Expeditie BoekBlogginson #2

Geplaatst op 21 september 2014 door Emmy in Expeditie BoekBlogginson / 23 Comments

Het beeld zoomt in op team Zuid, die al druk aan het speculeren zijn wie er bij hun op het eiland zal zijn. De boottocht zal een uur duren, dus om de tijd te doden beginnen sommigen in hun rugzak te rommelen op zoek naar hun kostbare schat van thuis. Opeens wordt de rust verstoord.

‘K*T KL*TE F*CK F*CK’ roept Joanne opeens terwijl ze haar Hush, Hush uit haar tas vist. ‘Patch is VERZOPEN’ ze trekt een pruillip en begint op de bladzijden te blazen in de hoop het boek te drogen. Zoutkristallen beginnen al een korst te vormen op de randen. Joanne ziet er uit alsof ze de cameraman wil gaan wurgen, die snel een stapje opzij stapt.

‘Er zijn heus wel leukere jongens dan Patch, hoor,’ zegt Lilian, die de watermeloen nog steeds angstvallig in haar armen houdt en hem onbewust aait alsof het een huisdier is.

‘NIEMAND IS ZO LEUK ALS PATCH’ boos veegt Joanne haar tranen weg en propt het boek weer terug in haar tas. Katja probeert haar te troosten door haar te beloven dat we het boek proberen te drogen bij het vuur straks.

Lilian rolt met haar ogen. ‘OK, doei.’ Ze draait zich naar Esmee toe, die haar boek heel praktisch in 10 plastic zakken heeft verpakt en dus een vrijwel droog boek heeft. Ook Emmy heeft haar boek redelijk droog gehouden, omdat ze tijdens de zwemtocht haar tas beschermde met haar enorme bos met haar.

‘Wat heb jij nou mee?’ vraagt Daan die zijn favoriete boek aait. Emmy klopt op haar tevens geplastificeerde ‘eetbare planten encyclopedie’.

‘Ik wilde natuurlijk wel een leesboek meenemen, maar ik verhonger liever niet. Jammer dat Ellis niet bij ons zit, die heeft een visboek mee.’

‘Niet, Ellis heeft Divergent mee,’ zegt Lieke, die in plaats van een boek haar Nintendo DS mee heeft en pokémon aan het spelen is. ‘Ik zag het zelf.’

‘Ellis heeft divergent en het visboek aan elkaar getapet…Handig joh, die papieren omslagen.’ Verklaard Emmy. ‘Wisten jullie trouwens dat er een spelen afgewezen is omdat hij of zij een ereader probeerde mee te smokkelen. Blijkbaar vind de organisatie dat een ereader niet telt als één ding.’

Zo discussiëren de dames en heer door totdat de boot opeens tot stilstand komt. Hun eiland komt in zicht: een stukje strand met een paar palmbomen op de voorgrond.. Daarachter een reusachtig woud die eindigen in kale rotsen. Het water is helder blauw. In de schaduwen van de palmbomen staan twee silhouetten te wachten….

Ook kamp Noord komt dichter en dichter bij hun eiland. Op deze boot is het wat stiller, want de Nederlanders voelen zich een beetje vreemd nu er twee Vlaamse boekfanaten bijzijn. Joany heeft zich in een hoekje opgerold en is verdiept in haar boek – heel toepasselijk Robinson Crusoe – en beweegt alleen af en toe om door te bladeren en haar bril weer goed op haar neus te duwen.

Sanne, Joost en Patricia zijn aan het bedenken welke boekbloggers ze nog kennen die wellicht al op het eiland zouden kunnen zijn. Misschien nog wat jongens? Of zijn het onbekendere gezichten?

‘Ik kan echt niet wachten!’ stuitert Sanne. ‘Ik hoop echt dat het leuke mensen zijn!’

‘Zijn wij niet leuk dan?’ vraagt Joost.

‘NATUURLIJK WEL! Dat bedoelde ik niet! Ik hoop alleen dat die twee anderen net zo leuk zijn als wij! Want we moeten echt winnen jongens!’

‘Ik ben vooral benieuwd… Misschien is het Ma- Oh kijk, we zijn er!’ enthousiast springt ze op, waardoor de smalle boot gevaarlijk begint te wiebelen. Iedereen grijpt angstig hun waardevolle tassen vast.

‘Pas op!’ jammer Vanessa. ‘Mijn limited edition van the Host zit hier in!’

‘Heeft iedereen een leesboek mee?’ vraagt Liesbet verbaasd, die juist een survival kookboek heeft gekozen.

