Tips en tops

Geplaatst op 14 januari 2019 door Emmy in Boeken Adventskalender 2018 / 11 Comments

Tijdens de boeken adventskalender was een van de ‘opdrachten’ om kans te maken op een prijs het invullen van het Tip en Top formulier. Niet alleen over de Boeken Adventskalender, maar ook over mijn blog zelf. Ik wil immers altijd verder leren en aan de hand van dit soort formulieren kan ik een beetje peilen of jullie mijn schrijfsels nog graag lezen. Vandaag wil ik even kort terugblikken op een aantal inzendingen, wat toelichting geven en jullie vooral heel erg bedanken!

Te beginnen met het laatste: hartelijk bedankt allemaal. Dat jullie mijn blog bezoeken, lezen en reacties achterlaten. Reacties zijn veelal de enige manier waarop je echt merkt dat iemand je blog gelezen heeft en daar word ik intens blij van.

Ik heb ook echt genoten van jullie deelname aan de boeken adventskalender. Wie had durven dromen dat het – vooral dankzij anderen – alsnog een vrij volle en gulle BAK werd? Dankjulliewel!

De tops

Wat moest ik blozen van jullie complimenten! Vooral mijn recensies werden genoemd. Dat ze zo lekker eerlijk zijn, lekker leesbaar en vooral helpen om nieuwe boeken te vinden. Dit vind ik natuurlijk top om te horen, want met mijn leestempo kan ik veel recensies maken. Ik probeer ook echt af te wisselen tussen Nederlands en Engels en oud en nieuw. Hopelijk zien jullie dit!

Ook vond ik het tof om te lezen dat jullie mijn dagboekjes en persoonlijke stukken waarderen. Ik ga mijn best doen hier in 2019 ook lekker mee door te gaan.

Ik geef toe dat er veel recensies aankomen komende weken, maar ik zal ook zeker weer meer gaan schrijven over mijn kijk op het boekenvak.

Tevens benoemde jullie meerdere malen mijn layout en vormgeving. Daar word ik helemaal blij van! Ik doe mijn best voor de foto’s en wil ook in de looks van mijn blog veel persoonlijkheid leggen. Wel denk ik dat er binnenkort een nieuwe header aan gaat komen.

De tips

Daar kan ik natuurlijk het meest mee!

Sommigen van jullie hebben soms wat technische problemen met de site. Toevallig waren er inderdaad wat bugs te vinden de afgelopen maand, maar ik geloof dat ik ze er allemaal uit heb. Een deel werd veroorzaakt omdat de schijfruimte van mijn server vol was, zonder dat ik het doorhad. OEPS! Ik hoop komend jaar wel wat te kunnen doen aan de verbetering van de mobiele website, omdat veel van jullie via een telefoon of tablet op mijn blog komen.

Een van jullie gaf aan met kerst een revamp te willen. Zelf zie ik dat niet zo zitten. Ik krijg heel snel migraine bij websites die bijvoorbeeld sneeuwvlokken gebruiken. Eerder BAK jaren deed ik het wel vaak, maar toen had ik ook wat meer tijd. Wie weet volgend jaar.

‘Een recensie vinden op titel’ werd er voorgesteld. Deze functie heb ik al een hele tijd. Je kunt mijn recensies in een lijst terugvinden op titel, auteur, serie, uitgever en waardering. Ook kun je altijd een titel invullen bij het zoekvlak.

Ook werd er voorgesteld mijn publiek te verbreden. Helaas kan ik weinig anders zeggen dan dat ik lees wat ik wil lezen en niet voor een eventueel breder publiek opeens thrillers of romans ga lezen. Ik lees wat ik wil, wanneer ik wil.

Ook werd er gevraagd om meer variaties in genre of om meer Engelse boeken. Ik vind zelf dat de verhouding best prima is. Maar ik kan het mis hebben?

Meer blogjes over het runnen van een bedrijf. Klinkt tof! Wat willen jullie weten?

Cijfertjes

10% bezoekt Zon en Maan elke dag (WOW) en bijna de helft tussen de 3 en 5 keer per week. Jongens, dit is echt een enorm compliment. Dankjewel! Iets meer dan een derde komt toch wel eens per week kijken en de rest wat minder of voor het eerst.

25% gaat direct naar Zon en Maan en bijna de helft via social media of een andere manier waarop je mijn blog volgt. Een iemand kwam via een prijsvragenwebsite. Zelf hou ik daar niet zo van, omdat ik (vooral bij winacties) liever een winnaar heb die mijn blog vaker bezoekt. Want tja, ik wil jullie trouwe bezoekers wat geven!

