Met je neus in de zon (en de boeken) + WIN

Geplaatst op 22 april 2015 door Emmy in Winactie / 93 Comments

Het is weer lente en het kwik geeft al hele aangename temperaturen aan. Als ik ook maar een beetje vrije tijd heb, dan gooi ik de balkondeur open en parkeer ik mijn kont op de stenen. Beetje jammer dat ik geen goede buitenstoelen heb, of überhaupt een balkon waar de zon op komt. Maar met dit weer binnen lezen? Nee. Dan maar oncomfortabel zitten. Die vitamientjes D vragen er immers om, om opgenomen te worden. Vandaag deel ik mijn ervaringen over de zon en het lezen met jullie.

Gelukkig begint de meivakantie hier in Nederland bijna en heb ik – tussen het schrijven van mijn scripties door – vast wel een moment om er heerlijk op uit te trekken naar bijvoorbeeld het bos of een park; met een boek natuurlijk. Het wordt echter wel een zoektocht om een mooie plek te vinden, je kunt dan ook wel stellen dat ik erg jaloers ben op iedereen die een tuin heeft en daar lekker buiten kan zitten.. In de zon. Met een boek.

Leestips in de zon
Mijn balkon zou je kunnen omschrijven als een grote brok schaduw (ok, rond een uur of half 5 heb ik twee straaltjes zon), maar soms dan trek ik er lekker op uit en neem ik een boek mee om de dag mee door te komen. Dan is er niet altijd schaduw, maar lezen in de zon kan gelukkig prima, ook voor de mensen die weigeren een zonnebril op te doen tijdens het lezen.

Neem wel een boek met minder witte bladzijden, want sneeuwblindheid kan op die manier ook in de zomer plaatsvinden. Heel vervelend is dat, wanneer je eigenlijk gewoon last krijgt van het kijken, omdat de bladzijden zo mooi sneeuwwit zijn. Neem dan liever een boek mee waarvan de bladzijden wat geler zijn.

Fan van ebooks? Lees in de zon dan niet via een tablet, maar gebruik een ereader met inkttechnologie. Dat is beter voor je ogen. Meestal zijn er echt super fijne aanbieden te vinden wat betreft ebooks en neemt het veel minder ruimte in je tas in. Nu ben ik ook niet echt een digitale lezer, maar ik heb heel wat boeken op mijn hoofd laten vallen terwijl ik in het gras lag en ik mijn armen niet meer uitgerekt kon houden. Of biebboeken doorweekt omdat mijn bikinitopje nog nat was… Of mijn koffer loeizwaar gemaakt omdat ik perse 11 boeken mee wilde nemen.

Om een lang verhaal kort te maken;  om lekker in de zon te kunnen lezen is het handig om het boek aan te passen aan het weer.

Comfortabel zitten
Het nadeel van geen lekkere tuinstoelen of heerlijke bank buiten hebben staan is dat het niet zo fijn is om steeds in dezelfde houding te zitten. Op de vakantie had ik daar ook last van; op den duur had ik het idee dat het graspatroon nooit meer uit mijn been zou verdwijnen, laat staan dat mijn rug ooit nog soepel zou worden (moet je maar sporten, doos).

Wat ik thuis doe is een enorme stapel kussens neergooien op het balkon. Zit aardig lekker en dat zand klop ik er wel af. Aangezien er geen trampoline op het balkon past (serieus, dat ligt lekker!), moet je creatief zijn. Ik durf te wedden dat jullie ook nog wel wat creatieve tips hebben; ik hoor ze graag!

Zonnige zomerboeken
Vervolgens is het natuurlijk heerlijk om zonnige zomerboeken te gaan lezen terwijl de factor 50 een poging doet mijn huid te beschermen. Ik bedoel, je gaat natuurlijk geen let it snow lezen. Mijn vraag voor jou is dan ook; wat is het ideale zomerboek om de mooiste dagen mee door te komen?

En dat vraag ik natuurlijk niet zomaar! Samen met vouchercloud mag ik één van jullie blijmaken met een Bol.com bon van maar liefst €25,-! Daar kan je heel wat zonnige zomerboeken voor uitzoeken, denk ik zo! Mocht je nou niet winnen, dan vind je kortingscodes voor bol bij vouchercloud. Ook voor andere voordelige acties kun je hier terecht.