‘Nee, ik heb een visboek!’ zegt Ellis, terwijl ze voorzichtig haar been over de boeg gooit om het eiland te betreden. ‘Ik hoop wel dat we vishaken hebben!’ Ze laat zich zakken in het knie-diepe water en loopt zelfverzekerd richting het prachtige strand. ‘I can do this shit,’ denkt ze.

Ook het eiland van Noord ziet er uit als een paradijs. Met wuivende palmen vol met kokosnoten en op het strand een aantal brokken steen waar je gemakkelijk van kan vissen. Het woud is hier wat lager begroeid, maar biedt wel voldoende beschutting. Ook hier zitten twee mensen klaar om hen op te wachten, want zodra ze zien dat ze gasten hebben, staan ze op van hun plekje bij het kampvuur. Dat vrolijk brandt alsof het nooit anders gedaan heeft.

Madelon en Anneke stappen uit de schaduw bij Kamp Zuid en Kamp Noord krijgt versterking van Nadine en Suzanne. Beide teams worden hartelijk begroet door hun medespelers, die gisteren al gearriveerd zijn. Maar aan de andere kant dringt de harde realiteit tot hen door: dat potje meel en rijs is in het echt een stuk kleiner dan op de televisie en 8 mensen voeden is eh… lastig.

Nadine en Suzanne zijn al begonnen met een hut, waardoor team noord het redelijk gemakkelijk heeft met installeren. Ze eten wat en laten alle indrukken op zich inwerken door rond het kampvuur voor te lezen uit Vanessa’s kostbare boek voordat het tijd is om te gaan slapen. Team Zuid heeft minder geluk.. Boven hen is een storm losgebarsten en al tijdens de eerste nacht zitten ze verkleumd onder hun regenjassen zonder enige vorm van beschutting. Leuk zeg, kamperen.

Je kan je dus wel voorstellen dat Team Zuid het humeur van Bella bij het gemis aan Edward hadden die morgen.. En tot overmaat van ramp wordt er bij beide teams ook nog eens een envelop bezorgd. Patricia leest hem voor bij Noord, Katja bij Zuid. Nog voordat Katja uitgesproken is, gilt Joanne al hysterisch en Joany wordt bij elk woord van Patricia bleker. Het is tijd voor een proef. En de verliezers zullen naar de eliminatie moeten.

‘Dit wordt nog moeilijker dan de Hunger Games,’ vind Joost. De rest van team Noord kan het alleen maar met hem eens zijn. Team Zuid was te druk bezig met het kalmeren van Joanne om daadwerkelijk te beseffen hoe moeilijk ze het zouden krijgen.

Een paar uur later stonden beide teams tegenover elkaar op het strand. Nonchalant hadden ze hun bandana’s (geel of rood) om hun hoofd of arm gebonden. Afwachtend keken ze naar de presentator, alvorens hij zou gaan uitleggen wat de opdracht zou zijn.

‘Voor jullie zien jullie een evenwichtsbalk staan met daarachter een touwwand met daarin blokken met letters. Het is de bedoeling dat jullie om en om over de evenwichtsbalk lopen om in het wand te klimmen en een blok te pakken. Elke letter is, net als in scrabble, punten waard. De dure letters hangen hoger in het rek. Wie als eerste een woord weet te maken van 50 punten, heeft gewonnen… Begrepen?’

Er wordt geknikt en ‘ja’ gemompeld.

‘Dan mogen jullie nu naar de start gaan… klaar? AF!’

Welk team moet volgens jou winnen? Stem op de poll!

 

Welk team moet winnen?
Kamp Noord
Kamp Zuid

Poll Maker

Tags:

Divider

23 responses to “Expeditie BoekBlogginson #2

  1. Hahah o hemel, ik dacht dat ik er mooi mee weg was gekomen. Maar nu ga ik er ook voor ook! (Beetje jammer dat ik net in het begin van de expeditie ziek ben, dan zwak je zo snel af he…) Haha.

  2. Voor de TV-serie had ik het geduld niet, maar hier kijk ik alvast uit naar de volgende aflevering … Een evenwichts-oefening wordt ongetwijfeld een hele uitdaging voor iemand die in staat is om over haar eigen voeten te struikelen. 🙂

  3. Hehehe, leuke episode weer Emmy! Maar shit, evenwichtsbalk, als dat maar goed komt… Misschien als een een stapeltjes ARC klaarligt aan de finish dat het me wel lukt? Benieuwd wat voor avonturen er ons nog te wachten staan alleszins 😀

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.