouwens ook vrij snel bij mij, daarentegen vond ik het verhaal niet tegenvallen 🙂

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.