Meedoen is simpel; laat een reactie achter waarin je verteld welk boek jij graag wilt gaan lezen in het zonnetje. Mij volgen via bloglovin’ vergroot je kansen. Kans maken? Deelnemen kan tot en met dinsdag 28 april. Op woensdag maak ik de winnaar bekend. May the odds be ever in your favor!

 

 

Tags: ,

Divider

93 responses to “Met je neus in de zon (en de boeken) + WIN

 1. Bep Heutink

  het is echt geen zomerse titel maar een titel waar je kippenvel van krijgt, maar die al een poos op mijn verlanglijst staat, nl: IJstweeling

 2. Hier doe ik graag aan mee! Ik zou in ieder geval The bronze horseman van Paulina Simons kopen en The strange and beautiful sorrows of Ava Lavender van Leslye Walton bestellen.

 3. eline

  The hier ( de prinses ) komt binnenkort uit dat boek zou ik graag onder de zo’n willen lezen net als de vorige boeken verwacht ik dat dit een luchtig boek is. Die ik dan op de trampoline kan lezen want dat doe ik echt in de zomer ligt zo lekker!

 4. Leuke actie Emmy! En je sluit af in boekenstijl, hihi.
  Ik vind ook niets zo lekker als in de zon een boek lezen en ik zit ook erg snel buiten als het al maar even kan (en verlies me dan vaak zo in het boek dat ik drie uur later nogal rood ben…)
  Welk boek ik zou gaan lezen in de zon? Helaas moet ik dan nog even wachten, maar ik wil straks enorm graag gaan genieten van ‘Lobsters’ in de zon! En een boekenbon (gewonnen op de blog van de coverontwerpster) zou dan natuurlijk wel helemaal super de duper zijn 😉

 5. De twee boeken van de reeks waar je op je blog ook onlangs over schreef: de rozenoorlogen van Conn Iggulden! Lijkt me heerlijk om mee gesleept te worden in de intriges uit deze boeken terwijl ik lekker geniet van het zonnetje!

 6. Wat een goede tips over die witte pagina’s en lezen op tablet! Zo had ik er nog niet over nagedacht! Ik ben deze week begonnen in de selectie van Kiera Cass en wil nu meer! Dit boek leest zo lekker weg in het zonnetje! Ik heb helaas alleen maar deel 1. Ik wil er zeker meer van lezen, in het zonnetje natuurlijk!

 7. Ik zou graag een begin willen maken in de Percy Jackson reeks, want ja, dat spreekt voor zich.. Ik volg je op bloglovin’ (colinvd2001/colin van dijk) dus ik hoop dat ik kans maak 😉

 8. Gaaaf Emmy! Een boek wat ik op dit moment heel graag in mijn hebberige handjes zou willen krijgen is Anna en de French Kiss. Ik heb hier al zoveel goede verhalen over gehoord en het boek is net uitgekomen in het Nederlands. Daarbij lijkt dit boek me echt een ultiem zomerboek!

 9. Dominique

  Ik zou ik geef je de zon willen lezen en duizend kilometer tussen jou en mij maar omg ik heb gewoon geen geld, dus dit zou me echt blij maken!!

 10. Een dingetje, ik hoop dat je 28 april bedoelt anders zijn wij nu allemaal gruwelijk te laat! Maar in ieder geval ik zou dan voor het boek kiezen ‘Een meisje, een droom’. Geschreven door Laura Dekker. Ja idd, de jongste solo zeilster van de wereld. Ze heeft een biografie geschreven die al een tijd uit is, maar ik heb een tijdje terug een documentaire gezien over haar jaar op zee en dat vond ik echt geweldig. Ik moest zelfs een paar tranen weg pinken. Dus ik ben erg benieuwd naar dit boek. Lekker in de zon lezen bij het water, dat lijkt mij wel gepast. 🙂

 11. Ik ga voor Hitte van Olga Hoekstra.
  Zon betekent zomer en zomer betekent weer zon, zee, vakantie en vakantieliefdes! Wat kun je dan beter lekker in het zonnetje lezen? Na afloop kan ik meteen een verkoelende duik nemen of een ijskoud eten om weer af te koelen 😉

 12. Annemarie

  In het zonnetje zou ik graag “all the bright places” willen lezen. Gewoon omdat de titel alle heldere plaatsen suggereert en wat is nou niet helderder dan een lekker zonnetje!

