Expeditie Boekblogginson #5

Geplaatst op 28 september 2014 door Emmy in Expeditie BoekBlogginson / 7 Comments

De zon springt uit de zee en doet het zonlicht op ieders oogleden branden. Langzaam doen de spelers van zowel Kamp Zuid als Kamp Noord hun ogen open. Loom komen ze overeind, rekken ze zich uit en wrijven ze het slaapzand uit hun ogen.

‘Aaahhh goedemorgen allemaal. Wat voor een ontbijt zullen we maken?’ vraag Joanne, die overeind gaat zitten.

‘Ik wil nog geen ontbijt,’ kreunt Madelon.

‘Je moet ontbijten, dat is de belangrijkste maaltijd van de dag,’ zegt Katja.

‘Hee meiden, waar is Emmy?’ vraagt Esmee, die naar de lege plek tussen Daan en haarzelf wijst. ‘Heeft iemand haar er al uit horen gaan?’

‘Nee, maar misschien is ze gewoon plassen,’ wuift Joanne het weg.

‘KIJK!’ roept Lieke plots, terwijl iedereen zich een soort van aankleed. Van Emmy is overigens nog geen spoor gevonden. ‘EEN ENVELOP!’ hinkelend, met haar broek nog maar half aan verplaatst ze zichzelf naar het karton, dat aan een touwtje bungelt wat vast is gemaakt aan een overhellende palmboom.

‘IK WIL HEM VOORLEZEN’ gilt Joanne er achter aan, die als een kanonskogel komt aanrennen en de envelop voor Lieke wegritst.

‘Nouhou.. Mag ik de ARC dan lezen vandaag?’ vraagt Lieke wat beteuterd.

‘Ja hoor, best.’

‘Lees voor!’ roept de rest in koor terwijl ze om Joanne heen komen staan.

Op hetzelfde moment vindt Patricia ook een envelop, terwijl ze eerst een half uur hebben zoeken naar Joany.

Beste Kamp Noord/Kamp Zuid,

Zoals jullie gemerkt hebben is een van jullie kampgenoten verdwenen. Jullie worden straks opgehaald en naar een eiland gebracht waar jullie kampgenoot gevangen zit. Tijdens de zoektocht zullen jullie hindernissen en puzzels tegenkomen die hint zullen verschaffen waar jullie teamgenoot is. Wie hun kampgenoot als eerst heeft gevonden, wint de proef. De verliezers zullen we terugzien op de eilandraad. En voordat de boot op jullie ligt te wachten: de eerste hint ligt verstopt op jullie strand. Gebruik je tijd wijs!

‘OMG ze hebben Emmy ontvoerd!’ gilt Joanne uit, terwijl ze verwoed met de brief wappert.

‘We moeten die hint gaan zoeken!’ roept Daan met een hoog stemmetje uit. ‘Maar waar moeten we beginnen!?’

‘Wat nou als we van links naar rechts gaan zoeken?’ stelt Esmee voor, maar de helft van de groep is al druk aan het rondkijken of ze iets vinden. Gelukkig staan Lilian en Anneke er nog, zodat ze toch met z’n drieën op een goede manier kunnen gaan zoeken.

Bij kamp Noord gaan ze een stuk overzichtelijker aan de slag. In twee tweetallen en een drietal zoeken ze een stuk van het strand af. Na slecht 10 minuten weet Joos een kokertje te vinden van bamboe. Hij roept de anderen er bij en opent het buisje, waar een stukje papier op staat met een aantal cijfers.

‘Dat zijn coördinaten!’ roept Patricia uit. ‘Shit, hadden we maar een GPS bij ons!’ Ze blijven even puzzelen en slecht 5 minuten later verschijnt de boot.

‘Kijk, dat is snel,’ zegt Ellis, die haar spullen pakt en richting het water loopt. Voor ze het weten laten ze hun eiland al weer achter zich. Op zoek naar Joany.

‘Wacht nog even!’ roept Daan naar de kapitein, we hebben hem echt bijna gevonden! Kamp Zuid heeft moeite met het vinden van de hint en probeert de kapitein van het bootje over te halen nog even te wachten. De beste man staat met zijn armen in zijn zij naar de jongelui op het strand te kijken. Boos.

‘Jullie moeten echt gaan,’ verteld een cameraman.

‘Maar we hebben de hint nog niet,’ zegt Lilian.

‘Ja, dat is dan jammer voor jullie.’

Mopperend klimt ook team Zuid in de boot. Zonder de oh zo belangrijke eerste hint. Zullen ze Emmy zo wel vinden?

Als beide teams op het desbetreffende eiland staan, moeten ze allemaal wel even een keertje slikken. Een enorme jungle doemt voor hen op. Dichtbegroeid en vol met dierengeluiden.

‘Alleen team Noord heeft de hint weten te vinden, wat jammer is voor kamp Zuid. Ik kan jullie wel vertellen dat een van de hindernissen iets zal opleveren wat de hint duidelijk zal maken.’ Patricia, die de hint begrijpt, begint te stralen.

‘We moeten die hint stelen,’ fluistert Joanne naar haar team. Daan begint zenuwachtig te grinniken.

‘Om jullie veiligheid te garanderen krijgen jullie een walkytalky mee, een machete, een dagrantsoen aan voedsel, een stuk touw en voldoende water. Bij elke hindernis kunnen jullie een hint verdienen of een gereedschap wat je bij de volgende hindernis kan gebruiken om het gemakkelijker te maken.’ De presentator stapt aan de kant, waar achter hem blijkbaar een kleine draagbare tv stond die van het ene beeld naar het andere beeld springt. Op het ene beeld: Joany, die in een kooi zit, het andere Emmy, die vastgebonden zit aan een paal.

‘Vind je teamgenoot terug, of ga naar de eliminatie! Jullie mogen NU vertrekken!’

Beide teams sprinten naar het bos. Klaar om hun team weer compleet te maken.

Welk team haalt als eerste hun kameraad op? Voorbereid en samenwerkend team Noord of chaotisch team Zuid?

 

Tags:

Divider

7 responses to “Expeditie Boekblogginson #5

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.