Expeditie BoekBlogginson #3

Geplaatst op 23 september 2014 door Emmy in Expeditie BoekBlogginson / 7 Comments

Als een malloot rennen de eerste twee dames in de richting van de evenwichtsbaan: Katja tegen Sanne. Als Sanne wankelt, klinkt er een ge’oeh van het complete team Noord. Katja raakt met haar Dr Martins even verstrikt in het klimnet, maar weet – net als Sanne – vrij snel een letter te bereiken.

Esmee laat zich in elk opzicht zien als een perfecte klimmer en haalt het ene na het andere lettertje naar beneden (van grote hoogte). Joany glijdt uit van de evenwichtsbaan en hangt even als een luiaard aan de dikke bamboostengels alvorens ze zich in de modder laat glijden. Als ze eindelijk terug is met een e, is ze blij dat onverschrokken Patricia de snelheid heeft om het spel weer een beetje gelijk te trekken.

De deelnemers die even niet hoeven te rennen, mogen al beginnen met puzzelen. Het team dat als eerste een 50-punten woord heeft, wint immers.

‘We moeten een Q!’ roep Joanne luid naar Anneke die haar zinnen juist heeft gezet op een vrij hoge Z.

‘Nee, pak die Z maar,’ roept Daan. ‘Daar kunnen we veel meer mee!’

‘Maar de Q is tien punten waard!’ roept ze verontwaardigd terug.

‘Hoe veel woorden met een Q ken jij?!’

‘Eh… Quiz?’ In de tussentijd neemt Anneke de Z mee en zet deze puffend op de tafel. Aan de andere kant brengt Patricia een waardevolle Y binnen. Joany en Vanessa zijn al druk aan het puzzelen.

De presentator kijkt verwonderd toe naar het vrouwelijk schoon (+ twee heren) die met zwaaiende armen en benen over de evenwichtsbalk proberen te komen. In tegenstelling tot andere deelnemers zijn deze wel erg…eh.. ongetraind. Maar aan enthousiasme geen gebrek.

‘Hebben we al een woord?’ roept Patricia vanuit het net naar haar teamgenoten. Ellis staat al klaar om Patricia over te nemen, maar de rest staat over de blokken gebogen.

‘Bijna!’ roept Joany uit. ‘Neem een b mee! Dan kan Ellis een V meenemen en dan hebben we het!’

‘BETER!’ roept Patricia terug, die met gemak de juiste letter vind en vol gratie naar beneden springt.

‘WE MOETEN OPSCHIETEN’ brult Joanne, die bloedfanatiek op en neer springt en aanwijzingen probeert te geven aan haar teamgenoten. ‘ZIJ HEBBEN AL BIJNA EEN WOORD!’

‘Ik doe mijn best!’ gilt Emmy hysterisch terug terwijl ze over de evenwichtsbalk terug schuift met een d in haar handen. Hijgend komt ze aan bij de groep, waar ze Daan zijn hand aantikt, die met zijn lange benen over de evenwichtsbalk vliegt. ‘We..moeten.. ook… puzzelen…’

‘WIJ HEBBEN EEN WOORD!’ gillen Joost en Sanne in koor. Het spel wordt even stilgelegd als de presentator naar kamp Noord z’n woord komt kijken. Daan blijft beteuterd in het net hangen met een w in zijn hand.

‘Vrouwenvolleybalteam’ roept de presentator, die naar de jury kijkt. Gespannen wacht iedereen af.

‘Helaas.. Dat is maar 45 punten. Dus maak een ander woord of plak er nog wat aan vast.. Het spel gaat DOOR!’

‘AAAAAAh.’ Suzanne rent meteen naar het net om een nieuwe letter te gaan zoeken, terwijl Daan opgelucht verder naar beneden klimt met z’n d.

Niet veel later schreeuwen ook Lilian en Esmee in koor dat ze een woord hebben. De presentator rolt met z’n ogen, benieuwd naar de creativiteit van deze keer.

‘Wat is jullie woord?’

‘ZESENTWINTIGDUIZENDTWEENTWINTIG’ roept heel kamp Zuid in koor. De presentator fronst zijn wenkbrauwen en kijkt wederom naar de jury, die als een gek aan het rekenen zijn.

‘Dat is juist! 56 punten. En daar mee wint team ZUID!’ Een gejuich stijgt op. Verslagen gooien een aantal deelnemers van Noord blokjes op de grond. Want zij zullen nu naar de eliminatie moeten.

Tevreden en met een ARC die ze met z’n allen moeten delen, vertrekt team Zuid terug naar hun eiland, terwijl team Noord met hun spullen worden meegenomen naar een plateau in het bos, waar een grote boomhut is gebouwd. Ze moeten plaatsnemen op een tweetal bankjes van drijfhout terwijl de presentator tevoorschijn komt met de gevreesde urnen.

‘Dames, heer,’ begint hij. ‘Helaas hebben jullie de proef verloren, wat betekent dat een van jullie helaas naar huis moet. Dan vinden we natuurlijk heel erg jammer, maar het kan niet anders.’ Hij klinkt totaal niet of hij het meent. Misschien moet een ander het volgende seizoen maar presenteren.

‘Hoe voelt dat, dat jullie hier nu zitten? Nadine?’

‘Ja ontzettend jammer natuurlijk! Ik had het gevoel dat we elkaar pas net echt goed leerde kennen.’

‘Hadden jullie allemaal al een band opgebouwd in die 24 uur dat jullie op het eiland waren?’

‘Ja, enorm!’ verteld Vanessa. ‘Het voelde allemaal heel gemoedelijk. We werkten als een goede machine samen. Daarom is het jammer dat kamp Zuid heeft gewonnen, terwijl zij volgens mij een slechte nacht hebben gehad.’

‘Dat kan ik me voorstellen ja. Nou, jullie mogen nu allemaal een voor een naar voren komen om je stem uit te brengen wie de expeditie helaas moet verlaten.’

Stem op de poll: wie moet Expeditie Boekblogginson helaas verlaten?

 

Wie van Kamp Noord moet de expeditie helaas verlaten?

 
pollcode.com free polls

 

Ik wil graag aangeven dat dit verhaal mijn idee is geweest en er helaas mensen uitgestemd moeten worden, zoals in het echte spel. Vat het alsjeblieft niet persoonlijk op!

Tags:

Divider

7 responses to “Expeditie BoekBlogginson #3

  1. Whaha, heerlijk weer. Go kamp Zuid!!
    En ik vind het echt moeilijk om een van m’n medeboekloversbloggersmensen eruit te moeten stemmen. Ik heb nu echt medelijden met Kamp Noord.

  2. Toch maar goed dat ik die Z gehaald heb dan… 😉

    En ooooh wat is het stemmen lastig. Ik zei het al op Twitter, maar, is er niemand die vrijwillig wil opstappen? (A) PLEEEASE.

  3. ‘Hij klinkt totaal niet of hij het meent. Misschien moet een ander het volgende seizoen maar presenteren.’ hahaha 😀 Oh maar wat gemeen dat WIJ moeten wegstemmen, net als in het echt! *stressaanval*

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.