 13. Ik ben nu bezig in Onvoltooid Verhaal van Tatiana de Rosnay, miste vandaag een beetje de zon hier trouwens.

  Zelf zit ik op het balkon meestal met twee stoelen en daar leg ik dan kussens van de bank op. Of 1 stoel en mijn benen op de balkonrand of de grote prullenbak. Lekker de benen even omhoog!

  In de zon lees ik het liefst chick lits. Op mijn kindle staan nog zat titels te wachten, zoals The Beach cafe van Lucy Diamond!

 14. Leuke winactie!
  Ik zou Ik Geef Je De Zon nog willen lezen. Ik hoor er zo veel goeds over en het verhaal lijkt mij echt geweldig! (En het sluit aan op de lente, ha!)

  Je hebt trouwens een enorm leuke blog!
  Groetjes!

 15. Eline

  Ik geef je de zon van Jandy Nelson natuurlijk! Die titel is natuurlijk al helemaal zomerklaar, de cover is fris en het verhaal klinkt simpelweg geweldig. Kortom, ik kan niet wachten om er zo snel mogelijk eens lekker voor te gaan zitten!

 16. Anita H.

  Er zijn 2 (informatieve) boeken die op dit moment hoog op mijn verlanglijst staan: “OERsterk ETEN” en “Koud kunstje” (- Wim Hof & Koen de Jong). Daar ga ik wel graag mee op mijn balkon zitten.

 17. Het zijn echt nog teveel boeken die ik nog wil kopen! maar als ik echt zou moeten kiezen dan ga ik voor een serie… de Matched trilogie wil ik graag lezen en ik moet deel 1 ook nog kopen, dat is een aardig duur boek dus deze winactie is als geroepen. Ik waag een kans!
  Ik volgde je al op andere socialmedia, bloglovin’ onder de naam La Fille Lisant.

 18. Amy

  Ik doe graag mee, ik volg je ook op bloglovin. Ik wil deze zomer vooral heel graag de serie van serie van Stephanie Perkins lezen (Anna & The French Kiss, Lola & The boy next door, Isla & The Happily ever after)! Dit lijken mij echt de ultimezomer boeken, alleen de covers zijn al zo vrolijk!

 19. G

  Ik wist het van Chantal van Gastel staat tot mijn grote schaamte nog steeds ongelezen in mijn boekenkast. Dat wordt zeker weten mijn summer read!

 20. Er zijn twee boeken die op mijn te lezen lijstje staan die me erg geschikt lijken voor in het zonnetje, ten eerste het eerste deel (en daarna natuurlijk ook alle andere delen) van Outlander, dik en heerlijk om bij weg te dromen (tenminste daar ga ik dus vanuit na een paar afleveringen van de tv-serie te hebben gezien en vanwege alle positieve recensies) en je hoeft ook niet naar binnen omdat je boek binnen twee uur uit is! Ten tweede ben ik nu Anna & de French Kiss vertaald is ook wel heel erg benieuwd naar dat boek en volgens mij is dat ook een heerlijk zomerboek (en het speelt in Parijs, daar ben ik ook enthousiast over!). En een boek dat ik al gelezen heb, maar dat ik graag wel herlezen en perfect is voor met mooi weer is Aristotle and Dante Discover the Secrets of the Universe. Ik volg je ook op Bloglovin’.

 21. Ik zou kiezen voor ik geef je de zon, toepasselijker kan niet toch!
  Gezien ik wel toe ben aan wat straaltjes zonneschijn zou dit dubbelop fijn zijn!

 22. dit is echt de droom van iedere boekenfanaat haha! Ik zou supergraag de hardcover versie van De Verborgen Universiteit #2 willen kopen. Die is €22,50 dus dat kan mooi 😀

 23. Donna van Loon

  Wat een geweldige actie!Ik zette op onze balkon een balkonzwembad (en ja die zijn er, die zijn wat smaller) voor als het heerlijk weer begon te worden en dan heerlijk erin met mijn hoofd op de rand liggen zodat ik heerlijk kon lezen….. zucht was t maar iets warmer.
  Ik heb nog heel wat boeken op mijn ’to read list’ maar zou graag de boeken van Kiera Cass willen. Ik heb ze al wel als ebook maar ik vind ze zo geweldig dat ik ze in boekvorm wil.

