Tag: Boekenkeuzes

Geplaatst op 31 augustus 2013 door Emmy in Boeken, TAG / 0 Comments

Het lezen bestaat uit keuzes maken… Maar lukt het ook om keuzes te maken met betrekking tot boeken? Ik vond deze tag en ik vond hem meteen erg leuk.. want iedereen zal voor iets anders kiezen, toch?! Ergens heb ik trouwens het idee dat ik deze al eens heb ingevuld… Maar dat kan me lekker niks schelen, want meningen veranderen! Ha

Ebook of echt boek?
Dit vind ik niet echt een moeilijke vraag, want mijn antwoord is meteen ‘echt boek’! Ik vind ebooks ook prima, maar een echt boek zal altijd winnen… De sfeer, de geur.. de plek in de boekenkast! Een ebook blijft voor mij toch ‘maar’ een digitaal bestandje.

Zachte of harde kaft?
Ik weet dat heel veel mensen voor een mooie harde kaft kiezen voor in hun kast, maar ik kies meteen voor een paperback! Waarom? Goedkoper en lichter! Vooral dat laatste vind ik erg belangrijk… Ik hou er van om lekker lang te lezen en dan hang/lig ik vaak op de bank en een hardcover wordt dan altijd zo zwaar! Zeker als het een beetje een dikke pil is.

Fictie of non-fictie?
Fictie. Tenzij het geschiedenis of mythologie is.

Verzonnen of echte wereld?
Ik vind beide wel leuk, maar dan wel graag met een verzonnen tintje eraan, hoe dan ook. Want dat vind ik leuk… lekker die wereld navormen in mijn hoofd.

Harry Potter of Twilight?
HAHA grappig. Harry Potter, natuurlijk. Waarom denk je?

Geleend of gekocht?
Ik leen oprecht graag boeken bij de bieb, omdat ik zo mijn kosten een beetje de kiem in druk. Maar zelf boeken kopen vind ik ook leuk… Maar dan natuurlijk wel zo goedkoop mogelijk *boekenfestijnkuchkuch*

Boekenwinkel of online?
Ik vind het heerlijk om te snuffelen in een boekenwinkel, maar echt leuke winkels heb ik niet in de buurt, dus dan houdt het al heel snel op. Als je 1 bruna binnenloopt heb je ze bijna allemaal gezien eigenlijk.. Helaas :(. Dus koop ik bijna alles online.

Eenmalig boek of een trilogie?
Dit ligt heel erg aan het soort boek.. Ik heb wel eens trilogien gelezen waarvan het beter was geweest als er maar 1 boek was en vv. Maar vaak vind ik het wel heel fijn om langer dan 1 boek in een bepaalde wereld te zitten.

Zwaar en dik of lief en kort?
Doe mij die dikke pil maar.

Romantische of actie?
Actie. Ik word vaak een beetje kriegelig van het vergezochte en totaal overdreven geklef tussen hoofdpersonen. Actie vind ik veel spannender en daar kan ik mezelf ook beter in verbeelden.

Wauw… dat was hem weer.. Wat gaat zo’n vragenlijst altijd toch snel. Hebben jullie nog leuke dit of dat boekenvragen?


Tags:

Divider

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.