Expeditie Boekblogginson #17

Geplaatst op 23 november 2014 door Emmy in Expeditie BoekBlogginson / 9 Comments

Voorzichtig klimmen de deelnemers op de evenwichtsbalk die een meter boven het water uit torent. Het kraak flink als alle deelnemers er op staan. Iedereen wiebelt al een beetje en zelfs Anneke – die thuis heeft geoefend op de schutting – vindt het ontzettend spannend. De presentator is op een breed platform gezet waar de afvallers ook naar toe moeten komen zodra ze geraakt zijn of het water raken.

‘Jullie kennen de regels!’ roept de presentator. ‘Jullie mogen de eerste bal pakken!’

‘Geef hem aan mij!’ roept Joost met een stem die drie octaven hoger is dan normaal. Hij zit echt al helemaal in het spel en ziet het meteen voor zich hoe hij heel kamp Zuid verslaat. ‘GEEF ME DE BAL’. Joany geeft hem voorzichtig de bal aan. Hij grijpt hem uit haar handen en kijkt naar team zuid, die hem strijdlustig aankijkt terwijl ook zij de bal doorgeven. Hij gaat richting Emmy, die jarenlang op korfbal heeft gezeten. Joost richt en gooit op Lilian, die wegduikt en bijna omvalt. Op dat moment gooit Emmy richting Vanessa, die opzij springt, tegen Joany aankomt en daarmee een waar slagveld veroorzaakt. Alsof het in slowmotion gaat begint Joany met haar armen te zwaaien om haar evenwicht te hervatten. Ze grijpt daarbij Vanessa’s shirt en beiden belanden ze in het zoute water.

‘YES’ gilt Joanne. ‘AL TWEE ER AF!’

‘Sst,’ roept Katja. ‘We moeten ons concentreren. Hoe minder mensen er op staan, hoe moeilijker het is.’

De vijf minuten duren ondragelijk lang en Joany en Vanessa klimmen op het platform en gaan op de rand zitten, zodat hun benen in het verkoelende water bungelen. De presentator neemt een slok van zijn cocktail, die de deelnemers uiteraard niet krijgen. Moeten ze maar niet meedoen aan deze ongein.

‘Jullie mogen weer een bal pakken!’

‘Mag ik nu?’ vraagt Joanne. Iedereen knikt en geeft de bal door aan Joanne, die meteen richting Ellis gooit. Kamp Noord lijkt afgeleid, omdat ze de bal nog aan het doorgeven waren, maar Ellis vangt de bal en mag hem zelf ook nog eens gooien. Ze gooit richting Joanne, die verrast raakt en niet snel genoeg wegduikt. Ze wordt geraakt op haar arm en moet de evenwichtsbalk verlaten. Als ze springt, gooit Joost naar Lieke, die net bezig is met het bewaren van haar evenwicht voor Joanne’s sprong. Kansloos. Ook zij raakt het water met een plons. Het is nu Ellis, Joost, Sanne en Anneke tegenover Lilian, Esmee, Katja en Emmy.

Sanne verliest uiteindelijk haar evenwicht omdat ze moet niezen en Anneke wordt afgegooid door Emmy. Joost gooit zowel Lilian en Katja er nog af. Dansend over de balken ontspringen de overgebleven spelers de balk.

Maar het is warm en ze krijgen dorst. Kamp Noord is nog met twee spelers en Emmy merkt dat ze een beetje duizelig begint te worden. Alvorens ze wankelend van de balk valt, weet ze gelukkig Ellis nog af te gooien. Alleen Joost en Esmee staan nog overeind.

‘Jullie mogen weer een bal pakken!’ roept de presentator, die zich kostelijk vermaakt om het leed van de deelnemers. Hij zou zijn goud nu op Joost zetten, die zich enorm aan het bewijzen is.

Joost gooit en mist Esmee op een haar na, maar als Esmee teruggooit, glijdt hij uit over een stukje zeewier en voor hij het weet gaat hij kopje onder.

‘TEAM ZUID WINT!’ roept de presentator om boven het gejuich van Kamp Zuid uit te komen. ‘Dat betekent dat Kamp Noord voor de laatste keer voor de samensmelting naar de Eilandraad zal moeten!’ Er klinkt gemopper. Nu moet er iemand weg.. en ze waren nog wel zo dichtbij!

‘Kamp Zuid, jullie mogen terugkeren naar jullie eiland, waar jullie morgen opgehaald zullen worden om deel te nemen aan de eerste individuele proef! Geniet er nog even van, want morgen zitten jullie op een ander eiland!’

Kamp Zuid gaat feestend naar hun boot. Ze dragen Esmee op hun schouders en drinken liters water om de werkingen van de brandende zon teniet te doen.

‘Kamp Noord, hoe voelt dit, vlak voor de samensmelting nog iemand naar huis te moeten sturen?’

‘Ja, klote’ zegt Joost rechtdoorzee. ‘We hadden kunnen winnen, maar dat stomme stukje zeewier.’

‘Het is niemands schuld,’ zegt Joany terwijl ze haar bril schoonpoetst. ‘We hadden gewoon pech!’

‘Ach, toch zal er iemand weggestuurd moeten worden!’ had ik maar die baan bij de tros aangenomen. Hij wenkt de deelnemers om mee te komen en na een korte tocht door het woud komen ze aan bij de plek waar de eilandraad altijd gehouden wordt. Een voor een moeten de spelers naar de urn om hun stem te uiten.. En om iemand naar huis te sturen terwijl hij of zij zo dichtbij was.

Wie moet er helaas nu vertrekken?

web surveys

Tags:

Divider

9 responses to “Expeditie Boekblogginson #17

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.