De Onbekende Hobby TAG

Geplaatst op 6 april 2016 door Emmy in Spiritueel, TAG / 8 Comments

Pasgeleden werd ik door Rens en Daan, de jongens achter The Blog Brothers getagt om De Onbekende Hobby TAG in te vullen. Zij stellen dat iedereen wel een hobby heeft die je niet zo snel aan iedereen zal vertellen, omdat ze vreemd zijn, apart.. Anders. Of omdat je er gewoon geen behoefte aan hebt om het aan iedereen te delen. Zij beantwoordden tien vragen en hebben mij uitgedaagd hetzelfde te doen. Vervolgens moet ik drie mensen taggen.

Celtic Pagan World by EmmyvanRuijven

Het doel? Vreemde en onbekendere hobby’s bespreekbaar maken en een kijkje te geven in mijn leven. Maar man man man, wat vond ik het lastig om een hobby te kiezen. Bloggen, tekenen (schilderen), lezen en schrijven zijn mijn grootste hobby’s. Ze zijn niet vreemd of apart. Niet spectaculair genoeg om nogmaals te belichten. Mijn moestuintjes elke dag water geven noem ik geen hobby en bakken doe ik voornamelijk omdat ik gewoon af en toe heel veel zin heb in taart. Maar wat neem ik dan?! En toen wist ik het. Misschien een wat gevoeliger onderwerp, maar het is wel een van de redenen waarom ik mijn blog ben begonnen: spiritualiteit. Als in de zweef dingen die mensen eerder koppelen aan astro-tv dan aan ‘gewone’ mensen. Toch vind ik het mega interessant om me bezig te houden en te lezen over dat soort zaken en zou ik het liefst elk jaarfeest vol enthousiasme vieren.

three women by EmmyvanRuijven

In mijn vrije tekeningen is mijn hobby ook duidelijk terug te zien.

1. Wat is een hobby waarvan weinig mensen weten dat je die hebt?

Spiritualiteit en het paganisme. Ik vind het heel tof om me daar mee bezig te houden en me er in te verdiepen. Ook al ben ik er nu minder mee bezig dan een paar jaar terug, ik hoop wel dat ik het weer op kan gaan pakken; ik vind het namelijk heerlijk! Een aantal jaren terug schreef ik ook over spirituele thema’s op mijn blog en dat zijn nog steeds goed gelezen blogposts.

?

Een foto die is geplaatst door zonenmaan (@zonenmaan) op

Mijn blognaam komt ook deels voort uit mijn hobby.

2. Hoe ben je bij deze hobby gekomen?

Toen ik op mijn 11e de W.i.t.c.h. las, las ik iets over Wicca. Mijn interesse was meteen gewekt. Sindsdien begon ik heel veel te lezen over het onderwerp en breidde ik mijn kennis en interessegebied steeds meer uit. De elementen en de natuur in combinatie met geschiedenis, mythologie en rituelen; het fascineerde (en fascineert) me enorm.

3. Heeft het een reden dat er weinig mensen zijn die weten dat je deze hobby doet?

Veel mensen hebben vooroordelen over mensen die zich bezighouden met spirituele zaken. Het wordt al snel gezien als zweverig of als onzin en ik heb geen zin om daar op in te moeten gaan. Als ik mensen vertrouw, dan komen ze het gaandeweg wel te weten welke rol het in mijn leven speelt. Soms komt dit heel verrassend uit de hoek, dat ik heel veel van bepaalde thema’s af weet. Ik vind het dan ontzettend fijn om mijn kennis te kunnen delen.

4. Wil je nog iets met deze hobby doen, of is het puur voor je eigen ontspanning?

Ik zou er wel weer meer mee willen doen. Ik wil me verder verdiepen, maar misschien ook eens een cursus gaan doen. Niet dat ik er perse iets mee wil gaan doen, maar het lijkt me fijn voor mijn persoonlijke ontwikkeling. Ik weet alleen niet waar, wanneer, hoe en wat.

Celtic/Pagan Feasts by EmmyvanRuijven

Tijdens mijn stage op de kunstacademie maakte ik een soort poster met informatie.

5. Ken je nog meer mensen met deze hobby?

Ja. En misschien dat mensen die ik ken er ook – zonder dat ik het weet – mee bezig zijn. Een aantal jaar terug deed ik wel veel meer met andere mensen. Nu ligt het vrij stil.

6. Kan je ons meer vertellen over deze hobby?

Tja, wat wil je weten? Er valt heel veel over deze hobby te vertellen, het is maar net wat je wilt weten. Vraag het me gerust in een reactie.

Mabon by EmmyvanRuijven

7. Zijn er vooroordelen over jouw hobby en de mensen die deze hobby beoefenen? En klopt dat beeld?

Ja er zijn heel veel vooroordelen. Natuurlijk zijn er heel veel zweverige mensen en natuurlijk zijn er ook mensen die het puur voor het geld doen, maar er zijn ook heel veel mensen die wel heel puur met deze hobby (al klinkt levenswijze beter) omgaan. Vooroordelen heb je bij elke hobby en vooroordelen komen niet zomaar uit de lucht vallen… Toch gelden ze nooit voor iedereen.

Fijne dingetjes

Een foto die is geplaatst door zonenmaan (@zonenmaan) op

Een plank in mijn atelier ligt vol met mijn spiriwiri spulletjes, welke ik met de jaren verzameld heb.

Oracleboard by EmmyvanRuijven

Het leuke is dat je veel zelf kunt maken of versieren. Genoeg symbolen in ieder geval!

8. En past dit beeld ook bij jou?

Ik hoop het niet!

9. Wanneer steek je tijd in deze hobby?

Ik zou meer tijd in deze hobby willen steken. Voor mij komt het nu met vlagen, als ik er behoefte aan heb.. Maar ik zou er wel meer mee bezig willen zijn.

10. Als mensen geĂ¯nteresseerd zijn in deze hobby, waar kunnen ze meer info vinden?

Op internet, in boeken, bij mij. Het is een heel breed onderwerp en ikzelf hou me ook lang niet met alles bezig… Maar ik weet wel veel.. vind ik.

Idun by EmmyvanRuijven

Ik hoop dat jullie door deze tag weer wat meer over mij te weten zijn gekomen. Als je meer wilt weten, mag je natuurlijk altijd contact met mij opnemen.

Voor mij is het nu tijd om drie andere bloggers aan te tikken en hen uit te dagen om deze tag ook in te vullen. Ik heb gekozen voor Esmee, Katja en Joany. Ik hoop dat jullie je ‘vreemde’ hobby met ons willen delen!

 

Tags: ,

Divider

8 responses to “De Onbekende Hobby TAG

  1. Marjolein (Nijntjuh88)

    Het spirituele en wicca heeft mij ook altijd aangetrokken. Nu wat minder mee bezig als vroeger, maar zou het leuk vinden als je hier meer over post. đŸ˜€

  2. Ik ontdekte deze ochtend dat Joany het stokje aan me heeft doorgegeven. Binnenkort ga ik er zeker mee aan de slag. Al weet ik net als jij niet goed welke hobby ik zou moeten selecteren. Ik heb er immers vrij veel Ă©n ze zijn ook niet meer zo onbekend vermits ze wel eens aan bod komen op Zwartraafje.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.