Hiep hiep hoera – Zon en Maan bestaat (minstens) 10 jaar!

Geplaatst op 1 april 2021 door Emmy in Winactie / 25 Comments

Ongelofelijk maar waar: 10 jaar geleden ben ik begonnen met bloggen. Het was een wilde tijd en wat heb ik veel geleerd. Over mezelf, over boeken… over het leven. Hoe mijn blog ontstaan is en doorontwikkeld zal ik binnenkort vertellen, voor nu is het vooral een moment om even stil te staan bij het feit dat ik gewoon al 10 jaar blog. WOW!

In die tijd heb ik honderden – misschien wel duizend? – boeken gelezen en gerecenseerd. Boeken die ik kreeg, won, leende of kocht. Van ‘ik vind lezen leuk’ veranderde ik in iemand die van lezen hield. Waar ik toen nog op de kunstacademie zat, werk ik nu met boeken.

Komende maand wil ik er een feestmaand van maken. Een aantal toffe bedrijven willen meewerken en hebben mooie prijzen gedoneerd. Waar ik een paar jaar terug elke december een Boeken Adventskalender hield, maak ik er nu gewoon een Zon en Maan feest van! Helaas niet met een real life dag zoals ik misschien wel had gewild, maar vast alsnog heel erg leuk. Mocht je dit lezen en ook nog een prijs willen doneren: stuur me een berichtje!

Je kunt dus een aantal toffe acties verwachten en dus zullen er ook weer wat meer blogposts online komen. Het afgelopen jaar heb ik niet meer elke dag geblogd – wat logisch is gezien de huidige situatie. Naast toffe acties geef ik deze maand ook een workshop recenseren tijdens het online YA event van DeNieuweBibliotheek. En we zullen natuurlijk ook terugblikken op een aantal mooie momenten in de afgelopen 10 jaar. Het wordt een trip down memory lane. En we kijken natuurlijk vol goede moed naar de volgende 10 jaar.

Ik wil in ieder geval iedereen – en dat zijn er veel – bedanken voor het lezen.

Laten we dan meteen beginnen met de eerste actie van de maand.

Ik geef namelijk 2 boxen weg: een Witchcraft box en een Classic YA box uit mijn webshop Letters & Lights.

In deze box vind je onder andere een mok, twee fantastische kaarsen en meer magische items.

En in deze box vind je o.a. een booksleeve!

Ik geef van allebei een box weg, dus ik mag twee mensen blij maken. Laat in een reactie weten voor welke box je wil meedoen en vertel wat jouw mooiste Zon en Maan herinnering is. Dat mag een ontmoeting zijn, een blogpost, een recensie, een gesprek… You name it! Meedoen kan tot en met 7 april. Succes!

Tags:

Divider

25 responses to “Hiep hiep hoera – Zon en Maan bestaat (minstens) 10 jaar!

 1. Nog hartelijk gefeliciteerd met met het 10 jarig bestaan van deze blog
  De mooiste herinnering heb ik aan een zonsverduistering, een aantal jaren geleden, toen ik vroeg in de morgen op deracefiets op weg was naar de start van de 16 dorpentocht in Joure. Ik heb de hele maansverduistering vanaf de fiets kunnen volgen, heel bijzonder. De box of Witchcraft heeft mijn voorkeur.

 2. Melisa

  Gefeliciteerd my love! My favorite memory is meeting you and being able to go on so many adventures with you. From Promoteam to author parties, and Yalc to Edinburgh ❤️ Love you!

 3. Jiska

  Gefeliciteerd met je 10 jarige bestaan. Mijn mooiste herinnering is jouw blog leren kennen via mijn moeder waardoor ik leerde dat er online een hele wereld is waar het normaal is als je veel leest (dit was helaas niet zo in mijn omgeving). Het mooie eraan vind ik dat de meeste mensen (zoals jij) gewoon lekker zichzelf zijn online en hun mening uitspreken waardoor ik dit nu online en offline ook steeds meer durf. Het is niet echt een specifiek moment, maar meer een heel dankbaar en mooi gevoel van acceptatie.
  Mijn voorkeur gaat uit naar de Classic YA box.