 24. Woah, wat een gave actie! Ik doe zeker mee 😀 Ik zou erg graag aan de GoT boeken willen beginnen in de zomer. Deel 1 heb ik al in de kast staan, maar daarbij houdt de serie natuurlijk niet op, haha 😀

 25. Nancy

  Lezen kan ik gelukkig altijd en overal, maar in de zomer zit ik graag buiten in het zonnetje te genieten van een boek.
  Welk boek maakt me eigenlijk niet uit, maar ik heb wel een voorkeur voor (young adult) fantasy omdat die meestal zo spannend zijn dat de tijd voorbijvliegt terwijl ik met mijn neus in het boek zit.
  Het is nog steeds mijn voornemen om ooit de boeken van Robin Hobb te lezen of de reeks van Robert Jordan af te lezen, dus misschien is deze zomer daar de ideale tijd voor?

 26. Ik wil heel graag de graphic novels lezen van Percy Jackson, want deze verhalen spelen zich ook in de zomer af en lijkt het net alsof ik in Kamp Halfbloed ben! 🙂 Lijkt me een heerlijk verhaal voor in het zonnetje (en nog beter, veel kleur dus weinig wit, doet niet zo pijn bij mijn ogen!). Ik volg je uiteraard op Bloglovin 🙂

 27. Bij de Ikea hebben ze goedkope klapstoeltjes, dat zit al makkelijker 😉 ik sleep ze ook vaak mee naar de galerij, daar staat juist ’s middags meer zon.

  En ja, ik wil natuurlijk ook meedoen … Ik wil van de zomer weer meer Discworld van Pratchett gaan lezen. Dit jaar komt zijn aller-allerlaatste boek uit. En waarschijnlijk ga ik ook nog wat boeken met jeugdsentiment lezen, en wat enge boeken – die dan weer kunnen omdat het in de zon toch minder eng is.

 28. Brigitte

  Val en Verlossing van Leigh Bardugo (#3 De Grisha), omdat ik deze trilogie nog steeds niet compleet heb… 🙁 en ik kan niet wachten totdat ik eindelijk kan lezen hoe dit verhaal verdergaat en eindigt! 🙂

 29. Anouk Verhoeven

  Ik zou graag papertowns in het zonnetje willen gaan lezen, aangezien de film deze zomer ook uitkomt 🙂 laten we hopen dat de zon ook schijnt op de dag dat de film in de bios komt de draaien! 😀

 30. Kim Mulder

  Ik moet echt eens een keer beginnen aan The Infernal Devices, Clockwork Angel ligt al klaar, maar de rest van de serie moet ik nog hebben. Daar zou die bol-kaart dus erg handig bij zijn 😉
  Niet per se een zomerse serie, maar ik word wel altijd ontzettend vrolijk van de boeken van Cassandra Clare, net als van de lente.

 31. Bascha

  Te heir! Kan niet wachten om die lekker in het zonnetje te lezen. En de divergent trilogie ligt nog te wachten op mijn plank.

 32. Melissa

  Een echt zomerboek zijn de boeken van de trilogie All sould van Deborah Harkness! In deze boeken kun je helemaal wegkwijnen terwijl je geniet van het zonnetje op het strand. Het is een roman waarin je wordt meegesleurd.

 33. dunja coppens

  Ik kan niet wachten tot The Heir van Kiera Cass uit is. En dan zeker als het mooi weer is om hem in het gras uit te lezen!
  Ik was zo dol op The Selection trilogie dat ik echt geen geduld meer heb om het vierde en nieuwe deel te lezen van zodra die uitkomt 😀

 34. Ilse

  Ik zou in de zon sowieso het eerste deel van Gone uitlezen, daarna zou ik verder gaan met de hele serie van Fallen! Waarin ik nu in deel 2 ben 🙂

 35. Lauren K.

  Witte bladzijdes!! Die fout maak ik echt altijd!
  Het boek wat ik het liefst wil gaan lezen deze zomer is: Silent Echo van Elisa Freilich. Het gaat over siren, dus daar zal wel strand en zee bij aan te pas komen, niet? Heb er nog niet veel over gehoord, maar wat ik ervan hoor is echt super, dus moet hem wel lezen ><Bedankt voor de leuke winactie!

 36. Ik heb net Ik geef je de zon uit van Jandy Nelson en vind hem geweldig. Eigenlijk wil ik die nogmaals lezen maar dan in het Engels. De vertaling was prachtig, maar ik ben toch benieuwd of de Engelse versie me ook zo kan beroeren. En ik kijk uit naar de nieuwe van Leigh Bardugo. Nog maar 5 maanden!

