Wij lijken op elkaar

Geplaatst op 15 juni 2016 door Emmy in Persoonlijk / 20 Comments

Wij mensen lijken altijd erg gebrand te zijn om de verschillen te onderstrepen. Ik denk dat veel boekennerds wel eens het gevoel hebben gehad dat ze er niet allemaal bij hoorde. Misschien ben je wel gepest in het verleden. Misschien werd je niet gepest, maar voelde je wel een beetje een buitenbeentje, of ben je stiekem heel onzeker. Ik lees de verhalen van andere bloggers best vaak en daar valt me één ding op: wat lijken we allemaal toch op elkaar.

Of je nou een modepopje bent, helemaal gek bent op nagellak of het liefst altijd in het zwart gekleed bent; wij boekennerds hebben een passie die ons allemaal hetzelfde maakt. Boeken. Een passie die niet altijd door anderen wordt geaccepteerd.

“Mevrouw, u heeft een youtubekanaal, toch?
“Ja.”
“Wat voor een video’s maakt u dan?”
“Over boeken.”
“Oh…”

Zeker op de middelbare school wordt lezen nou niet bepaald gezien als een hippe hobby en dat is zonde. Maar wees niet bang.. want er zijn zo veel mensen die jou passie delen. Alleen wonen ze misschien op een andere plek. Het internet is een goede plek om mede boeknerds te vinden en daar een band mee op te bouwen. Koester die banden, want dit kan een levenslange vriendschap opleveren.

Ikzelf heb op de middelbare school heel vaak het idee gehad dat ik er niet helemaal bij hoorde. Oké, ik deed er mijn best ook niet voor. Ik was veel meer bezig met mijn eigen interesses dan dat ik me in het weekend volgoot met drank, of me elke dag opmaakte met make-up. Het zijn dingen die niet bij mij passen en dat vond ik prima. Maar ik leerde pas echt door die oppervlakkigheden prikken toen ik in het Best of YA promoteam kwam. We waren met een groep heel verschillende meiden, maar het klikte meteen. Wij hadden namelijk allemaal zo’n grote passie voor boeken, dat al die andere verschillen er eigenlijk niks meer toe deden.

Die passie vond ik ook terug bij andere bloggers. En nu durf ik te zeggen dat ik bij beide groepen vrienden voor het leven heb gemaakt. Mensen die me zo dierbaar zijn dat ze maar hoeven te piepen en ik stap voor ze in de trein. Mensen waar ik zaken mee doe, op vakantie ga, snode plannen smeed en sleepovers mee heb. Allemaal dingen die ik vroeger nooit voelde. En ik ben blij dat ik ze heb. Want deze mensen zijn mij enorm dierbaar en ik zal er alles aan doen om hen te helpen en bij te staan om het beste uit henzelf te halen.

Waar dit blogje in kern over gaat? Ik weet het eigenlijk niet. Misschien wil ik gewoon even extra stilstaan bij het feit dat mijn passie voor boeken zo veel veranderd heeft in mijn leven. En hoe dankbaar ik ben voor al die lieve boekennerds in mijn leven. En dat ik hoop dat er nog heel veel mensen bij zullen komen en dat ik de mensen die ik nu mijn vrienden noem nooit zal verliezen.

Jullie zijn toppers.

 

Tags:

Divider

20 responses to “Wij lijken op elkaar

 1. Ik herken dat gevoel zo enorm! Ik hoorde er ook nooit écht bij (al hoorde ik er vanaf de derde ook niet meer niet bij, zeg maar), omdat ik met hele andere dingen bezig was. Gelukkig had ik bij een oud-klasgenootje die gymnasium deed een mede-boekenlievend groepje gevonden. Maar pas toen ik via internet contact met anderen legde, kwam ik veel meer mensen tegen met dezelfde interesses als ik!

  Ennuh … jij bent ook een topper *knikt*

 2. Ik vind het zo mooi om te zien hoe boeken elkaar bij elkaar brengt. En ja, we zijn allemaal heel anders (ja, toch eventjes die verschillen, hihi), maar het allermooiste is: als je samen een passie deelt, maken al die verschillen geen zak uit.

 3. Wat een mooie blogpost! Ik herken mezelf in het niet erbij horen op de middelbare school, ik was ook met andere dingen bezig dan ieder weekend maar zoveel mogelijk uitgaan. Uiteindelijk is toch alles goed gekomen 😀

 4. Wat een mooi artikel! Zelf heb ik nog weinig bloggers in het echt ontmoet, maar wie weet gaat dat in de toekomst veranderen 😉 Vroeger was ik niet super open over mijn boekenliefde, maar tegenwoordig ontdek steeds meer dat mijn vrienden / mensen in mijn omgeving van lezen houden – en dat is een ontdekking waar ik heel blij mee ben!

 5. Heel veel <3 <3 <3 voor deze blogpost. Dit blijf ik toch echt het leukste vinden aan bloggen. Je leert mensen kennen die dezelfde passie delen en diezelfde mensen begrijpen daardoor perfect jouw boekergernissen, voorkeuren en enthousiasme bij bepaalde boeken en auteurs. Samen aftellen naar een releasedatum, elkaar ontmoeten op een feestje of blogevenement, of kaartjes sturen en reacties achterlaten wanneer je elkaar vooral online ontmoet en minder vaak in het echt.

 6. Dat heb je mooi verwoord. Ik herken het ook wel heel erg. Lezen is nu niet bepaald de meest populaire hobby als je op school zit. Bij het voorstelrondje op de eerste schooldag was gelach en gegniffel dan ook altijd de standaard reactie wanneer ik mijn hobby’s opsomde. Daarom vind ik het ook zo fantastisch dat die hobby waar ik vroeger mee uitgelachen werd me nu zoveel leuks en ja, zelfs een beetje bewondering oplevert.

 7. Jet

  Me like! Helemaal mee eens. Het is niet dat ik er niet bij hoor, maar ik laat me niet leiden door anderen en blijf mijn eigen ding doen. Mensen die daar iets op tegen hebben? Jammer dan!
  <3

 8. Marjolein (Nijntjuh88)

  Dat maakt ook dat het helemaal niet erg is om alleen naar de events te gaan, want je komt altijd leuke mensen tegen. Hele herkenbare post dus.

 9. Dat stukje over anders zijn op de middelbare school, daar herken ik me zo hard in! Mensen houden zich vaak bezig met uitgaan, make-up enzo. De klas waar ik nu zit voel ik me wel goed, maar er zijn inderdaad weinig lezers op de middelbare school. Bang om gepest te worden denk ik, maar ik toon dat ik een lezer ben, en de klas weet dat ook dat ik boeken verslind xxx

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.