 4. Erika

  Whoopwhoop! Gefeliciteerd! Ik ken je blog nog niet zo lang, maar ik kijk erg uit naar de workshop recenseren op 10 april♥️
  De classic YA box staat nog op mn wishlist😍

 5. priscilla

  Gefeliciteerd met het tienjarig bestaan van je blog! Voor mij is Zon en Maan een plek waar ik altijd inspiratie op kan doen qua wishlist boeken, hekserij en een plekje heb waar ik recensies kan lezen. Ik vind het altijd heel leuk om jouw persoonlijke blogs te lezen over Lily en dingen die je bezig houden. Mijn beste herinnering aan Zon en Maan ben jij zelf lieve Emmy. Je bent een geweldig persoon, mama en vriendin. Wat ben ik blij dat ik jou al die jaren geleden heb leren kennen bij de voorbereidingen van de Harry Potter nacht. Op naar de volgende 10 jaar!
  Ik doe graag mee voor Witchcraft box mijn mijn inner witch te channelen.

 6. Annemaaike

  Gefeliciteerd lieve Emmy! ❤️ Ik vind het zo ontzettend tof dat je deze mijlpaal hebt bereikt! 😃
  Ik weet nog dat we vroeger op het forum zoveel schreven. En dan de meeting op het scoutingterrein! Ik heb nog ergens de groepsfoto liggen, ingelijst en wel 🥰
  En dan lieve Sokje die bij jullie vandaan kwam. En dat we nog een keer gemeet hebben en dat ik Sokje meenam, en dat hij in de auto uit zijn mandje ontsnapte 🙈
  En de laatste keer dat ik je zag, samen met Lily op de Elf! Wat hebben jullie een fantastisch klein mensje op de wereld gezet! ❤️
  Oh, en dat ik Supernerd las, toen ik samen met Kasper in ‘ons’ huisje was om onze trouwdag te vieren, en dat ik hem in één ruk uitlas en het zo tof vond om zoveel Emmydingen te lezen!
  Ik vind het soms wel jammer dat we niet meer contact hebben, maar ik heb herinneringen die ik altijd zal koesteren 🥰
  Dankjewel dat ik je heb leren kennen! ❤️

  (En het past helemaal niet in bij de rest van het bericht 😩 maar ik wil wel graag meedoen voor de Classic YA box… 😳)

 7. Danielle

  Gefeliciteerd en op naar de volgende 10 jaar!
  Ik vond het heel fijn om eens een site te vinden waar veel recensies op stonden in de genres die ik graag lees. Er zijn door jouw recensies behoorlijk wat boeken op mijn TBR terecht gekomen, en ik heb er ook een flink aantal gelezen nadat ik er hier over las. Nu is het vaak ook zo dat als ik twijfel of een boek de moeite van het lezen/kopen waard is, ik eerst even check of ie tussen jouw recensies staat. Dat maakt de keuze dan vaak net wat makkelijker!
  Ook werd ik erg blij van de spullen in je webshop, voor Zon en Maan wist ik niet eens van het bestaan van boekige kaarsjes en ander leuk spul..haha er ging een wereld voor me open 😉
  Daarom hoop ik dat je nog lang doorgaat met deze site, want hoe weet ik anders of een boek de moeite waard is? 😅
  Oh ja, en ik doe graag mee voor de classic ya box

 8. Mirte

  M’n allermooiste Zon en Maan moment blijft het moment dat ik jou één van mijn beste vriendinnen ben gaan noemen #witchesforlife

 9. Gefeliciteerd, wat een geweldige mijlpaal! Ik doe graag mee voor de witchcraft box! De mooiste dingen aan zon en maan vind ik toch dat je naast alle geweldige recensie ook je geweldige persoonlijkheid zo door laat schemeren op je blog. En dat je zo open bent geweest over alle moeilijkheden voor je zwangerschap en je worsteling met je gewicht. Ik denk dat je daarmee echt een voorbeeld bent geweest voor veel vrouwen!

 10. Lisanne

  Gefeliciteerd Emmy! Ik lees je blog al jaren met heel veel plezier, vooral leuk ook om te zien hoe je in al die jaren bent gegroeid en Zon en Maan met jou meegroeit. Mijn favoriete herinnering was een van je win acties, ik denk als onderdeel van een adventskalender. Je had een opdracht verstopt in je post met wat er daadwerkelijk moest gebeuren, had het er later nog over dat mensen niet goed genoeg lazen… en ik weet nog steeds niet wat nou precies de bedoeling was! (It haunts me, dus goed gedaan!). Ik loot hier graag mee voor de Classic YA box, als ik de omschrijving daarvan lees is dat de perfecte combinatie van boeken die ik of mijn zusje fantastisch vinden, dus dan zou ik haar daar ook direct blij mee kunnen maken!
  Heel veel succes en plezier met de volgende 10 jaar Zon en Maan!