 37. gabriella kolijn

  Ik wil graag die boeken van tarehe mafi lezen. Vrees me breek me enzo. Heerlijk op me vakantie binnen kort !!

 38. Anita te Gussinklo

  Ik zou graag in het zonnetje inspiratie op willen doen voor wat ’s avonds te eten.
  In Pauline’s keuken schijnen lekkere, makkelijke en gezonde recepten te staan.

 39. Kon ik alle boeken maar in het zonnetje lezen, was ’t maar altijd zomer! Ik verlang erg naar het net uitgebrachte boek Virus van Mirjam Mous. Ik houd heel erg van haar andere boeken, ben dus ook benieuwd naar deze! Kan ik de film en theatervoorstelling van Boy 7 er dan ook meteen bij kijken in de zon? 😉

 40. Els

  Ik heb heel even snel dit profiel aangemaakt en je gevolgd 🙂 Ik doe mee aan heel wat boekenwedstrijden omdat mijn budget het niet altijd toelaat nieuwe boeken te kopen (book-addicted enzoo 😉 ) Momenteel ben ik de Vrees me-serie aan het lezen en ik vind hem al helemaal top! Wat echt op mijn verlanglijstje staat is Ik geef je de zon van Jandy Nelson! Dat lijkt me een heel tof boek en zeker voor hem met dit weertje te lezen. Zo ik heb dit profiel dus maar snel even aangemaakt om te kunnen meedoen en ik hoop dan natuurlijk van harte dat ik dit mag winnen! Groetjes Els 🙂

 41. Nathalie

  Wat een leuke winactie! Ik zou graag het boek de Longest Ride van Nicolas Sparks nog willen lezen. Ik volg je op Bloglovin

 42. Gwen

  Ik doe ook graag mee, en ik zou wel graag een leuke contemporary als Anna & the French kiss lezen in het zonnetje.

  PS ik heb ook nog een vraagje. Als schoolopdracht moeten we enkele hoofdstukken uit een boek omzetten in een script, heb je misschien enkele tips hiervoor? Ik heb namelijk geen idee hoe ik hieraan moet beginnen.

 43. Als 59e reactie waag ik dan toch ook nog maar een kans :p Lezen in de zon is mijn favoriete plek! En een zomers boek past daar dan wel bij, dus ik wil wel To all the boys I’ve loved before van Jenny Han lezen. Maar die heb ik al, dus mocht ik dan winnen, dan koop ik het vervolg dat in mei uitkomt: PS I still love you 🙂

 44. Malin

  Wat leuk!
  Heerlijk die meivakantie. Ik zou dan kiezen voor Anna & the french kiss of voor Stad van verloren zielen van Cassandra Clare!

 45. Ik heb helaas ook geen tuin maar ook een stenen balkonnetje wat niet erg lekker zit.. In plaats van 100 kussentjes sleep ik altijd de zitzak naar buiten met een lekker kussentje in mijn nek. Voetjes in aan reling laten bungelen en heerlijk lezen.
  Het boek wat ik graag in het zonnetje lees is Lekker is dat! van Anne West. Gaat o.a. over ijsjes. Yummie 🙂 ijsjes en zon gaan heeeeeel goed samen. <3

 46. Jawayriya

  Ik zou in ieder geval Love, Rosie van Cecelia Ahern halen!
  Ik heb de film al gezien maar het boek nog niet gelezen, echt heel slecht van mij! Hahahah. Maar het lijkt me echt een super leuk en mooi boek, want de film was echt geweldig. Het was lekker mooi, grappig, zielig en luchtig!

 47. Ik hou het hele jaar door van lezen. Of het nu knus in de zetel onder een fleece is of in het zonnetje (nu ja, in mijn geval de schaduw). Op het einde van die koude herfst -en wintermaanden vind ik het heerlijk om mijn boek mee naar buiten te kunnen nemen. Volgens mij kies ik niet bewust andere boeken uit zodra het weer omslaagt maar dit zijn enkele boeken die ik met heel veel plezier rustig in de tuin wil gaan lezen: De reiziger – Diana Gabaldon, De kroon van de Tearling – Erika Johansen, Zwarte veren – Anne Bishop (nog e-vent-tjes geduld hebben), …

 48. Kim

  Ik vind het heerlijk om ’s zomers in het zonnetje te lezen. Het liefst lees ik dan boeken die zich afspelen in een warm land maar wat voornamelijk belangrijk is, is dat het lekker makkelijk weg leest en toch spannend is. Vorige zomer heb ik de pretty little liars serie herlezen en dit is mij zo goed bevallen dat ik dit deze zomer misschien wel ga herhalen. Deze boeken zijn niet te dik en je wordt in het verhaal meegezogen. In het zonnetje heb ik maar een dag nodig om zo’n boek uit te lezen!

