Expeditie Boekblogginson #9

Geplaatst op 7 oktober 2014 door Emmy in Expeditie BoekBlogginson / 13 Comments

Iedereen, maar dan ook iedereen trekt het meest smerige gezicht ever als ze alleen al moeten denken aan de eetproef. Eieren met half ontwikkelde kuikens, meelwormen, ingewanden van beesten. Bij het idee alleen al moeten de meesten kokhalzen. Zo ook Suzanne, die meteen groen wegtrekt en naar haar maag grijpt.

Er worden twee schaaltjes op een tafel gezet en de presentator vraagt de eerste twee groepsleden naar voren te komen. Joany tegen Lilian.

‘Ik hoop dat het chocolade is,’ zegt Lilian. ‘Zelfs kevers in chocolade zou ik misschien nog wegkrijgen.’

‘Ik hou niet van chocolade,’ zegt Joany zegt, terwijl ze haar bril recht zet en heen en weer schuifelt. ‘Maar als ik moet kiezen tussen kevers en chocolade, ga ik denk ik toch voor de chocolade.’

‘Ik moet jullie teleurstellen, het zijn geen kevers, noch chocolade,’ zegt de presentator, die zijn hand over de bakjes legt. ‘De regels: je mond moet leeg zijn. Tong naar buiten en tonen maar. Degene die het bakje als eerste leeg heeft, verdiend een punt voor zijn of haar team.’ Lilian en Joany knikken en gaan beiden aan de weerzijden van de tafel staan.

‘Voor jullie…Heerlijke gefrituurde springhanen!’ roept de man en hij trekt de deksels weg.

‘Wat?’ vraagt Joany flauwtjes, terwijl Lilian als een bezetene het knapperige stukje eiwit naar binnen propt. Giechelend begint ze te kauwen.

‘Dis is echt weel maff,’ zegt ze met haar mond vol. Joany stopt het ding voorzichtig in haar mond en laat haar kiezen ook malen. Zo gek smaakt het niet eens. Het is lekker knapperig. Toch is het Lilian die het eerste punt voor team Zuid binnenhaalt. 0-1. Met haar tong nog uit haar mond loopt ze terug naar haar kamp, waar Joanne een dansje doet.

Het volgende duo dat tegenover elkaar staat is ontzettend aan elkaar gewaagd. Hoewel Esmee bekend staat als een kritisch eter, weet iedereen dondersgoed dat ze voor een uitdaging als dit alles naar binnen werkt. Maar Patricia zit ook vol vuur.

Als de presentator het bakje optilt, liggen er twee dikke vette larven. Van die beesten waar je eerst de kop af moet bijten omdat ze zich anders vastbijten aan je slokdarm. Als ware Onverschrokken dames bijten ze die dingen hun kop af en beginnen ze te eten. Het is echter Esmee die als eerste haar mond opent en haar tong uitsteekt. Kamp Zuid juicht alsof ze al gewonnen hebben. Het staat 0-2. Patricia baalt flink, want ze had echt het idee dat ze dit kon winnen.

Ellis tegen Emmy bestaat uit het eten van heerlijke stierenballen. Emmy kotst nog voor een hapje genomen te hebben haar ontbijt uit en doet zo’n iewlll dansje, terwijl Ellis simpelweg haar neus dicht knijpt en ze wegwerkt. Het staat 1-2.

Joost en Joanne staan dan tegenover elkaar. Ze krijgen een onvoorstelbaar doodgewone boterham met leverworst. Joost, die met zijn medisch verleden die maar een rotopdracht vindt, wordt zwaar ingemaakt door Joanne, die triomfantelijk haar tong uitsteekt.

Sanne tegen Katja wordt weer spannend. Zij krijgen een rot ei dat weet ik niet hoe lang onder de grond heeft gelegen. Beide meiden hebben er erg veel moeite mee, maar het is Sanne die de tussenstand weer een beetje gelijk trekt: 2-3.

Daan en Vanessa moeten een levende spin opeten. Nou, Vanessa weigert het gewoon te eten. Terwijl Daan heel voorzichtig het beeste vastpakt (met twee vingers) en dan met dichtgeknepen ogen uiteindelijk naar binnen werkt. Hij trekt een ontzettend smerig gezicht, maar weet het binnen te houden en wint daarmee weer een punt voor Zuid.

Nadine wint van Lieke, maar omdat het dan 3-4 staat, moet Suzanne winnen om het gelijk te trekken. Suzanne tegen Anneke. Zij krijgen een reusachtig vissenoog, wat gezien wordt als een plaatselijke delicatesse. Suzanne wordt mogelijk nog groener dan ze al was, maar ze moet doorzetten wil kamp Noord kans maken. Anneke haalt diep adem en zodra de presentator het startsein geeft, pakt ze de slijmerige bol uit het bakje. Het is walgelijk. Het stinkt, is slijmerig en de textuur is om van over je nek te gaan. Beide meiden vechten tegen de kokhalsneigingen, maar uiteindelijk is het Anneke die het als eerste heeft weggewerkt. Suzanne spuugt haar half op gekauwde oog uit en voelt de tranen in haar ogen branden. Nu hebben ze verloren.

Kamp Zuid begint te juichen en biedt Anneke meteen een flinke veldfles met water aan om die gore smaak mee weg te spoelen.

‘Gefeliciteerd Kamp Zuid, met het winnen van deze proef. Gaan jullie nou om en om winnen? Nou, goed. Jullie mogen terug naar jullie eiland en zullen daar kunnen genieten van wat extra fruit, om het goed te maken dat we jullie dit lieten eten.’

‘HOEZEE’ roept Emmy, die nog steeds een beetje pips ziet door die stierenballen.

‘YES’ roept Joanne.

Esmee en Lilian doen samen een gek dansje.

‘Helaas zal Kamp Noord voor de tweede maal naar de eilandraad moeten om iemand weg te stemmen. Helaas is het niet anders, dat is het spel.’

Wie van Kamp Noord zal helaas uit het verhaal geschreven worden?


survey service

Ik wil nogmaals benadrukken dat alle stemmen niet persoonlijk bedoeld zijn. Ik wil jullie dan ook vragen te stemmen aan de hand van het verhaal en niet tegen een persoon.

Tags:

Divider

13 responses to “Expeditie Boekblogginson #9

  1. Hmmm, ik zat toen net lekker een boterham met vlokken te eten toen ik dit aan het lezen was xD Nu ben ik toch wel benieuwd wat Nadine en ik eigenlijk moesten eten x;

  2. Jakkie, geen goed plan om deze aflevering tijdens het eten te lezen. Misschien toch wel een ietsepietsie blij dat ik er uit lig zodat ik geen wormen moest eten. Al zijn gefrituurde sprinkhanen volgens mijn broertje best wel lekker.

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.