  • Anna

   Lieve Emmy
   Gefeliciteerd met het 10 jaar bestaan van zon en maan. Mijn mooiste zon en maan moment was denk ik het moment dat ik je blog heb ontdekt. Sinds dien volg ik je ook op insta en vind het geweldig wat je doet. Want het heeft mezelf ook geïnspireerd om een blog te starten. Ik zou graag de classic YA box winnen 😉 Die past denk ik het beste bij mij. Nog veel plezier met het verder bloggen en hopelijk komen er nog vele jaartjes bij.

 11. Danique

  Gefeliciteerd! Ik zou het zo gaaf vinden om de ya box te winnen! Mijn favoriete herrinering is geen post maar de openheid die je altijd laat zien in je stories dat vind ik zo gaaf! 🎉

 12. Destiny

  Gefeliciteerd! Wat een milestone 🥳 Ik ben vooral fan van de DIY’s, omdat ik altijd wel iets nieuws kan ontdekken en vooral nu dat ik iets meer tijd heb voor allerlei dingen, probeer ik mijn tijd graag creatief in te vullen. De leestips zijn uiteraard ook handig & wie had gedacht dat er zoveel tips&tricks zijn om goed te zorgen voor kaarsen!

  Ondanks dat ik een echte ya classic lover ben, hou ik ook echt van heksen en doe ik graag mee voor de witchy box 🧙‍♀️ We hebben allemaal wat magie in ons leven nodig 😍

 13. Wat gaat het snel hé. Ik heb het idee dat ik je al van bijna bij het prille begin aan het volgen ben. Qua mooiste Zon en Maan moment denk ik vooral aan onze ontmoetingen. Het Cinderellis-bal bij Ellis thuis, onze ontmoeting op de Boekenbeurs toen we een bloggerslunch meeting hadden met Holly Black en Cassandra Clare, jouw verjaardagsfeest van enkele jaren terug (het gaat echt wel snel vooruit), die keer dat je naar Eindhoven kwam en ik daar de hele dag met een doos koekjes rondliep zodat ik je die nadien kon overhandigen bij Van Pierre, … Oh en aan je allereerste box en ook mijn allereerste box vermits ik eerder nog nooit zoiets had besteld. Die Accio Tea beker is hier nog steeds een grote favoriet.

  • Oh, vergeet ik nog helemaal te melden welke box ik wel zou willen winnen. Ze lijken me allebei heel leuk maar ik denk dat de Classic YA me net iets meer aanspreekt.

 14. Evi Savelkouls

  Van harte gefeliciteerd met het 10-jarig bestaan!
  Ik werk in de Bibliotheek en gebruik jouw blog om op de hoogte te blijven van YA. Ook vind ik je privé verhalen heel tof om te lezen. Ook al ken je mij niet, ik heb wel een beetje het idee dat ik jou ken. Best gek eigenlijk. 🙂

 15. Sylvia

  Van harte gefeliciteerd met 10 jaar bloggen lieve Emmy!

  Zo fijn om jou te mogen kennen. Ik vind je als persoon een prachtig, sterk, bijzonder mens, lieve mama en vriendin. Je zegt waar het op staat, ik kijk regelmatig bij een boek of jij hem al gelezen hebt en ook voor aanraders qua onderwerpen en je persoonlijke blogs breng ik Zon en Maan graag een bezoekje. Fantastisch om te zien wat je tot nog toe bereikt hebt, zowel met je bedrijf, je blog als in je leven <3 Jij was de reden dat ik voor het eerst naar een leesclub ging en het is nog steeds een van mijn lichtpuntjes!

  Veel liefs en hoop nog lang van jouw verhalen on- en offline te mogen genieten <3

  O ja en voorkeur voor een box heb ik niet echt, ze zijn allebei super. De Box of Witchcraft want witchy <3 en de YA vooral omdat er een prachtige boeksleeve in zit 😉 Bij echt moeten kiezen waarschijnlijk toch de voorkeur voor Witchy <3

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.