Totally Should’ve Tag

Geplaatst op 26 januari 2016 door Emmy in TAG / 9 Comments

Joost tagde mij een tijdje terug voor de Totally Should’ve Tag. Bij deze tag heeft Joost mij uitgedaagd om de boeken te vinden die veranderd, uitgebreid, verkort of weet ik veel wat zouden moeten worden. Ik ben benieuwd of het me lukt om te kiezen! Bedankt voor het taggen, Joost!

Totally should’ve gotten a sequel / Een boek dat een vervolg zou moeten hebben

Dat is niet zo moeilijk, natuurlijk! Net als vele fans hoop ik nog altijd op een vervolg op Harry Potter. Of dit nou over hemzelf en zijn avonturen als schouwer gaan, over zijn kinderen of over de Marauders, dat maakt me dan niet uit. Ik wil gewoon meer magische wereld.

Totally should’ve had a spin off series / Een boekenserie die  een spin off zou moeten hebben

Er zijn maar weinig series met een succesvolle spin-off, omdat ik soms vind dat je een serie in z’n waarde moet laten. Maar als ik dan toch antwoord moet geven, dan denk ik dat een Hunger Games Spin-off het heel erg goed zou doen. Ze gaan het al doen met de films geloof ik. Ergens is het natuurlijk uitmelkerij, maar aan de andere kant… Het kán wel.

An author that totally should write more books / Een auteur die zeker meer boeken moet schrijven

Gelukkig zijn de meeste schrijvers waar ik alles van wil lezen, best wel vlot. Ik denk dat zowel Suzanne Collins als Veronica Roth nu iedereen alles kunnen aansmeren, dus ik wil graag een andere schrijfster noemen. Ik heb zelfs nog zitten te twijfelen over Miss Twilight, omdat zij met The Host liet zien dat ze ook met minder cliché uit de voeten kan,maar ik kies voor… Ehm… Deborah Harkness.

A character who totally should’ve ended up with someone else / Een karakter dat juist met iemand anders had moeten eindigen

Meestal ben ik het wel eens met de keuze van de schrijver, ook al vind ik bepaalde personages zelf leuker. Meestal weet de schepper van de personages heel goed wie het beste bij hen past. Echter twijfel ik nu meer en meer over de epiloog van Harry Potter. Hoe groot is de kans dat je echt bij je jeugdliefde blijft? Niet dat ik Harry/Harmoine ship (absoluut niet), maar ik denk dat het niet logisch is dat Harry en Ginny en Ron en Hermoine bij elkaar zijn gebleven. Ik was overigens, net als Joost, wel een Marcel/Luna shipper.

Totally should’ve ended differently / Een boek dat totaal anders had moeten eindigen

Jeetje, wat een lastige vragen allemaal. Hoe vaak ben ik nou écht ontevreden met het einde? Als je bijvoorbeeld The fault in our stars zou zeggen, dan is heel de kracht van het boek weg. Ik ben dus bang dat wanneer ik zeg ‘dit boek’, dat ik mijn waardering voor het boek verlies.

Totally should’ve had a movie franchise / Een boek(enserie) dat verfilmd zou moeten worden

Net als Joost denk ik dat de geheimen van de onsterfelijke Nicolas Flamel het heel goed zou doen als film of – nog beter – als serie. Het bevat zo veel aantrekkelijke elementen. Maar ook Artemis Fowl zou het leuk doen op film. Eigenlijk beiden boeken uit mijn jeugd. Daarnaast zijn er nog een tal van andere boeken die van mij wel verfilmd mogen worden; De allerzielen trilogie, de grisha, de boeken van Maria V Snyder. Alleen is de teleurstelling vaak wat groot…

Totally should’ve had a TV show / Een boek(enserie) dat een tv-serie zou moeten worden

Oh.. Nou, het vorige antwoord dus. Langere series doen het goed als tv-serie, denk ik. Al ben ik er door Shadowhunters alleen maar huiveriger voor. Percy Jackson zou het ook wel leuk doen, denk ik!

Totally should’ve had only one point of view / Een boek dat vanuit maar één perspectief zou moeten zijn

Helaas te veel.. Maar het eerste boek wat bij mij opkwam is Samensmelting, het derde Divergent boek. Niet alleen zorgt de plotselinge aanwezigheid van Four’s POV voor een enorme hint, ook vind ik het niet overeenkomen met de andere boeken.

Totally should’ve had a cover change / Een boek dat een andere cover zou moeten hebben

ik geef je de zon

Ergens doet het nog steeds zeer dat mijn omslag van Ik geef je de zon niet heeft gewonnen. Daarnaast zijn er veel te veel lelijke omslagen in de wereld, zoals die ene, met die neusgaten.

Samenzwering – The Darkness Rising Trilogie 1 / Kelley Armstrong

Dit kán toch niet? Je kijkt zo haar hersenen in.

Totally should’ve kept the original covers / Een boek(enserie) dat de originele covers had moeten houden

Normaal zou ik er dus 100 kunnen opnoemen, maar nu ben ik opeens mega blanco. Aan de ene kant ben ik namelijk van mening dat veel (Amerikaanse) covers echt niet passen bij de Nederlandse markt en dat het Nederlandse vormgevers gewoon gegund moet worden ook iets te maken.. Maar soms zijn ze gewoon té goed om te veranderen. Oh.. Ik weet het al. De Soulmates-serie van Joss Stirling. Die zijn zo veel leuker in het Engels!

Totally should’ve stopped at book one / Een serie die gewoon na één boek had moeten stoppen

Ik heb niet zo veel inspiratie vandaag. Gelukkig kan ik spieken op mijn blog! Ik kies nu voor The Maze Runner. Ik vind het concept van het doolhof namelijk heel vet, maar – zoals helaas vaker in dystopia boeken gebeurd – is dat concept na één deel volledig weg. Eeuwigzonde.

En dat was de Totally Should’ve Tag alweer! Ik tag Angelica om hem ook in te vullen!

 

Tags:

Divider

9 responses to “Totally Should’ve Tag

  1. Jaaa ik ben het op zoveel punten met je eens! Luna en Marcel! Een serie met de onsterfelijke Nicolas Flamel! Deborah Harkness! Dit is echt een leuke tag vind ik. Je bent trouwens niet de enige die zo over Samensmelting denkt. Ik heb op Booktube ook al meerdere malen dit voorbij horen komen.

  2. Wauw jaa! De soulmates serie is in oorspronkelijke covers echt veel mooier! En ben het idd ook eens met Samensmelting, heel vreemd ineens uit 2 perspectieven in tegenstelling tot de eerdere delen!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.