TBR-TAG

Geplaatst op 30 november 2014 door Emmy in TAG / 11 Comments

Op Craving Pages kwam ik de TBR (To Be Read) / NTL (Nog te lezen) – Tag tegen die ik meteen leuk vond om een aantal redenen: a. het is leuk om te horen wat anderen nog moeten lezen. b. Je krijgt een kijkje in iemands boekenkast. c. Tags zijn leuk. d. Ik had al een tijdje geen tag meer. en tot slot e. Het is bijna kerstvakantie en dan hoop ik dat mijn TBR wat minder hoog wordt. Ik heb namelijk gestapeld en kwam tot de schokkende conclusie dat mijn TBR stapel bijna even hoog is als de 173 cm die ik heb. Oeps.

Deze tag bevat 11 vragen die gaan over de stapel nog te lezen boeken (die nooit kleiner lijkt te worden!)

1. Hoe organiseer je je To Be Read/Nog Te Lezen stapel?

Een plank in mijn 3 verhoogde Billy boekenkasten is helemaal gereserveerd voor mijn ongelezen boeken. Deze is dubbel en VOL. Achter staan de boeken die ik nog niet kan (of wil) lezen en voor staan de kanshebbers om spoedig uit de kast getrokken te worden. De stapel rechts zijn de boeken die ik snel wil gaan lezen.

Overigens is bij het in en uitruimen weer wat veranderd. De boeken die ik komende week hoop te lezen staan los omdat ik het even niet zo strategisch terug heb ingeruimd.

tbr5

Zo ziet het er dus uit. Beetje boel boeken.

2. Bestaat je TBR/NTL vooral uit fysieke boeken of e-books?

Hoewel ik wel een ereader en ebooks heb, krijgen mijn fysieke boeken eigenlijk altijd voorrang. Ik vind het prettiger lezen en tja… Logiser ofzo?

3. Hoe bepaal je welk boek je als volgende gaat lezen?

Afhankelijk of het een recensie-exemplaar of een boek van mijn vastgestelde TBR is. Los daarvan pak ik het boek waar ik het meest zin in heb. Vaak zijn dit boeken die ik relatief kortgeleden heb aangeschaft. Tja.. Zo raakt die achterste rij natuurlijk nooit leeg…

4. Het boek dat al het langst op je TBR/NTL stapel ligt?

Oh dat weet ik dus niet! Ik heb er echt heel wat staan die al een paar jaar op deze plank staan (sorry :() maar ik denk dat het een deel van De Wetten van de Magie is. Voor de vorm heb ik deel 7 maar even gepakt. Ik mis deel 6, dus kan ik nog niet verder lezen.

tbr2

5. Een boek wat je recentelijk hebt toegevoegd aan je TBR/NTL stapel?

Onlangs kreeg ik De Schroeiproeven binnen als recensie-exemplaar. Ik ben zรณ benieuwd.

6. Een boek op je TBR/NTL stapel dat je alleen al wil lezen omwille van de mooie kaft?

Ik heb een aantal mooie boeken op mijn TBR plank staan die een mooie kaft hebben, zoals Dag 21 en Saffierblauw, maar ik heb uiteindelijk voor een fantasyklassieker gekozen die ik al HEEEEEl lang wil lezen: Dochter van het Woud. Ik vind het tof als boeken echt geillustreerd zijn en deze is zo sfeervol.

tbr1

7. Een boek op je TBR/NTL stapel dat je waarschijnlijk nooit zult lezen?

Sorry De Tovenaar. Ik kocht deze een paar jaar terug op Castlefest (dit boek zou ook goed passen bij de ‘Welke staat er al het langs’-vraag) voor maar 3 euro.. Maar toch trekt het me niet echt om te gaan lezen. Ik weet het gewoon niet. Wie motiveert mij?
De andere boeken die ik waarschijnlijk niet zo snel zou gaan lezen hebben ik gedoneerd omwille van de Boeken Adventskalender ๐Ÿ˜‰

tbr3

8. Een boek wat nog niet is verschenen, maar waar je ontzettend naar uitkijkt?

Winter van Marissa Meyer! Ik kijk zo enorm uit naar de toekomstige avonturen van Cinder, Scarlett en Cress! Wat een heerlijke boeken zijn het! Ook deel twee van Magisterium staat hoog op mijn lijstje.

9. Een boek op je TBR/NTL stapel dat iedereen al heeft gelezen behalve jij?

Eh… We were liars? Dreiging? Anna dressed in blood? Saffierblauw? Die denk ik. Het is maar net welke groep mensen je bedoeld!

10. Een boek op je TBR/NTL stapel waar je het liefst nu meteen in wil beginnen?

Al deze hieronder?

tbr4

Haha, nee. Ik denk Dreiging en The Bane Chronicles. Ze lijken me beiden echt heel erg goed. Oh en ik haalde net Stormvogel van de bieb.. Die lijkt me ook fantastisch

11. Hoe veel boeken staan/liggen er nu op je TBR/NTL stapel?

IK BEN ZE VERGETEN TE TELLEN EN IK GA ZE NIET WEER UIT DE KAST TREKKEN. VEUL. HEUL VEUL. Zie foto’s hierboven. Ga zelf maar tellen. ๐Ÿ™‚

Ik tag… Esmee, Lilian, Ellis, Daan en Joanne

 

Tags: , ,

Divider

11 responses to “TBR-TAG

  1. Thyrze

    Hahaha wooow dat is een hoge stapel ๐Ÿ˜› Ben altijd blij als ik zie dat ik niet de enige ben met een TBR-stapel zo groot dat ik er nog minstens een jaar mee door kan ;’)

  2. Gaia Steinbuch

    Leuke tag! Mooie stapel ook! Ik heb zelf heel veel boeken die ik nog niet gelezen heb, het is een herkenbaar ‘probleem’. Ik las Dochter van het Woud een tijd geleden, ik ben van plan om de boeken die ik heb van de serie, nog een keer te lezen (ooit..), ik vond het boek vroeger wel goed in elk geval :). Veel leesplezier gewenst, alvast!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.