Mediakit

Zon en Maan

Zon en Maan is een van de grootste Young Adult blogs van Nederland. Minimaal een keer per dag verschijnt er een artikel. Dit kunnen recensies zijn, maar ook persoonlijke stukken, tips over lezen of bloggen of informatie over boeken in het algemeen. Van schoolblog, naar tekenblog, naar spiriwiri blog naar boekenblog; Zon en Maan heeft een hele weg afgelegd maar is altijd persoonlijk gebleven.

Met meer dan 200 gelezen boeken per jaar zorg ik ervoor dat Zon en Maan een van de meest veelzijdige Young Adult blogs van de lage landen kan zijn. Ik hoop op creatieve en overtuigende wijze mensen kennis te laten maken met al het moois van Young Adult te bieden heeft.

Over Emmy

Mijn naam is Emmy van Ruijven en sinds een jaar of vier of vijf blog ik met veel enthousiasme op mijn eigen stukje internet. Ik bespreek voornamelijk alles wat te maken heeft met boeken, met name young adult en fantasy, maar kaart ook graag persoonlijke onderwerpen, illustratie en onderwijs aan. Ik ben namelijk een duizendpoot wat betreft mijn weekindeling. Alles is leuk en van alles geniet ik.

In 2013 studeerde ik af als illustrator aan de AKV St. Joost te ‘s-Hertogenbosch en in 2015 als docent beeldende vorming aan de FHK te Tilburg. Ik woon nu met mijn man en twee katten in de hoofdstad van Brabant. Ik heb als docent tekenen en handvaardigheid gewerkt en ik werk nu als freelance illustrator en blogger en daarnaast in de bibliotheek van Den Bosch. Tot slot maak ik boekige kaarsen, die ik verkoop onder de naam Letters & Lights. #bezigebij.

Dit blog is voor mij meer dan alleen een blog; het is waar voor mij alles samenkomt! Een manier om mezelf te presenteren aan de wereld. Als illustrator, schrijfster maar ook als boekblogger. Neem vooral contact met me op als je iets geïllustreerd wilt hebben of een verhaal graag door mij wil laten recenseren! Ik haal inspiratie uit allerlei dingen om me heen en hou er van om in mijn gedachten andere werelden te creëren

Recensiebeleid

Ik word niet betaald om boeken te recenseren en zal altijd mijn eerlijke mening geven.

Schrijvers, uitgevers en andere betrokkenen hebben geen invloed op mijn beoordeling en welke boodschap/beleving/mening ik daaruit vorm.

Recensie-exemplaren geef ik voorrang op andere boeken, maar lezen moet leuk blijven. Ik probeer daarom het boek binnen enkele weken te lezen.

Van spontaan opgestuurde boeken kan ik niet garanderen dat er binnen een bepaalde tijd een recensie zal verschijnen.

Bij elke recensie verschijnt een link naar bol.com. Ik ben lid van het bol.com partnerprogramma, waardoor ik een percentage ontvang bij alles wat jullie via mijn blog kopen. Hiervan betaal ik oa. de cadeautjes en verzendkosten van de winacties (van bijvoorbeeld de boeken adventskalender).

Ik recenseer recensie-exemplaren, eigen boeken en bibliotheekexemplaren, zolang ze binnen mijn doelgroep passen.

Mijn voorkeur gaat uit naar fysieke exemplaren. Als ik een digitaal exemplaar recenseer, gaat mijn voorkeur uit naar een EPUB bestand in verband met mijn ereader.

Mijn voorkeur gaat uit naar Young Adult, fantasy, paranormal (romance), historische fictie en sciencefiction. Mocht je het idee hebben dat jouw boek bij mij pakt, stuur me dan vooral een berichtje!

Cijfers

Zon en Maan heeft dagelijks een flink aantal bezoekers die ontzettend betrokken zijn.

Maand Unieke bezoekers Bezoeken Pageviews
November 2016 5807 8660 26229
December 2016 6746 12950 46954
Januari 2017 7357 10861 34299
Februari 2017      

Op Bloglovin heb ik 727 volgers en via de mail volgen nog 129 mensen mij.

Zon en Maan is ook op diverse social media accounts te vinden: Facebook (904) , Twitter (1467) en Instagram (1413)

(februari 2017)

Ontwerpen voor Celebrate Books

Interviews & Workshops

Interviews

Ik heb al diverse interviews mogen realisten, zowel achter de schermen als op een podium.

Zo interviewde ik Julie Kagawa tijdens een event in de boekhandel en Buddy Tegenbosch tijdens Beste boeken live.

Verder interviewde ik internationale YA auteurs als Cassandra Clare, Veronica Roth, Laure Eve, Lauren Kate, Jenny Han, Julie Kagawa, PC Cast en Holly Black

Workshops

Ik heb veel ervaring met het geven van workshops over bloggen en vormgeving. Ik heb deze workshops gehouden tijdens events voor klein en groot publiek. Denk hierbij aan workshops bij Boekhandelaren of Bibliotheken.

Vormgeving

Ik maak illustraties en doe de vormgeving voor diverse opdrachtgevers. Zo heb ik samengewerkt met Best of YA , Blossom Books, Celebrate Books, De Gouden Zebra en diverse blogs.

Heb je interesse om mij in te huren? Neem dan vooral contact met mij op.

Overig

Zon en Maan is het thuis van De Boeken Adventskalender en eens in de zoveel tijd organiseer ik een #Vraaghetdeboekblogger op twitter. Tevens organiseer ik elke maand een leesclub, De Leesbeesten Leesclub, in Boekhandel Van Piere.

Samenwerken?

Interesse om samen te werken? Stuur een mailtje naar emmy@zonenmaan.net