Geef je op voor de Bookish Winter Swap

Geplaatst op 15 oktober 2017 door Emmy in Boeken Adventskalender 2017 / 17 Comments

De dagen worden korter en hoewel het dit weekend erg warm is, zijn er ook alweer dagen bij waarbij je het liefst met een dekentje en warme chocolademelk op de bank zou willen zitten. En daarom is het tijd om aan te kondigen dat ik ook dit jaar weer de Boeken Adventskalender zal organiseren. Hoe het er helemaal precies aan toe zal gaan, weet ik nog niet. Mocht je bij willen dragen of ideeën hebben, stuur me dan gerust een mailtje => emmy {@} zonenmaan.net

Mocht je vorig jaar en de jaren ervoor niet meegekregen wat de Boeken Adventskalender is: elk jaar organiseer ik een boekige feestmaand vol leuke acties, winacties en (creatieve) uitdagingen om onze liefde voor boeken te vieren. Elk jaar probeer ik wat nieuws toe te voegen en er weer een andere twist aan te geven. Ondanks dat het me super veel tijd (en geld haha) kost, kan ik het niet laten om het weer te doen.. Maar ik heb echt een beetje hulp nodig met wat jullie graag zouden willen.

En dan nu de werkelijke reden voor deze post; het lootjes trekken. Na het succes van voorgaande jaren en ook een succesvolle Summer Swap, doen we het natuurlijk weer deze december. Ik ben me er heel erg van bewust dat er nu een tal van andere blogs en facebook groepen zijn die óók lootjes gaan trekken, maar dat is prima, toch? Kies vooral de swaps uit waar je het meest goed bij voelt.

Bookish Winter Swap

Om de verwarring met anderen niet te groot te maken, doop ik deze editie binnen de Boeken Adventskalender even om tot Bookish Winter Swap (past mooi bij de summer editie). Het zal ongeveer hetzelfde gaan lopen als de summer swap: ik ga handmatig lootjes aan elkaar koppelen. Hierdoor is de kans dat het mis gaat kleiner. Belgen koppel ik aan Belgen en Nederlanders aan Nederlanders, zodat de verzendkosten te doen zijn.

De ‘regels’

 • Als je jezelf opgeeft, dan doe je ook gewoon mee.
 • De waarde van je pakket ligt tussen de 15 en de 20 euro (je kiest zelf of je verzendkosten daar bij zitten, maar als je denkt; oh ik doe 15 euro en dat is inclusief verzendkosten, dan kan je je afvragen of dat wel zo eerlijk is.. snappie?)
 • Het thema is Bookish Winter (mocht je niet weten hoe je hem versiert of inpakt).
 • Denk aan leuke extraatjes als boekenlegger, toffe kaartjes, leuke recepten, iets lekkers… Gebruik mij vooral als tussenpersoon om vragen te sturen naar je lootje (of is een FB groep handiger? Let me know!)
 • Het pakket bevat minstens 1 boek (van het verlanglijstje van de ander)
 • Schrijf bij je lijstje; 1. Je naam . 2. Je adres. 3. Je voorkeur qua taal. 4. Tweedehands ja/nee 5. Iets over jezelf (of dingen die je leuk vindt) en 6. Een aantal boeken op je verlanglijstje.
 • Laat het weten als je je pakket hebt ontvangen.

Meedoen? TOF! Ik heb er al super veel zin in! Mail voor 10 november naar emmy @ zonenmaan.net (ovv Bookish Winter Swap), zodat ik daarna zo snel mogelijk de lootjes in kan voeren. Je hebt vervolgens de hele maand december om je pakket samen te stellen en te versturen. Hij hoeft niet perse in iemands schoen of onder de boom, maar dat is natuurlijk wel erg leuk.

Hoe zou jij de BAK dit jaar het liefste zien?

Divider

Liefs, Emmy

Volg Zon en Maan: Bloglovin' / Facebook / Goodreads / Instagram / Twitter

Tags:

Divider

17 responses to “Geef je op voor de Bookish Winter Swap

 1. Femke

  Yay! Hier zat ik op te wachten! Ik ga mee doen 😀 En over die FB groep: ik hou er zelf niet van dat mijn vrienden op facebook dat kunnen zien. Dus als er een FB groep wordt gemaakt, zou ik het fijn vinden als het een besloten groep wordt.

 2. Dionne

  Voor de BAK vind ik opdrachten met foto’s altijd erg leuk sinds ik zelf actief ben op instagram. Bookish Swap lijkt me ook superleuk om te doen, alleen weet ik nooit of dat wel gaat lukken door het ziek zijn. Nog even over nadenken dus 🙂

 3. Kim

  Ik heb het de voorgaande jaren aan me voorbij laten gaan omdat ik op het gebied van pakketjes samenstellen nogal inspiratieloos ben ha ha en ik wilde zeker niemand teleurstellen met een ‘matig tot slecht pakketje’. Maar ik heb ondertussen wel wat ideetjes opgedaan door de leuke foto’s te zien van de voorbije edities ;-). Ik wil het dit jaar zeker proberen! Mijn inschrijving volgt 😀

 4. Uiteraard heb ik me meteen opgegeven voor de bookswap. Het is zo leuk om pakjes voor mensen te maken!

  Verder, voor de BAK… Ik vond schrijfwedstrijdjes altijd heel erg leuk, maar daar deden nooit zo veel mensen aan mee, haha.
  OH! En die jurken opdracht. Want toen ging ik dramatisch photoshoppen en luf that.

 5. Heejj,
  Ik vind het echt een super leuk idee, nog even kijken of ik mee ga doen. Wat me leuk lijkt voor de bak zijn foto opdrachten en schrijfwedstrijdjes!!
  Kuss Laura

 6. Ik doe graag opnieuw mee aan de Book Swap. Die Summer-editie vond ik ontzettend leuk. Dus ook al doe ik ook mee aan die van Kwante, ik wil met veel plezier nog een tweede pakket samenstellen.
  Zelf heb ik besloten om dit jaar een Kerstpost-actie te organiseren vermits ik echt van traditionele post hou en er deze periode wel meer mensen zijn die graag kaartjes versturen. Over BAK-ideetjes moet ik nog eens nadenken. Als me iets te binnen schiet stuur ik je zeker een mailtje.

  Misschien kan je je een beetje laten inspireren door Misha’s Gishwes actie. In deze tijd wat meer warmte tot stand brengen lijkt me zeker een pluspunt. Al doe je het door elke dag een goede daad te verrichten (hoe klein ook), of door iemands dag op te beuren door elke dag ergens een lieve reactie achter te laten via social media, … Kleine dingen die veel verschil kunnen maken én de kerstperiode nog mooier en warmer maken.

 7. Marjolein

  Ik kijk weer uit naar de Adventkalender. Het is elk jaar super georganiseerd en ik weet zeker dat het dit jaar niet anders is. De winacties waar we een stukje voor moeten schrijven trekken mij het meest.
  Wat zwartraafje voorstelt is ook heel leuk iets met goede daden vind ik ook erg passen bij de kerstsfeer.

 8. Heel leuk! Ik heb nu best wel wat bookish swaps. Dat worden heel veel boeken voor kerst 😀

  Wat ik graag zou zien? Creatieve uitdagingen. Leeslijstjes voor de maand december.

Geef een reactie