Expeditie Boekblogginson #16

Geplaatst op 17 november 2014 door Emmy in Expeditie BoekBlogginson / 15 Comments

Als eerste moet Kamp Noord op de eilandraad verschijnen. Behalve Ellis lijkt iedereen een groot aantal stemmen te krijgen, maar tot ieders grote verrassing is het één van de sterkste spelers van het kamp die hen zal verlaten: Patricia. Heeft zich daar een complot gevormd? Hoe gaat Kamp Noord het nu doen met de fysieke proeven? Allemaal vragen die de presentator stelt aan de kijkers thuis, terwijl Kamp Noord nog een beetje in shock op de bankjes zit. Niemand had verwacht dat de populaire Patricia opeens zo veel stemmen zou krijgen!

Maar regels zijn regels, het kamp neemt afscheid van Patricia en verdwijnt weer tussen de bomen van het woud. Patricia zwaait naar de camera en gooit haar rugzak over haar schouder. Van de regie moet ze eenzaam over het strand lopen, zodat ze haar kunnen filmen alsof ze een niet uitdaging tegemoet loopt.

En dan schiet het shot opeens naar de tweede eilandraad van de dag: Kamp Zuid moet immers ook een speler opgeven! Ook hier wordt er aardig tegen elkaar opgestemd en is het uiteindelijk een verrassing wie er de meeste stemmen heeft. Het kleine broertje van de boekblog-community moet naar huis, waar hij weer lekker aan zijn blog kan gaan werken. Kamp Zuid blijft over als een kamp met meiden. Gaat dat wel goed? Of zullen ze de mannelijke invloed in het kamp gaan missen?

‘Ik kan niet geloven dat ik zo veel stemmen heb!’ klaagt Joanne. ‘Iemand moet extra stemmen hebben ingezet!’

‘Het waren er inderdaad wel veel,’ beaamd Emmy. ‘Wel 60. Maar we zijn safe.’

‘Echt niet. Volgende keer lig ik er vast uit!’ moppert Joanne door terwijl ze haar been over de reling van de boot zwaait. Emmy mompelt terug dat ze het niet zo negatief moet zien. Esmee heeft een beetje last van schuldgevoel, omdat Daan wel een van de leukste kampgenoten was. Iedereen is een beetje gepikeerd door de vele stemmen en het feit dat ze weer een vriend kwijt zijn. Ze zijn nog maar met z’n zessen over en daardoor vallen irritaties natuurlijk ook sneller op.

Als beide teams dan ook terug zijn op hun eiland, vertrekt iedereen een beetje lusteloos naar zijn eigen domein op het strand. Zo pakt Ellis haar pannetje en hengel en probeert ze een avondmaal bij elkaar te vissen, terwijl Joost in de lianen klimt om die ene kokosnoot die hem hing aan te staren te plukken.

Opeens klinkt er een verschrikte kreet van boven in de bomen en geschrokken vliegen er een aantal vogels weg.

‘Wat is er?!’ roept Sanne snel, die aan komt rennen, op de voet gevolgd door Anneke. Joost bungelt aan een liaan met de kokosnoot in zijn hand, maar ver verwijderd van de veilige boomstam.

‘Ik dacht dat ik een slang zag!’ jammert de enig overgebleven man van het gezelschap. Anneke trekt een wenkbrauw op.

‘Je moet gaan zwaaien!’ roept Sanne. ‘Net als Tarzan!’

‘Vang eerst die kokosnoot voor me!’ Joost gooit de bruine noot naar beneden, waar Sanne hem kundig opvangt. Joost begint te zwieren en te zwaaien en voor hij het weet klapt hij tegen de boom aan, waar hij als een aapje meteen zijn ledematen om de stam heen slaat. Ondertussen zijn ook Joany en Vanessa komen kijken. Hoewel Joost wel veilig beneden komt (alleen een geschaafde knie), zorgt de spanning er voor dat ze de negatieve gevoelens van de eilandraad naar achteren kunnen schuiven.

‘Weten jullie wat ik boven in de boom nog meer vond?’ vraagt Joost als iedereen – ook Ellis – om hem heen staat.