 49. nadia

  ik zou graag the 9 lives of chloe king willen lezen, staat al heel alng op mn lijstje en gezien het 3 delen zijn, ben ik er de hele zomer wel zoet mee (of misschien 3 dagen…lees soms te snel 🙁 )

 50. Lynette

  Wat een leuke actie!
  Ik zou heel toepasselijk ‘Ik geef je de zon’ willen lezen in het zonnetje. Ik kan niet wachten totdat het heerlijk weer is om weer buiten in de zon te kunnen lezen.
  En ik volg je ook via Bloglovin’

 51. Lies

  Ik zou er De lege stad van Simone van der Vlugt voor kopen, haar historische jeugdromans waren geweldig, haar werk over Jacoba van Beieren ook, ik heb dan ook hoge verwachtingen van dit werk! (ik volgde je natuurlijk al op bloglovin onder liesvan88)

 52. Baseballlover

  Wat mij heerlijk lijkt om in het zonnetje te lezen is Ga voor mij van J. Lynn, en ook Hitte van Lis Lucassen (pseudoniem van Olga Hoekstra) lijkt mij een ideaal zomerboek wat ik graag zou lezen! Volg je natuurlijk via bloglovin.

 53. Oh dat zou echt zo leuk zijn! 🙂 Ik zou heel graag Outlander willen lezen aangezien in deze week nogal verslaafd ben geraakt aan de tv serie. Bovendien heb ik al een hele tijd geen boeken meer kunnen kopen :/

 54. Anne Meike

  Ik zou graag de ijzerproef deel 2 willen lezen (moet die alleen nog uitkomen). Want deel 1 is 1 van mijn favoriete boeken .

 55. Joy Verbakel

  Ik heb van de bibliotheek laatst 11 boeken geleend en die mogen allemaal in het zonnetje gelezen worden. Degene waar ik het langst naar heb gezocht is Angels and demons in het Engels, van Dan Brown. Die heb ik ooit in de kast zien staan bij mijn nicht. Ik heb er heel lang naar zitten kijken voor ik besloot hem ook gewoon een keer te lezen.

 56. Xiu

  Nou.. ik heb Let It Snow wel gelezen toen het hartje zomer was een paar jaar geleden.. En het jaar daarna nog een keer volgens mij, haha. Maar het ultieme zomerboek voor mij is Gestrand van Tracey Garvis Graves. Ik heb dit boek ook gelezen in de zomer en het is nog steeds 1 van mijn favoriete boeken. Zoals je al kan verwachten gaat het over een eiland waar twee mensen gestrand zijn (nee echt? ;)). Het is luchtig en wat zwaarder tegelijkertijd en als je het met een lekker zomers liedje luistert op repeat zoals ik gedaan heb waan je je echt in de zomerse sferen. Als ik het liedje nu hoor, denk ik meteen aan dit boek. Ik ga hem zeker weer lezen. In de zon!

 57. Laurens

  Hey Zon en Maan!
  Allereerst wil ik even zeggen hoe fantastisch ik je blog vind! Echt, hij is zo gaaf! Ik kijk er elke dag wel even op want je recensies zijn echt mooi! Ik wil al heel lang ik geef je de zon lezen en met de nakende zomer lijkt dit me heel geschikt om er is aan te beginnen! Daarnaast moet ik ook nog enkele series afwerken zoals Gone (Licht bijvoorbeeld 😉 ) en The mortal instruments (Stad van Vlammen zou dan wel passend zijn)
  Ik hoop echt dat ik mag winnen!
  Groetjes Laurens

 58. Mijn ultieme zomerboek is Anna and the French Kiss van Stephanie Perkins! Ik las hem twee jaar geleden en elk jaar blader ik er nog eventjes doorheen om dat gevoel wat ik toen had in de zomer van 2013 terug te krijgen. Het boek is de perfecte combinatie van romantiek en reizen (Parijs!). Na het lezen van dit boek is er (voor de single ladies onder ons) wel een grote kans dat je een wanhopig stukje mens wordt omdat je verdorie jouw Étienne St. Clair nog niet hebt gevonden. Be prepared!

