Expeditie Boekblogginson #18

Geplaatst op 25 november 2014 door Emmy in Expeditie BoekBlogginson / 14 Comments

Een voor een komen de stembriefjes naar boven en één naam komt helaas vaker voor dan de andere. De nieuweling van Kamp Noord, Anneke, moet het strijdtoneel helaas verlaten. Behoorlijk zuur, zo vlak voor de beloofde samensmelting!

Zonder al te veel hard feelings neemt Anneke afscheid van haar kampgenoten, stiekem wel blij dat ze terug kan keren naar haar man. Ze pakt haar spullen en loopt over de hangbrug naar de crew die haar op zal vangen. Kamp Noord moet nog even blijven zitten van de presentator, die de urn veilig wegzet (vorig seizoen stootte iemand hem om).

‘Kamp Noord,’ begint hij. ‘Wat zijn jullie al ver gekomen. De samensmelting ligt in jullie bereik. Maar vergeet niet dat er nog van alles kan gebeuren! Morgen worden jullie verwacht bij de eerste individuele proef, dus zorg dat jullie vannacht goed uitrusten.’

In stilte staan de vijf overgeblazen spelers op. Het voelt als een bizar klein groepje in vergelijking tot 3 weken geleden, toen ze voor het eerst voet zette op het eiland. Een voor een dagdromen ze van het feestmaal dat de samensmelting hun beloofd, maar weten ze dondersgoed dat er altijd nog een hindernis te nemen is voordat het daadwerkelijk zo ver is.

‘Laten we snel wat eten en dan gaan slapen,’ stelt Vanessa voor, die nu duidelijk merkt hoe moe en uitgehongerd ze eigenlijk is. Ze vraagt zich af of ze de energie wel heeft om door te zetten.

Joost, Sanne en Ellis zijn vooral strijdlustig, al merkt Ellis dat het slechte slapen haar ook wel aardig begint op te breken.

Joany mist vooral het thuisfront: haar man, haar huisdieren en natuurlijk haar boeken. Het is nu al zo lang geleden dat ze een goed boek heeft gelezen? Alleen het feit al dat ze een soort van aan het afkicken is van haar verslaving doet haar het koude zweet doen uitbreken.

Kamp Zuid viert vooral de overwinning. Ze weten dat ze morgen van hun eiland zullen vertrekken en besluiten al hun eten op te maken. Joanne probeerde hen nog te overtuigen door eten mee te nemen naar het nieuwe eiland ‘je weet maar nooit hoe weinig we daar hebben!’, maar vooral Lilian was erg overtuigend met argumenten waarom ze juist wel alles op zouden moeten eten. ‘Extra energie kweken voor die proef van morgen!’

‘Ik vind het echt zo tof dat we in de samensmelting zitten!’ roept Katja, die voor het eerst sinds dagen weer rode blosjes op haar wangen heeft.

‘Zeg dat nou niet te hard!’ waarschuwt Emmy, die allemaal adders onder het gras ziet liggen. ‘Meestal moet er nog iemand vlak voor de samensmelting naar huis, degene die als laatste eindigt bij de proef.’

‘Of die krijgt een zwarte stem,’ zegt Esmee. ‘Zouden ze daar mee gaan werken?’

‘Wat is een zwarte stem?’ vraagt Joanne.

‘Degene die als laatste eindigt bij een proef krijgt automatisch een stem tegen zich bij de eilandraad,’ legt Lieke uit.

‘OH WAT VALS!’ roept Joanne. ‘Nou, ik ga echt keihard mijn best doen om niet naar huis te moeten hoor!’

‘Wij allemaal, denk ik’ zegt Lilian, die houten bordjes met wat rijst en slakken ronddeelt. Als toetje hebben ze gebakken banaan.

Beide teams gaan op tijd slapen, want ze zullen vroeg in de ochtend weer worden meegenomen door de bootjes. Een beetje zenuwachtig pakken ze ’s morgens hun spullen in en nemen ze alles mee wat van pas kan komen op het nieuwe eiland: gevlochten touw, gemaakt gereedschap, kettingen enzovoort. Eenmaal op zee komen de boten al snel samen, waar ze in de richting van een nieuw onbewoond eiland varen. De presentator staat al te wachten, met achter hem een prachtig gedekte tafel vol eten en drinken. Een barretje met cocktails en een echte barbecue vol met mals vlees. Het water loopt hen allen in de mond, zelf vegetariër Katja.

‘Welkom, welkom!’ roept de presentator als alle deelnemers op een rijtje staan. ‘Vanaf nu zijn de kampen opgeheven en zijn jullie allemaal tot aan de samensmelting geraakt.’ Meteen begint iedereen te juichen. ‘Maar wacht!’

Meteen gaat het gejuich over in een mompelend ge’he?

‘Voordat jullie kunnen aanvallen op dit feestmaal achter me, zullen jullie allen moeten deelnemen aan een proef. De winnaar krijgt een speciale prijs en de verliezer? Tja.. Misschien zijn het er wel meer dan een.’ Meteen kijkt iedereen elkaar even aan. ‘Die moeten het eiland verlaten!’

‘Oh nee,’ kreunt Joanne. ‘Ik wist het wel!’

‘Ik wilde zo graag naar de samensmelting,’ jammert Katja een beetje teleurgesteld.

‘De proef die jullie moeten doen bestaat uit een aantal onderdelen waar jullie Robinson skills worden getest. Jullie beginnen met het maken van een vuur in de wok met je naam. Je moet een touwtje doorbranden waaraan de sleutel zit. Die sleutel neem je mee naar het stuk strand daar 250 meter verderop. Daar ligt door iedereen een schatkist begraven met een aantal puzzelstukken. Neem de puzzelstukken mee en volg het pad het bos in, daar zal je op een open plek 11 tafels zien staan. Zoek de tafel van je naam en zet daar je puzzel in elkaar. Als je puzzel in elkaar zit dan krijg je een nieuwe sleutel die past op de kisten hier. In de kist met je naam er op zit iets wat in het vuur moet belanden. De eerste die zijn ding in het vuur weet te krijgen, wint. En van de laatste drie zullen we helaas afscheid moeten nemen.’

‘DRIE?!’ gilt Joanne. ‘GAAN ER DRIE MENSEN NAAR HUIS VANDAAG!?’

‘Ja, drie.’

‘Godenliefheid,’ mompelt Emmy, die haar kansen opeens drastisch ziet afnemen. Het enige pluspunt dat ze kan bedenken is dat er een aantal mensen met een loeigoede conditie al naar huis zijn gestemd.

Ontzet door het schokkende nieuws gaan de deelnemers aan de startlijn staan.

‘Zijn jullie er klaar voor?’ vraagt de presentator. ‘START!’

Wie verdiend het om door te mogen naar de samensmelting?

survey tools

Tags:

Divider

14 responses to “Expeditie Boekblogginson #18

  1. Ik heb zo’n voorgevoeletje dat ik naar huis ga 😀 Maar op mezelf stemmen vind ik dan weer te kneuzig dus ik aanvaard mijn lot met opgeheven hoofd (vol zonnebrand en zonneuitslag), pak mijn koffers (aaargh, overal zand!) en neem alvast een dikke pil valium om de vlucht terug naar België te overleven (vliegangst hé) 😀 Goeie zet wel om 3 mensen te elimineren, dat vlot idd goed voor het verhaal ^^ Ik blijf alvast lezen, of ik er nog in zal zitten of niet!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.