Voordat Joost het verklapt, gaan de beelden naar Kamp Zuid, die net als Kamp Noord wat terneergeslagen terugkeren op hun eiland. Ze besluiten allemaal wat te gaan lezen. Handdoekjes op het strand en gebruik maken van het laatste licht voordat de zon ondergaat.

Het is lekker stil, totdat Joany opeens begint de grinniken. Dat vindt de rest een beetje vreemd, omdat Joany een vrij serieus boek meeheeft: Robinson Crusoe.

‘Wacht eens even!’ roept Esmee opeens. ‘Dat is Robinson niet!’

‘Nee, inderdaad!’ roept Emmy, die Robinson een aantal keer in haar jeugd las. ‘Er zit geen Callum in dat boek!’

‘Laat zien!’ roept Joanne die er op af duikt. Joany duikt van schrik een beetje achteruit. Maar Joanne kan ze niet tegenhouden, die grist het boek uit haar handen en haalt de dustcover er af.

‘OMG OMG OMG’ roept ze uit. ‘Jij hebt gewoon een ARC van De IJzerproef mee!’

‘OHHHH DIE WIL IK OOK LEZEN!’ roept de rest in koor. Met een rood hoofd pakt Joany haar boek terug.

‘Jullie mogen hem wel lezen als ik hem uit heb, hoor’ stamelt ze.

Wat een ontwikkeling, wat een ontwikkeling. Blijkbaar is niets wat het lijkt, ook niet hier op een onbewoond eiland!

Joany slaat haar boek open, en opeens valt er een envelop uit. Eenzelfde soort envelop als die Joost in de boom vond.

Beste Kamp Noord/Zuid,

Jullie zijn al erg ver gekomen en jullie zitten nog maar met 6 op een eiland. De samensmelting komt in zicht… Maar voordat het zover is, zal er nog een proef plaatsvinden. Een van de teams zal nog een kampgenoot kwijtraken. Wiens verblijf op het eiland balanceert op het randje?’

‘Evenwichtsproef!’ gilt Emmy, die voordat ze naar het eiland vertrok heel fanatiek de vorige seizoenen van Expeditie Robinson nog eens heeft bekeken.. De evenwichtsproef is een nogal beruchte proef die draait om balans, uithoudingsvermogen en doorzettingsvermogen.

Iedereen probeer een zo goed mogelijke nachtrust te krijgen, maar iedereen heeft een beetje kriebels in zijn buik, waardoor er heel wat oogjes blijven knipperen gedurende de donkere uren. In alle vroegte, als de zon pas net uit het water omhoogkomt, worden beide kampen opgehaald. Als ze aankomen bij het proeveneiland, staan daar in het water twee balken en een bak met ballen.

‘Wat wordt dit, trefbal op palen?’ vraagt Katja.

‘Zo kan je het noemen!’ roept de presentator vrolijk, terwijl hij handenwringend naar hen toe komt lopen. De teams gaan voor zijn neus staan en verbazen zichzelf over de afwezige spelers.

‘Vandaag is een evenwichtsproef, met een twist! Jullie gaan zo allemaal op de balken staan en elke vijf minuten mag iemand van jullie een bal naar de tegenpartij werpen om diegene er af proberen te gooien.

‘oh god,’ jammert Joany, die meteen allemaal doom-scenario’s in haar hoofd heeft.

‘Komt mijn korfbalverleden toch nog van pas,’ zegt Emmy.

‘Jullie mogen zelf bepalen wie er gooit, maar vergeet niet dat je de bal moet doorgeven naar de juiste persoon. Vang je de bal van de tegenpartij, dan mag je die óók nog gooien, maar dan alleen degene die hem vangt. Het kamp die als eerste de gehele tegenpartij heeft weten weg te werken, heeft gewonnen. Oh, en als je valt ben je ook gewoon af.’

Dat beloofd een spannende proef te worden. Welk Kamp gaat met de eer strijken?


survey hosting

Tags:

Divider

15 responses to “Expeditie Boekblogginson #16

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.