 59. Jolanda

  Leuke actie zeg! Ik heb net afgelopen week “Voor jou” van Jojo Moyes in de zon gelezen. Mooi verhaal om een dag in de zon te lezen! (ik volg je ook op bloglovin!)

 60. nakita

  Welk boek ik echt wil gaan lezen terwijl ik in het gras lig? Ik geef je de zon! Die staat zeker bovenaan mijn lijst en een super leuke actie zoals altijd!

 61. Annemiek

  Yay super leuke actie! Ik zou graag All the Bright Places in het zonnetje lezen 😀
  Ik volg je uiteraard op Bloglovin’ 🙂

 62. Oehhh geweldige actie! Ik zou denk ik de 12 Doctor Who boekjes (het is ook uitgegeven in 1 boek dus het telt) die elk een verhaal over een Doctor bevatten gaan lezen in de zon. Het laatste seizoen is al eeuwen afgelopen en ik moet ook nog eeuwen op het nieuwe seizoen wachten, dus deze verhalen zijn dan perfect om te tijd te overbruggen in het zonnetje. 🙂

 63. Ingrid

  Hallo Emmy!
  Ik zag deze wedstrijd en dacht meteen: oeh daar moet ik aan meedoen! Ik wil de cadeaubon dan niet gebruiken voor mezelf, maar voor mijn 4 beste vriendinnen. Vanaf begin dit schooljaar zit ik bij een groepje meiden die net zoveel van boeken houden als ik. Eindelijk kan ik nu naar hartenlust kwebbelen over alle boeken die ik gelezen heb en nog wil lezen. De zomer beloofd veel fijne buiten-leesmomenten en die hoop ik te kunnen delen met mijn vriendinnen. Ik heb mijn rekenmachientje er al even bij gepakt en bol.com onveilig gemaakt met mijn zoek-avonturen en zo tot de volgende lijst met boeken gekomen:
  Voor mijn vriendin Melanie wil ik Ik ben nummer vier van Pittacus Lore kopen. Een van de redenen hiervoor is dat Alex Pettyfer op de cover staat en zodra we het hebben over leuke jongens schreeuwen zij en Inge samen: ALEX PETTYFER! Plus: het verhaal ziet er echt uit als een bad-ass story, en dat is precies iets voor Mel!
  Voor Inge wil ik Gone-verlaten van Michael Grant kopen. De Gone serie is voor mij en Melanie onze favoriete serie en op deze manier rekruteren we meer vriendinnen in onze kleine Gone-fanclub (muwhahaha).
  Dan heb ik nog twee boeken waarvan ik nog niet zeker weet welke ik aan wie ga geven, want ze lijken me bij zowel Anne en Eline te passen. Dit zijn Legend door Marie Lu en Dodenrit door Maggie Stiefvater. Beide boeken bevatten actie en romantiek en ik weet dat zij dat allebei wel leuk vinden. Hier moet ik dus nog even over nadenken, maar ik kom er vast wel uit!
  Met deze 4 boeken samen zit ik precies op de 25 euro van de bon, kassa 🙂
  Om deze inzending af te sluiten zal ik mij nog even aan de opdracht houden, haha. Ik heb erg veel zin om Breek me en Vertrouw me van Tahereh Mafi te lezen in het zonnetje. Beide boeken heb ik al even in mijn boekenkast staan en ik heb super veel zin om ze te lezen (de verplichte boeken voor school hebben tot nu toe in de weg gestaan)! Ik ben begonnen met deze serie op flink aandringen van mijn vriendinnen, die elk boek van de serie 5 sterren hebben gegeven. Dus terwijl ik de boeken die zij mij hebben aangeraden lees, zouden zij de boeken die ik hun heb aangeraden kunnen lezen!
  Het zou dus hartstikke gezellig zijn als wij met z’n 5’en op een kleedje in de tuin onze boeken konden lezen. Ik heb in elk geval erg veel zin om door het gezang van de vogeltjes omringt te worden en de zon op mijn huid te voelen wanneer ik weer buiten kan gaan lezen!
  (oh en p.s. ik heb laatst bloglovin aangemaakt dus ik volg je nu ook daar op -ik heb een kat als profielfoto haha 😉