De BAK (Boeken Adventskalender)

Ik wilde natuurlijk ook wel weten wat jullie hier dan van vonden. De meesten van jullie waren tevreden; leuke afwisselende prijzen, afwisselende opdrachten en voor ieder wat wils.

Er was echter ook een opmerking waar ik een beetje verdrietig van werd. Een opmerking die pijn deed omdat er blijkbaar helemaal niet aan gedacht werd hoeveel tijd, moeite en geld ik in de BAK steek, omdat diegene eigenlijk alleen maar dingen wil winnen.

Hij of zij wilde geen opdrachten doen, maar gewoon loten.

Sorry.

Zo werkt het niet. Als jij geen moeite wil doen voor een kostbare prijs als een boek, verdien je het dan wel om te winnen?

Tuurlijk, niemand zal ooit alles kunnen doen. Je houdt niet van schrijven, je kan niet tekenen, je hebt geen tijd (maar wel tijd voor een boek?) of whatever… Dat kan. Maar daarom doe ik zo veel afwisselende opdrachten. Dit soort opdrachten zorgen er eigenlijk alleen maar voor dat het organiseren van de BAK mij veel meer moeite kost.

Zo. Dat moest er even uit.

Verder: iedereen bedankt voor het invullen! Als je verder nog complimentjes hebt uit te delen; in februari organiseer ik weer de complimenten voor boekbloggers.

En voor iedereen die hem niet heeft ingevuld, maar toch trouw mijn blog leest: BEDANKT TOPPER!

En mijn favoriete personage uit HP? Ik had vroeger een grote crush op Draco. Yolo.

Tags:

Divider

11 responses to “Tips en tops

 1. priscilla

  Hoi Emmy,
  Wat gaaf om dit te lezen. Je bent ook echt supergoed bezig met je blog! Het inspireert me iedere keer weer om nieuwe boeken te lezen/kopen/op mijn verlanglijst te zetten. Je BAK was geweldig (en diegene, tja, wat moet je er van zeggen hè?)

  Als antwoord op jouw vraag wat wil je weten over het runnen van een bedrijf: ik zou graag willen weten hoeveel tijd je per week er mee bezig bent, maar vooral hoe je alles plant (bijv. bepaalde dagen kaarsen maken of blogs schrijven etc.). En ik zou wel meer willen weten hoe je creatieve proces in elkaar steekt. Hoe kom je iedere keer op nieuwe ideeën?

  Liefs Priscilla

 2. Do

  Leuk om zo alles op een rijtje te zien! Ik vond BAK erg geslaagd en ik vond de opdrachten die je had verzonnen ook erg leuk en origineel! ❤️

 3. Als je een prijsvraag te veel moeite vindt, doe je gewoon lekker niet mee. Meer winkans voor ons 😛 Ik heb de enquete niet ingevuld, maar ben het helemaal eens met bovenstaande complimente! (En ik kom hier ook elke dag :P)

 4. Pleun

  Ik vond de BAK wel leuk. Al snap ik waar de opmerking vandaan komt. Ik zie bij veel bloggers en op instagram vaak dat je alleen een reactie of een like achter moet laten om mee te kunnen doen met een winactie. Dat is natuurlijk heel makkelijk. Al vind ik de opdrachten inderdaad wel zo eerlijk. Je mag best wat moeite doen om een mooie prijs te winnen.

  • Ik snap het punt, maar bij een hele maand winacties, is het ook niet meer leuk als ik alles voor slechts een like of een reactie weg ga geven; dan is het hele idee van de BAK (samen leuke dingen doen) kwijt. Toffe inzendingen zorgen juist voor meer motivatie en dan zie ik dat mensen een prijs echt willen winnen. Je wilt namelijk niet weten hoeveel inzendingen ik krijg via prijzenwebsites (mensen die dus alleen op mijn blog komen om een prijs te winnen). Dat vind ik niet chill.

 5. Ik vind het net leuk dat je meer vraagt voor een prijs dan een simpele like. Persoonlijk haat ik gereblogde berichten op facebook of instagram puur en alleen voor de prijs. Dit voelt zo hebberig en spammerig aan. Maar misschien ben ik gewoon te oud voor dat gedoe, haha
  Dus wat mij betreft, doe gewoon verder met de persoonlijke touch en opdrachten. Voelt veel echter aan. En wie de moeite niet wil doen, moet maar niet mee doen!

 6. Linda

  Hallo Emmy!
  Ergens tussen al die feestdagen heb ik de enquête gemist.. toch wil ik via deze weg nog even laten weten dat ik je blog echt een van de leukste vind. Ik lees er bijna elke dag wel even wat op. Bij nieuwe boeken die me leuk lijken ben ik ook meteen benieuwd wat jij er van vindt 🙂 ik kan alleen maar zeggen:ga zo door! Je bent een topper.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.