 64. Ik vind dit een hele moeilijke vraag. Er zijn namelijk meerdere boeken die ik deze zomer wil lezen. Om te beginnen heb ik anderhalve week Vrees me van Tahereh Mafi gelezen en ik hoop de komende tijd ook de rest van de serie te lezen. Nu lees ik Onbreekbaar van Kami Garcia en verder hoop ik de komende tijd ook een begin te maken aan Gone (Micheal Grant), Middernacht (Lara Adrian), Persefone (Michelle Gagnon), Soulmates (Joss Stirling), Soul Beach (Kate Harrison) en Academicus Vampyrus (Richelle Mead). Die series heb ik op Persefone en Soulmates na nog niet compleet. Daarnaast wil ik ook nog Glazuur van Lissete Jonkman lezen. Die heb ik speciaal op mijn NTL stapel laten liggen voor de zomer.

  Kortom ik wil ontzettend veel gaan lezen.

 65. Ah, wat fijn, zo’n winactie! Ik volg je al een hele tijd op Bloglovin’. Ik zou graag I’ll Give You The Sun lezen. De perfecte titel voor een dagje luieren, maar ook één van de boeken waar ik toch echt wel nieuwsgierig naar ben! Succes iedereen. 🙂

 66. Anna & The French Kiss! Hij staat nu al een tijdje op mijn TBR plank maar hij lijkt me zo leuk! Helemaal lekker om bij weg te zwijmelen in het warme zonnetje natuurlijk!

 67. Rosa

  Een perfect boek wat ik in het zonnetje wil lezen is helaas nog niet uit, namelijk Ps. I Still Love You van Jenny Han. Ik heb deel 1 ondertussen al twee keer gelezen en het is een van mijn favoriete contemporary romances en ik ben zooooo benieuwd naar deel 2! Hij komt uit in mei, net voor mijn verjaardag (de 29ste). Als dat geen teken is weet ik het ook niet meer!

 68. Om de een of andere reden lees ik buiten liever non-fictie dan romans. Ik word er namelijk regelmatig afgeleid door onze hond die iets verschrikkelijk schattigs doet, of manlief die wil laten zien dat er al bloemetjes in de kersenboom komen. Een non-fictie boek is gemakkelijker neer te leggen en weer op te pakken dan een roman – en daarom zou ik gaan voor het boek: The Fangirls Guide to the Galaxy
  Dat lijkt me niet alleen een heel herkenbaar boek, het is ook nog eens heel handig aangezien het super tips bevat voor het maken van nerdy vrienden, hoe je awesome fanfiction schrijft, tips om het meeste uit conventions te halen en nog veel meer. Helemaal een boek voor mij lijkt me 🙂 Het lijkt me helemaal super als er ook wat nuttige tips in staan over hoe je niet in een plasje veranderd wanneer je je idool ontmoet.

 69. Er is eigenlijk geen enkel boek dat ik níet in de zon zou willen lezen (hallo vitamine D!) maar als ik er nu een zou moeten kiezen, zou ik kiezen voor The DUFF van Kody Keplinger. Lijkt me een heerlijk humoristisch boek. En een goed oppepper voor de lachspieren maakt lezen in de zon natuurlijk nog aantrekkelijker dan dat het al is!

 70. leuk ik doe mee 🙂 ik krijg altijd zo’n happy gevoel van lezen in de zon dus het liefste zou ik alle boeken in de zon lezen. Maar het boek dat momenteel het hoogst op mijn lijstje staat is ik geef je de zon. Kan ook niet anders met zo’n titel he 🙂

 71. Kim

  Ik zou de selectie van Kiera Cass lezen, omdat die al te lang op mijn wishlist staat. Een boek dat ik anderen aan zou raden om in de zon te lezen is soms smaakt liefde zout. Geen literair meesterwerk, maar op zomerse dagen leest het heerlijk weg! Deel 2 ervan is trouwens niet zo´n aanrader.

 72. Helaas ben ik te laat voor de winactie 🙁 Maar wilde toch nog even zeggen dat ik deze tips héél handig vind! Vaak heb ik dat als ik in de zon lees, dat ik snel moe wordt of het irritant vind dat ik mijn ogen de hele tijd moet samenknijpen haha.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.